Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Martien R. krijgt geen andere rechters

Martien R. krijgt geen andere rechters

DEN BOSCH (ANP) - De vermeende drugshandelaar Martien R. uit Oss krijgt geen andere rechters. De wrakingskamer van de rechtbank in Den Bosch heeft woensdag ook de wrakingsverzoeken van twee andere verdachten in de zaak afgewezen. Een schriftelijke motivering volgt nog, meldt een woordvoerder van de rechtbank.

Advocaat Jan-Hein Kujipers had de rechtbank verzocht de strafzaak van R. naar een andere rechtbank te verwijzen, omdat R. het gevoel heeft dat hij met zijn achternaam geen eerlijk proces kan verwachten. "De familie R., in ieder geval mijn cliënt Martien, heeft zoals ik het bespeur blijkbaar te veel voetstappen in het Zuiden en met name Noordoost-Brabant, achtergelaten om een volstrekt zuivere berechting op grond van feiten te kunnen verwachten", motiveerde Kuipers zijn wraking van de rechtbank.

Justitie ziet Martien R. als kopstuk van een crimineel familienetwerk, dat zich bezighield met grootschalige handel in harddrugs en wapens. Tijdens de grote politieoperatie Alfa, in november vorig jaar op en rond het woonwagenkamp in Oss waar Martien R. woont, werden de meeste verdachten opgepakt. Van de vijftien verdachten in de zaak zijn er nu drie op vrije voeten

Nu de wrakingskamer van de rechtbank de verzoeken heeft afgewezen, ligt het voor de hand dat de rechtbank vanaf mei de zaak inhoudelijk gaat behandelen, waarvoor meerdere weken tot en met begin juli zijn uitgetrokken.

Meer uit Binnenland

Wandellegioen trekt op warme dag verder, over de Zevenheuvelen

NIJMEGEN (ANP) - Voor de ruim 43.000 wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse is de derde dag van het evenement een 'bergetappe', met de Zevenheuvelenweg bij Groesbeek op de route. Het is daar altijd zo druk, dat de weg sinds maandagavond is afgesloten om mensen die een plekje willen claimen te weren.

6 uur geleden
Advocaat slachtoffers 'bangalijst' doet aangifte van afpersing

UTRECHT (ANP) - Advocaat Ina Brouwer, die de Utrechtse studentes bijstaat die slachtoffer werden van zogeheten 'bangalijsten', heeft aangifte gedaan van afpersing en bedreiging. Dat bevestigt Brouwer na berichtgeving door onder meer het AD. Aanleiding voor de aangifte is een bericht op Telegram waarin een anonieme afzender onder meer eist dat Brouwer 10.000 euro aan bitcoins betaalt en stopt met haar hulp aan de studentes. Als zij dat niet doet, gaat het "exposen" door, zou in het bericht staan.

14 uur geleden
Vermiste bezoeker festival Wildeburg dood gevonden in Ens

ENS (ANP) - De politie heeft het lichaam gevonden van de bezoeker van festival Wildeburg die sinds afgelopen zondag was vermist. De 34-jarige man uit Lochem werd aangetroffen in het gras ter hoogte van de Zwartemeerweg in Ens, niet ver van Kraggenburg waar het festival plaatsvond.

14 uur geleden
Duitse politie arresteert drie Nederlandse plofkrakers

HAMBURG (ANP) - De Duitse politie heeft drie Nederlanders aangehouden na een mislukte plofkraak. Volgens de politie waren de mannen van plan een geldautomaat op te blazen in Embsen, ten zuiden van Hamburg, melden Noord-Duitse media.

15 uur geleden
Britse WO II-bom gevonden in Bunnik, ruimingsplan in de maak

BUNNIK (ANP) - Op het terrein van een houthandel in Bunnik is maandag een niet-ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden, meldt de Utrechtse gemeente woensdagmiddag. De vliegtuigbom, een Britse 500-ponder, is afgedekt en veiliggesteld door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD).

15 uur geleden
Slachtoffers van MH17-vliegramp herdacht in Park Vijfhuizen

VIJFHUIZEN (ANP) - Bij het Nationaal Monument MH17 in Park Vijfhuizen zijn woensdagmiddag de slachtoffers van de MH17-vliegramp herdacht. Het is woensdag tien jaar geleden dat het passagiersvliegtuig boven Oekraïne uit de lucht werd geschoten door pro-Russische separatisten. Alle 298 inzittenden kwamen om het leven.

18 uur geleden
ANWB verwacht komend weekend weer vakantiedrukte op de weg

DEN HAAG (ANP) - Net als in de voorgaande twee weekenden verwacht de ANWB ook komend weekend veel vakantiedrukte op de weg. Na vrijdag beginnen kinderen in het noorden van het land aan hun schoolvakantie. In Nederland is het vooral vrijdagmiddag erg druk op de weg, terwijl in het buitenland de meeste vakantiefiles op zaterdag staan, aldus de ANWB.

19 uur geleden