Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Matige spel van Oranje baart Van Dijk nog geen grote zorgen

Matige spel van Oranje baart Van Dijk nog geen grote zorgen

DOHA (ANP) - Virgil van Dijk wil zijn teleurstelling over het gelijkspel van het Nederlandse elftal tegen Ecuador (1-1) zo snel mogelijk een plekje geven. "Laten we nu alsjeblieft positief blijven en de kopjes niet laten hangen", zei de aanvoerder van Oranje. "We hebben alles in eigen hand. We moeten wel beter gaan spelen maar dat kunnen we ook."

Het positieve is dat Oranje dinsdag in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar op het WK alles in eigen hand heeft. Een ruime zege volstaat waarschijnlijk voor de groepswinst en zelfs een gelijkspel is al goed voor een plek in de achtste finales. Viervoudig wereldkampioen Duitsland en Argentinië, tweemaal de beste landenploeg op aarde, zouden nu blind tekenen voor een dergelijke uitgangspositie. "Dat bedoel ik nu met positief denken", antwoordt Van Dijk als hij met die stelling wordt geconfronteerd. "Zo slecht staan we er niet voor."

Maar het spel van het Nederlands elftal op het WK baart wel zorgen. Net als tijdens het gewonnen duel met Senegal (2-0) presteerde Oranje onvoldoende in balbezit, erkenden bondscoach Louis van Gaal en zijn internationals. Memphis Depay is pas net hersteld van een hamstringblessure die hem bijna twee maanden aan de kant heeft gehouden. De topscorer van het huidige Oranje speelde tegen Senegal een half uurtje mee en stond tegen Ecuador een helft op het veld.

Wedstrijdritme

Depay kon niet camoufleren dat hij geen wedstrijdritme heeft en leek op een speler die nog in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit. Ook zijn maatje Steven Bergwijn in de aanvalslinie worstelt met zijn vorm. Hij werd in de rust van het duel met Ecuador gewisseld. En met Teun Koopmeiners en Davy Klaassen in de gelederen is Frenkie de Jong de enige creatieve middenvelder van Oranje.

"Natuurlijk is het mogelijk om de volgende wedstrijd wel goed te spelen", bleef Van Dijk positief. "Daar hebben we de spelers ook voor. En volgens mij hebben we dat de laatste jaren ook tegen grote ploegen laten zien. Net zoals we weten dat we een ploeg hebben die lastig is te verslaan", doelde Van Dijk op een serie van zeventien duels onder Van Gaal zonder nederlaag.

"Ik vond ons in de eerste helft ook helemaal niet zo slecht voetballen tegen Ecuador", stelde Van Dijk. "In de tweede helft wel, toen zat er op een gegeven moment misschien wel niet meer in dan een gelijkspel. We kwamen in de problemen als die middenvelders Caicedo en Méndez druk gingen zetten. Maar zoveel kansen hebben we nu ook niet weggegeven. Aanvallend hebben we te weinig gecreëerd, maar ook dat kan zomaar snel veranderen. We hebben al vaak laten zien wat we kunnen."

Meer uit Voetbal

Media Israël: massale vlucht uit Rafah uit angst voor aanval

TEL AVIV (ANP/DPA) - Palestijnen ontvluchten de stad Rafah massaal door een dreigend Israëlisch offensief in het zuiden van de Gazastrook. Zo'n 150.000 tot 200.000 burgers zijn de afgelopen weken vertrokken, meldden Israëlische media.

11 minuten geleden
PSV'er Mauro Júnior vervangt geblesseerde Dest in Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) - PSV begint de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen met Mauro Júnior in het basiselftal. De Braziliaan vervangt linkervleugelverdediger Sergiño Dest, die zaterdag op de training een zware knieblessure opliep en dit jaar niet meer in actie komt. Trainer Peter Bosz had ook kunnen kiezen voor Patrick van Aanholt op de positie van Dest.

39 minuten geleden
Bondscoach Nagelsmann zet in op Europese titel voor Duitsland

BERLIJN (ANP/DPA) - Het Duitse voetbalteam gaat deze zomer op het EK in eigen land voor niets minder dan de titel. Dat zei bondscoach Julian Nagelsmann in een interview met Magenta TV. "Als je aan een toernooi deelneemt, dan is het basisidee dat je wilt winnen. Dat benadrukken we als technische staf ook naar de spelers toe. Het is gezond om als staf het goede voorbeeld te geven en als team te willen strijden om de titel."

1 uur geleden
Supporters van Ajax juichen terugkeer Kroes toe

AMSTERDAM (ANP) - De officiële supportersvereniging van Ajax juicht toe dat Alex Kroes in de functie van technisch directeur terugkeert bij Ajax. "Blijkbaar heeft men de afgelopen weken gebruikt om tot elkaar te komen, iets waar wij alleen maar blij mee kunnen zijn", reageert directeur bestuurder Fabian Nagtzaam van de fanclub.

2 uur geleden
KNVB-directeur De Jong rekent op 26 in plaats van 23 EK-spelers

ZEIST (ANP) - De KNVB verwacht snel van de UEFA te horen dat de selectie bij het komende Europees kampioenschap in Duitsland uit 26 in plaats van 23 spelers mag bestaan. "In de wandelgangen horen we geluiden dat het er doorheen gedrukt wordt. Daar zijn we blij mee", vertelde Nigel de Jong, directeur topvoetbal van de KNVB, tijdens een mediabijeenkomst in Zeist.

2 uur geleden
Oranje reist op EK met trein en bus naar groepswedstrijden

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal reist komende zomer tijdens het EK met de trein en bus naar de drie groepswedstrijden. Vanuit Wolfsburg zijn de speelsteden op die manier goed te bereiken en daarmee voldoet Oranje aan de wens van de organisatie om een zo'n 'groen' mogelijk EK te houden.

2 uur geleden
KNVB rekent bij EK op 40.000 Oranjefans per groepsduel

ZEIST (ANP) - De KNVB gaat ervan uit dat bij het komende EK in Duitsland per groepswedstrijd zo'n 40.000 Oranjefans naar de speelstad afreizen. Van die groep hebben 15.000 mensen een kaartje voor de wedstrijd, meldde de voetbalbond tijdens een mediabijeenkomst.

2 uur geleden