Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Matte topper tussen Atalanta en Juventus eindigt gelijk

Matte topper tussen Atalanta en Juventus eindigt gelijk

BERGAMO (ANP) - Directe concurrenten Atalanta en Juventus hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden in de Serie A. In Bergamo werd het 0-0. Bij Atalanta stonden de Nederlanders Teun Koopmeiners en Marten de Roon in de basis.

Het duel tussen de Italiaanse ploegen was mat. Atalanta kwam nog redelijk uit de startblokken en had het betere van het spel, maar dat leidde niet tot veel gevaar. De uitploeg van trainer Massimiliano Allegri schoot nog wel twee keer op doel, maar verder gebeurde er weinig.

In de tweede helft ging het spel iets meer op en neer met Atalanta als de dominante ploeg. Grote kansen waren er weinig, al was Luis Muriel een kwartier voor tijd met een vrije trap op de lat nog heel dichtbij de 1-0. Atalanta drong daarna aan en Koopmeiners kreeg nog kansen, maar dat leidde niet tot de bevrijdende openingsgoal. Vlak voor tijd kreeg ook Mitchel Bakker nog een paar minuten speeltijd.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig op. Juventus bezet momenteel plek 4 met 14 punten, Atalanta staat één plek lager met 13 punten. Internazionale en AC Milan delen de koppositie, met Napoli daarachter.

Meer uit Voetbal

Oranje speelt in De Kuip 'uitzwaaiwedstrijd' tegen IJsland

ROTTERDAM (ANP) - Het Nederlands elftal speelt de laatste voorbereidingswedstrijd richting het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het om 20.45 uur in De Kuip in Rotterdam op tegen IJsland, dat vrijdag op Wembley met 1-0 van Engeland won.

1 uur geleden
Oranje-opponent Frankrijk komt niet verder dan 0-0 tegen Canada

BORDEAUX (ANP) - Frankrijk heeft in tegenstelling tot Oranje, een van de tegenstanders op het komende EK, in een oefenwedstrijd niet gewonnen van Canada. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps bleef in zijn uitzwaaiwedstrijd in Bordeaux steken op 0-0. Kylian Mbappé kreeg rust en kwam pas een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

5 uur geleden
Europees kampioen Italië boekt vlak voor EK nipte zege op Bosnië

EMPOLI (ANP) - Regerend Europees kampioen Italië heeft in de laatste oefenwedstrijd voorafgaand aan het EK een nipte zege geboekt op Bosnië en Herzegovina. In Empoli werd het 1-0 door een doelpunt van Davide Frattesi.

6 uur geleden
Oranje werkt met 'vertrouwensval' aan teambuilding

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal werkt niet alleen op het trainingsveld naar het EK toe, maar ook daarbuiten. Bondscoach Ronald Koeman liet in Zeist weten dat hij met zijn team, in het kader van teambuilding, een zogenoemde 'vertrouwensval' heeft gedaan. Dat is een oefening waarbij iemand met de rug naar één of meerdere personen staat en dan zelf bepaalt, in vertrouwen, om zich wel of niet te laten vallen.

12 uur geleden
Nederlands elftal geeft Koeman rond ziekte vrouw ook afleiding

ZEIST (ANP) - De trainingen van het Nederlands elftal en de voorbereiding op het EK in Duitsland geven Ronald Koeman deze tijd ook afleiding rond de ziekte van zijn vrouw. Bartina, de vrouw van de bondscoach, zei deze week in een interview met VROUW Magazine dat ze opnieuw borstkanker heeft.

12 uur geleden
Koeman houdt vertrouwen in 'gedreven en hardwerkende' Simons

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft er vertrouwen in dat Xavi Simons bij Oranje snel hetzelfde niveau haalt als bij zijn club RB Leipzig. De aanvallende middenvelder wacht na dertien interlands nog op zijn eerste doelpunt. Na zijn wisselbeurt tegen Canada (4-0), krijgt Simons maandag tegen IJsland vermoedelijk weer de kans het te laten zien.

12 uur geleden
Depay mag haarband van 'verraste' Koeman gewoon dragen

ZEIST (ANP) - Memphis Depay mag van bondscoach Ronald Koeman zijn witte haarband bij het Nederlands elftal gewoon dragen. De aanvaller had de opvallende band donderdag tijdens het oefenduel met Canada (4-0) voor het eerst om.

13 uur geleden