Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mattel heeft minder last van toeleveringsproblemen dan gedacht

Mattel heeft minder last van toeleveringsproblemen dan gedacht

EL SEGUNDO (ANP) - Speelgoedmaker Mattel heeft minder last van leveringsproblemen van grondstoffen en speelgoed dan het bedrijf zelf had voorzien. "We voldoen aan de vraag", zei topman Ynon Kneiz van het bedrijf achter Barbiepoppen en Mattel-speelgoedauto's. "Misschien niet aan alle vraag, maar meer dan we hadden verwacht." Mattel verhoogde zijn verwachtingen voor de omzet over heel 2021.

De verkopen van speelgoed zakten aan het begin van de coronacrisis in, maar herstelden zich toen de lockdowns langer gingen duren en thuiswerkende mensen hun kinderen bezig moesten houden. Nu zorgen leveringsproblemen voor onzekerheid, maar Mattel is vol vertrouwen dat het bedrijf een sterk feestdagenseizoen kan draaien.

Het bedrijf kocht versneld grondstoffen in, regelde op voorhand al containerruimte en legde ook de tarieven daarvoor vroeg vast. Bovendien breidde Mattel het aantal havens waarvandaan het zijn speelgoed verspreidt uit. Al die stappen moeten ervoor zorgen dat de kosten niet te hoog oplopen en leveringen verzekerd zijn.

In het derde kwartaal haalde Mattel een omzet van een kleine 1,8 miljard dollar, omgerekend ruim 1,5 miljard euro. Dat was 8 procent meer dan een jaar eerder. De winst ging met 46 procent omhoog naar 813 miljoen dollar, al had het bedrijf daar wel een forse belastingmeevaller voor nodig. Ook zonder die eenmalige meevaller steeg de winst, maar dan met een bescheiden 2 procent.

Meer uit Financieel

IEA: toezeggingen klimaattop over energie-uitstoot onvoldoende

DUBAI (ANP/AFP) - De toezeggingen die tot dusver zijn gedaan op de klimaattop COP28 in Dubai zijn nog onvoldoende om de energie-gerelateerde uitstoot in 2030 voldoende te verlagen om zo de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad. Dat zegt het Internationaal Energie Agentschap (IEA).

29 minuten geleden
Topman chipbedrijf Arm: bezorgd over menselijke controle AI

CAMBRIDGE (ANP) - De topman van het grote Britse chipconcern Arm Holdings maakt zich er zorgen over dat de menselijke controle over kunstmatige intelligentie verloren kan gaan. Dat heeft Rene Haas gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. Hij stelt dan ook dat er manieren moeten zijn om AI-systemen uit te kunnen zetten.

1 uur geleden
China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

20 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

22 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

1 dag geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

1 dag geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

1 dag geleden