Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Matla bezorgt hockeysters Den Bosch 21e landstitel

Matla bezorgt hockeysters Den Bosch 21e landstitel

DEN BOSCH (ANP) - Frédérique Matla heeft de hockeysters van Den Bosch aan de 21e landstitel geholpen. De topschutter schoot een halve minuut voor het einde van het derde duel met SCHC raak uit een strafcorner. Daarmee werd het 2-1 voor de thuisploeg en was de tweestrijd beslist.

SCHC, dat nog nooit kampioen werd, had door zaterdag te winnen bij Den Bosch (0-1) een derde duel afgedwongen. De eerste wedstrijd was door Den Bosch in Bilthoven met 3-1 gewonnen. Beide teams troffen elkaar twee keer eerder in de play-offs om de landstitel, voor het laatst in 2015. Toen klaarde Den Bosch de klus telkens in twee keer.

SCHC, dat zaterdag won door een benutte strafcorner van Yibbi Jansen, kwam ook nu op voorsprong. In het eerste kwart schoot Ginella Zerbo na een afgeslagen strafcorner van dichtbij raak. In het vervolg slaagde Matla er maar niet in SCHC-doelvrouw Alexandra Heerbaart te passeren. In het derde kwart werd het wel gelijk via Pleun van der Plas.

Kort voor tijd miste Matla nog uit een strafcorner, niet veel later was het dan toch raak en kon het feest in Den Bosch alsnog beginnen. Het was tevens het afscheid van drie vaste waarden: Lidewij Welten, Margot van Geffen en Marloes Keetels. "Deze is ook voor hen, ze hebben heel veel gedaan voor hockeyend Nederland", zei Matla bij de NOS. Welten vertrekt naar Kampong, Van Geffen naar HGC terwijl Keetels stopt.

"We zijn supertrots op deze titel, de ontlading was supergroot", keek Matla terug. "We moesten vandaag een tandje erbij zetten. Het is spannend geweest. Ik heb het publiek hier nog nooit zo uitgelaten gezien."

Meer uit Sport

Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

2 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

4 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

6 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

7 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

8 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

10 uur geleden
Jumbo-Visma met Roglic naar Ronde van Emilia

BOLOGNA (ANP) - Jumbo-Visma verschijnt zaterdag met Primoz Roglic aan de start van de Ronde van Emilia. Donderdag ging het gerucht dat de Sloveense kopman op het punt staat de Nederlandse wielerploeg te verlaten. De meervoudig winnaar van de Vuelta heeft nog een doorlopend contract.

11 uur geleden