Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Matla, Albers en Brinkman kandidaat beste hockeyer van de wereld

Matla, Albers en Brinkman kandidaat beste hockeyer van de wereld

LAUSANNE (ANP) - Internationals Frédérique Matla en Felice Albers staan op de shortlist van vijf hockeysters die kans maken op de prijs voor beste speelster van de wereld. Ze maakten deel uit van het team dat afgelopen zomer de wereldtitel veroverde. Bij de mannen is aanvoerder Thierry Brinkman een van de vijf hockeyers op de shortlist.

Er is ook een verkiezing voor beste keeper van de wereld in 2022. Pirmin Blaak (mannen) en Josine Koning (vrouwen) zijn genomineerd.

De internationale hockeyfederatie FIH maakte de genomineerden bekend, op wie vanaf dinsdag via internet kan worden gestemd. Een groep van deskundigen bepaalt voor 40 procent de keuze. De overige 60 procent komt van coaches en aanvoerders van de nationale ploegen, andere spelers, fans en media. De winnaars worden begin oktober bekend.

Meer uit Sport

Tennisser De Minaur prolongeert titel in Acapulco

ACAPULCO (ANP) - De Australische tennisser Alex de Minaur heeft het ATP-toernooi van Acapulco op zijn naam geschreven. De Minaur was in Mexico te sterk voor Casper Ruud uit Noorwegen: 6-4 6-4. Voor De Minaur is het zijn tweede zege op rij in Acapulco. Vorig jaar was hij er ook al de beste.

53 minuten geleden
LeBron James eerste NBA-speler die 40.000 punten scoort

LOS ANGELES (ANP/RTR/AFP) - LeBron James heeft zaterdag (lokale tijd) als eerste NBA-speler ooit 40.000 punten gescoord tijdens zijn basketbalcarrière. De 39-jarige speler van de Los Angeles Lakers deed dat door negen punten te maken tegen titelverdediger Denver Nuggets.

5 uur geleden
Hassan moet in marathon Tokio genoegen nemen met vierde plaats

TOKIO (ANP) - Sifan Hassan heeft haar derde marathon geen glans kunnen geven met een overwinning. De Nederlandse topatlete eindigde in de marathon van Tokio als vierde bij de vrouwen in een tijd van 2.18.05.

5 uur geleden
Klaver vervult 'diepe wens' met 'tastbare zilveren medaille'

GLASGOW (ANP) - Lieke Klaver wist voor de finale van de 400 meter op de WK indoor in Glasgow al dat ze Femke Bol niet zou kunnen verslaan. "Maar ik wilde wel iets tastbaars, iets om vast te kunnen pakken en mee te nemen naar huis. Liefst een zilveren medaille en die heb ik nu", zei de atlete na de race, waarin Bol naar het goud liep in een wereldrecord en Klaver een seconde later over de meet kwam.

7 uur geleden
Bol vijfde Nederlandse atlete met een wereldtitel indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol is de vijfde Nederlandse atleet met een wereldtitel indoor. Ze won goud op de 400 meter bij WK in Glasgow. Elly van Hulst, Nelli Cooman, Nadine Broersen en Sifan Hassan gingen haar voor.

10 uur geleden
Bol snelt naar WK-goud op 400 meter in weer een wereldrecord

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow de wereldtitel veroverd op de 400 meter. De 24-jarige atlete uit Amersfoort deed dat in een wereldrecord van 49,17 seconden.

11 uur geleden
Wereldtitel voor Duitse bobsleesters, Nederlands duo laatste

WINTERBERG (ANP/DPA) - De Duitse bobsleesters Lisa Buckwitz en Vanessa Mark hebben bij de wereldkampioenschappen in Winterberg goud gewonnen in de tweemansbob. Ze bleven hun landgenotes Laura Nolte en Deborah Levi 0,05 seconden voor. Het brons ging ook naar een Duits team. Kim Kalicki en Leonie Fiebig eindigden op 0,28 seconden van de winnaars.

15 uur geleden