Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mattel heeft rechten Frozen-karakters en Disney-prinsessen terug

Mattel heeft rechten Frozen-karakters en Disney-prinsessen terug

EL SEGUNDO (ANP) - Speelgoedmaker Mattel heeft vanaf volgend jaar de rechten weer in handen om speelgoed te maken gebaseerd op de Frozen-films van Disney. Ook van allerlei Disney-prinsessen als Sneeuwwitje, Assepoester en Belle (van Belle en het Beest) kan de maker van Barbies weer poppen produceren.

De rechten waren eerder ook al in handen van Mattel, maar dat bedrijf raakte ze in 2016 kwijt aan concurrent Hasbro. Nu het contract met die onderneming is afgelopen kiest Disney dus weer voor Mattel. Het is niet bekend wat het bedrijf achter onder meer Fisher-Price, Hot Wheels en Barbie voor de rechten heeft betaald.

Operationeel directeur van Mattel Richard Dickson zegt uit te kijken naar de terugkeer van deze "iconische verhalen en karakters". Volgens hem is zijn bedrijf als "wereldwijd marktleider in poppen" een goed thuis voor de Disney-prinsessen en Frozen-lijn.

Mattel had het in het begin van de coronapandemie lastig, maar sindsdien zijn de verkopen weer aangetrokken. In oktober liet het bedrijf weten dat het voor heel 2021 een omzetgroei van ongeveer 15 procent verwachtte.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Wall Street sluit week fors hoger af na teken dat inflatie afremt

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met een flinke plus gesloten. Daarmee won Wall Street voor de derde dag op rij. Beleggers reageerden onder meer op een bericht dat een favoriete inflatiemeter van de Federal Reserve in april minder snel toenam dan de maand ervoor. Het kan een teken zijn dat de prijsstijgingen wat gaan afremmen.

2 uur geleden
Bitcoin zakt verder weg, ook nu aandelenbeurzen weer stijgen

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De waarde van de bitcoin is vrijdag net als die van de meeste andere cryptomunten gedaald. De belangrijkste digitale munt was rond 21.00 uur Nederlandse tijd zo'n 28.500 dollar waard (ongeveer 26.500 euro). Het is de achtste week op rij dat de waarde van de bitcoin is gedaald en dat gebeurt voor het eerst in meer dan tien jaar. De aandelenbeurzen stegen juist aan het einde van de handelsweek.

3 uur geleden
Eindhoven nog niet verzocht vluchten over te nemen van Schiphol

EINDHOVEN (ANP) - Eindhoven Airport is nog niet gevraagd om de komende periode vluchten over te nemen van Schiphol. Als die verzoeken komen, gaat de luchthaven kijken wat er mogelijk is. "Als het kan, zal het sowieso gaan om een zeer beperkt aantal vluchten", aldus een woordvoerster. Vanwege de grote drukte op Schiphol wil de luchthaven mogelijk vluchten verplaatsen naar regionale luchthavens.

7 uur geleden
Kiev: Oekraïense boeren hebben vijfde minder granen gezaaid

KIEV (ANP/RTR) - Oekraïense boeren hebben het zaaien deze lente bijna afgerond. Het oppervlak dat met granen zoals tarwe is gezaaid is ruim een vijfde kleiner dan vorig jaar, meldt het Oekraïense ministerie van Landbouw. Het zaaigebied is een stuk kleiner door de oorlog in het land.

8 uur geleden
G7: OPEC heeft cruciale rol bij aanpak krapte op oliemarkt

BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC heeft een "cruciale rol" bij het aanpakken van de krapte op de wereldwijde oliemarkt en het verlagen van de hoge energieprijzen. Dat stelt de G7, de groep van zeven rijke industrielanden, in een verklaring. Volgende week gaan de OPEC en zijn bondgenoten waaronder Rusland weer vergaderen over de productie.

10 uur geleden
Britse premier Johnson wil olie en gas blijven winnen in Noordzee

LONDEN (ANP) - De Britse premier Boris Johnson wil olie en gas blijven winnen in de Noordzee om de stijgende kosten van het levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk aan te pakken. Ook roept Johnson energiebedrijven op te blijven investeren in fossiele brandstoffen.

11 uur geleden
Klein aantal vluchten easyJet nog verstoord na IT-problemen

LONDEN (ANP) - Een klein aantal vluchten van de Britse luchtvaartmaatschappij easyJet is vrijdag nog verstoord, na de IT-problemen een dag eerder. In een verklaring stelt easyJet dat vanwege een probleem met het IT-systeem donderdag ongeveer 200 vluchten werden getroffen. Het probleem was binnen een paar uur verholpen en easyJet voerde die dag bijna 1500 vluchten uit over het hele netwerk.

12 uur geleden