Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mauresmo biedt excuses aan na opmerkingen over tennissters

Mauresmo biedt excuses aan na opmerkingen over tennissters

PARIJS (ANP) - Amélie Mauresmo, toernooidirecteur van Roland Garros, heeft haar excuses aangeboden aan de vrouwelijke deelnemers in Parijs. De oud-tennisster deed dat nadat ze eerder deze week had gezegd dat wedstrijden in het mannentoernooi aantrekkelijker zijn om naar te kijken dan wedstrijden uit het vrouwentoernooi. Dat zei ze toen ze een vraag kreeg waarom de vrouwen in anderhalve week tijd slechts één keer de avondpartij speelden op het Court Philippe Chatrier.

"Ten eerste zijn de opmerkingen die ik maakte uit de context gehaald", aldus Mauresmo, voormalig grandslamkampioene. "En ik wil sorry zeggen tegen de speelsters die een slecht gevoel hebben overgehouden aan wat ik zei. Ik denk dat de mensen die mij kennen, zowel op als naast de baan, weten dat ik gedurende mijn gehele carrière juist enorm heb gevochten voor gelijke rechten voor tennissers en tennissters."

Mauresmo zegt nu dat er voor de late avondwedstrijden bijna altijd wordt gekozen voor een wedstrijd uit het mannentoernooi, omdat die langer duurt. Mannen moeten drie sets winnen voor de zege, vrouwen twee. "Daarom is dit het eerlijkste voor de mensen die een kaartje hebben gekocht voor de avond. Voor volgend jaar is het misschien een idee om twee wedstrijden in te plannen in de avond, bijvoorbeeld een wedstrijd uit het vrouwentoernooi in combinatie met een wedstrijd uit het dubbelspel."

Meer uit Sport

Bronzen medaille judoka Korrel op EK in Zagreb

ZAGREB (ANP) - Judoka Michael Korrel heeft een bronzen medaille veroverd op de Europese kampioenschappen in Zagreb. Hij versloeg in de 'kleine finale' van de gewichtsklasse tot 100 kilogram de nummer 2 van de wereld, Zelim Kotsoiev uit Azerbeidzjan. In de extra tijd scoorde de Nederlander een waza-ari.

1 uur geleden
Carapaz ritwinnaar, Rodríguez nieuwe leider in Romandië

LEYSIN (ANP) - De Ecuadoraan Richard Carapaz heeft de vierde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De wielrenner van EF Education - EasyPost bleef na 151 kilometer met een aankomst bergop in Leysin de Duitser Florian Lipowitz net voor. De Spanjaard Carlos Rodríguez finishte als derde. De renner van Ineos Grenadiers nam de leiderstrui over van zijn landgenoot Juan Ayuso.

4 uur geleden
Discuswerpster Van Klinken vijfde bij Diamond League Shanghai

SHANGHAI (ANP) - Discuswerpster Jorinde van Klinken is als vijfde geëindigd bij de Diamond Leaguewedstrijd in Shanghai. De 24-jarige atlete kwam na vijf pogingen tot een afstand van 63,31 meter. Dat is haar beste prestatie van dit seizoen.

4 uur geleden
Judoka's Korrel, Spijkers en Van 't End strijden op EK om brons

ZAGREB (ANP) - Judoka's Michael Korrel, Jur Spijkers en Noël van 't End strijden later zaterdag op de EK in Zagreb om het brons. Guusje Steenhuis werd in de herkansingen uitgeschakeld.

4 uur geleden
Tsitsipas strandt in tweede ronde van ATP-toernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tennisser Stefanos Tsitsipas is in de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid uitgeschakeld. De als zesde geplaatste Griek verloor in twee sets van de Braziliaan Thiago Monteiro: 6-4 6-4.

7 uur geleden
Nadal enthousiast over mogelijke dubbel met Alcaraz op Spelen

MADRID (ANP/RTR) - Rafael Nadal is enthousiast over een dubbel met landgenoot Carlos Alcaraz voor de Olympische Spelen. De 22-voudig grandslamwinnaar hoopt dat ze in de aanloop naar Parijs op enkele tennistoernooien samen kunnen dubbelen.

10 uur geleden
Basketballers Minnesota winnen ook derde keer van Phoenix Suns

PHOENIX (ANP) - Aan de hand van Anthony Edwards hebben de basketballers van Minnesota Timberwolves ook de derde wedstrijd van de Phoenix Suns gewonnen. In Phoenix waren de Wolves met 126-109 te sterk en komen zo op een 3-0-voorsprong in de eerste ronde van de play-offs in de Western Conference.

11 uur geleden