Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Matig PSV begaat bij Heracles Almelo eerste misstap

Matig PSV begaat bij Heracles Almelo eerste misstap

ALMELO (ANP) - PSV is al vroeg in het seizoen tegen het eerste puntenverlies aangelopen. Heracles Almelo hield de Eindhovenaren zondag tijdens de derde speelronde op 1-1. Een week eerder ontsnapte PSV nog tegen FC Emmen toen invaller Maximiliano Romero in de vijfde minuut van de blessuretijd het winnende doelpunt binnenkopte (2-1).

Romero liep enkele dagen later tegen NS Mura in de Europa League een zware knieblessure op en komt dit seizoen niet meer in actie. Donyell Malen is nog niet zo heel lang hersteld van een knieblessure en wilde daarom op het kunstgras in Almelo het liefst geen risico lopen.

Trainer Roger Schmidt vulde de twee posities voorin nu in met Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren. De Duitser gaf de 18-jarige Ihattaren zo een nieuwe kans. Hij werd de eerste weken van dit seizoen al een paar keer buiten het basiselftal gelaten, onder meer vanwege zijn houding op de training.

Tempo

Ihattaren kon tegen Heracles opnieuw niet overtuigen. Hij oogt niet fit en is nog altijd zichtbaar te zwaar. Een crosspass over een meter of 40 geven gaat hem nog altijd prima af, maar ook tegen Heracles ging alles in een veel te laag en steeds hetzelfde tempo, zonder verrassingen.

Schmidt zag het een helft aan en slachtofferde Ihattaren wederom. Ook Michal Sadilek en Mauro Júnior konden na een teleurstellende eerste helft in de kleedkamer blijven zitten.

Voorsprong

PSV wist voor rust nauwelijks een kans te creëren. Heracles kon uitstekend meekomen met de Eindhovenaren en ging zelfs rusten met een voorsprong. Heracles kreeg een discutabele strafschop na vermeend hands van Nick Viergever, die de bal op de schouder leek te krijgen. Daar staat sinds dit seizoen geen penalty meer voor. Rai Vloet schoot de strafschop binnen: 1-0.

Malen was alsnog nodig bij PSV om de wedstrijd om te draaien. Ryan Thomas en Noni Madueke waren de andere nieuwelingen na rust. Madueke bewees direct zijn waarde toen hij in de 51e minuut naar de grond werd gewerkt en PSV een strafschop bezorgde. Malen miste in de vorige uitwedstrijd tegen Groningen vanaf elf meter en liet de klus nu met succes over aan linkerverdediger Philipp Max: 1-1.

PSV had daarna nog genoeg tijd om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ook de tweede helft viel tegen. Malen kreeg kort voor tijd nog een goede kans, maar doelman Michael Brouwer redde goed. Even daarvoor hield PSV-keeper Yvon Mvogo Vloet knap van scoren af.

Meer uit Voetbal

Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.

37 minuten geleden
Geschorste voetballer Tonali ook in Engeland verdacht van gokken

LONDEN (ANP/DPA) - De al voor tien maanden geschorste Italiaanse voetballer Sandro Tonali moet vrezen voor een nog zwaardere straf om zijn gokgedrag. De Engelse voetbalbond verdenkt de middenvelder van Newcastle United nu ook van het overtreden van de regels bij vijftig weddenschappen in Engeland, tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar. Tonali kreeg in oktober zijn schorsing van tien maanden van de Italiaanse bond.

53 minuten geleden
UEFA behandelt wens Koeman voor grotere EK-selectie op 8 april

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft de klachten van onder anderen Ronald Koeman over de in zijn ogen te kleine selecties voor het komende EK al snel gehoord. De bond laat in een verklaring weten dat de wens van meerdere bondscoaches voor een groep van 26 in plaats van 23 spelers op 8 april wordt besproken tijdens een bijeenkomst met alle geplaatste landen.

2 uur geleden
Ook directeur Ten Berge vertrekt bij hekkensluiter FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Ook directeur Frans ten Berge vertrekt bij FC Volendam. De Amsterdammer heeft zelf besloten na dit seizoen te stoppen. Hij blijft de hekkensluiter van de Eredivisie wel ondersteunen tot er een opvolger is gevonden. Ten Berge begon januari vorig jaar in de directie van Volendam.

3 uur geleden
Ajax mist Henderson, Brobbey, Berghuis, Kaplan en Sutalo in Zwolle

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson mist de komende drie wedstrijden van Ajax tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. "Hij heeft een terugslag gekregen bij het Engelse nationale elftal", vertelde trainer John van 't Schip op een persconferentie. "Hij revalideert nu in Engeland en mist onze komende drie duels."

4 uur geleden
Van 't Schip stopt aan einde seizoen als hoofdtrainer van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer en stopt aan het einde van de competitie. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle.

5 uur geleden
Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch neemt afscheid van zijn vijf Amerikaanse aandeelhouders. De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie had al langer problemen met de investeerders, die in 2021 instapten toen de club het financieel moeilijk had. Omdat Den Bosch niet het vertrouwen had dat de situatie zou verbeteren, was de club al op zoek naar een oplossing.

6 uur geleden