Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Maxim Februari ontvangt P.C. Hooftprijs

Maxim Februari ontvangt P.C. Hooftprijs

DEN HAAG (ANP) - Auteur Maxim Februari krijgt donderdagavond de P.C. Hooft-prijs 2020 voor beschouwend proza uitgereikt in het Haagse theater Diligentia. De prestigieuze onderscheiding werd Maxim Februari al in december vorig jaar toegekend, maar door de coronamaatregelen moest de uitreiking op zich laten wachten.

Volgens de jury werpt Februari met zijn stijl "een effectieve dam op tegen eenduidigheid, stelligheid en onwrikbaar gelijk".

De feestelijkheid kan online vanaf 20.00 uur worden gevolgd via Literatuurmuseum.nl. Abdelkaber Benali en Aldith Hunkar presenteren live een uitzending via internet met extra bijdragen van onder anderen Adelheid Roosen en Benno Baksteen. Het is voor de eerste keer dat de uitreiking van de prijs voor iedereen te volgen is.

De P.C. Hooftprijs bestaat sinds 1947 en wordt jaarlijks wisselend toegekend voor proza, essay en poëzie. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 60.000 euro.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Groot onderzoek naar misbruik hardloopster in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 20-jarige vrouw uit Rotterdam is het slachtoffer geworden van een ernstig zedenmisdrijf in het Zuiderpark in haar woonplaats. Dat gebeurde toen zij aan het hardlopen was. De politie meldde maandag dat ze twintig rechercheurs op de zaak heeft gezet.

1 uur geleden
VWS maakte bij 3 organisaties fout in mail over app CoronaMelder

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Volksgezondheid heeft in totaal 116 organisaties benaderd met de vraag of zij via hun eigen kanalen de nieuwe app CoronaMelder onder de aandacht willen brengen. Bij drie van deze organisaties is in de communicatie niet goed benadrukt dat het gebruik van de app volledig vrijwillig is, meldt zorgminister Hugo de Jonge aan de Tweede Kamer.

1 uur geleden
Brabantse veiligheidsregio’s willen overleg over carnaval 2021

EINDHOVEN (ANP) - De drie veiligheidsregio’s in Brabant willen overleg met de carnavalsverenigingen en de carnavalsfederatie in deze provincie over carnaval 2021. Dit "omdat carnaval niet gevierd kan worden zoals we dat gewend zijn", aldus de voorzitters Jack Mikkers, John Jorritsma en Theo Weterings van de drie regio’s in een verklaring maandagavond.

2 uur geleden
Jinek, Janzen en Witzenhausen kanshebber voor Televizier-Ster

HILVERSUM (ANP) - Chantal Janzen, Eva Jinek en Miljuschka Witzenhausen maken kans op de prijs van Televizier-Ster Presentatrice. Dat heeft de organisatie maandagavond bekendgemaakt.

3 uur geleden
Rutte over 'bek houden': was niet fraai, je moet niet schelden

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte vindt achteraf gezien dat hij niet had moeten schelden toen hij zich uitsprak over schreeuwende voetbalsupporters in voetbalstadions. Hij heeft de beelden van zijn uitspraak teruggekeken, zei hij maandag tegen RTL. "Dat vond ik niet zo fraai."

3 uur geleden
Koning ziet in coronacrisis grote opgave voor Verenigde Naties

NEW YORK (ANP) - De Verenigde Naties verdienen een prominente plek in de canon van de wereldgeschiedenis "als een van de meest positieve krachten ooit". Dat zei koning Willem-Alexander maandag in een videoboodschap tijdens de bijzondere vergadering van de VN. De bijeenkomst stond in het teken van de 75e verjaardag van de volkerenorganisatie.

3 uur geleden
Gaskraan Groningen volgend jaar verder dicht dan gedacht

DEN HAAG (ANP) - De gaskraan in Groningen gaat nog verder dicht dan eerder was voorzien. Er wordt in het komende gasjaar, dat in oktober begint, maximaal 8,1 miljard kubieke meter gas gewonnen, in plaats van de oorspronkelijk 9,3 miljard kuub. Dat meldt minister Eric Wiebes (Economische Zaken en Klimaat).

4 uur geleden