Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Martens na 'mentale achtbaan' van acht maanden terug bij Oranje

Martens na 'mentale achtbaan' van acht maanden terug bij Oranje

LENS (ANP) - Na een absentie van bijna acht maanden staat Lieke Martens voor een terugkeer in Oranje. De aanvalster van FC Barcelona, die naar eigen zeggen bijna weer de oude is, kijkt voorafgaand aan het invitatietoernooi Tournoi de France terug op een "mentale achtbaan".

Op 7 juli van vorig jaar droeg Martens (27) voor het laatst het shirt van het Nederlands elftal, tijdens de verloren WK-finale in Lyon. Inmiddels is dat 240 dagen geleden.

"Voor mijn gevoel heeft het echt drie jaar geduurd", aldus Martens over het revalideren van de veelbesproken teenblessure. "Het is een heel erg zware periode geweest, zeker omdat ik ieder moment dat ik op het veld stond last had. Zelfs als ik door de stad liep, had ik er last van. Mijn hele leven werd er door beïnvloed. En het vervelende was dat ik nooit wist hoe lang het zou duren, wat je bij veel andere blessures wel weet. Ik ben blij dat het nu achter de rug is."

Landstitel

Volgens Martens, die nog wel een klein beetje last heeft, is de blessure nu "zo goed als voorbij". "Ik voel me weer goed en heb veel wedstrijden gespeeld. Eerst een aantal invalbeurten, maar de laatste weken ook vaak in de basis. Ja, ik voel me echt weer mezelf nu ik ritme heb gekregen. Ik ben wel bijna weer de oude, ja."

Met FC Barcelona stevent Martens af op haar eerste landstitel ooit. "Dit mogen we niet meer uit handen geven", aldus de aanvalster over de voorsprong van negen punten op Atlético Madrid. "We hebben een druk programma, met twee wedstrijden per week. Maar we hebben nu ook een bredere selectie dan vorig seizoen en zijn er ook sterker op geworden."

Oefentoernooi

De komende dagen doet Oranje mee aan het zogenoemde Tournoi de France, een toernooi van vier landen dat door de Franse voetbalbond wordt georganiseerd. Bondscoach Sarina Wiegman beschouwt het als een veredeld oefentoernooi, maar voor Martens is het meer dan dat. "Ik ben heel hongerig en heb er echt zin in", aldus Martens. "Ik heb het erg gemist. Ook de gezelligheid, want dit zijn ook goede vriendinnen van me. Ik had voor mijn blessure nog nooit een trip met Oranje gemist."

Brazilië, Canada en Frankrijk zijn de komende dagen de tegenstanders; stuk voor stuk landen van formaat. "Alle landen staan in de top tien en het is natuurlijk het leukst om tegen toplanden te spelen", aldus Martens. "Het is een goede krachtmeting. Dan weten we weer waar we staan."

Meer uit Voetbal

Martens keert na gemiste interlands terug in selectie PSG

PARIJS (ANP) - Lieke Martens keert terug in de selectie van haar club Paris Saint-Germain voor de halve finale van de Champions League. De voetbalster stond vier weken aan de kant en miste de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal, maar is nu door haar club weer in de selectie opgenomen voor het duel met Olympique Lyon.

13 minuten geleden
Nagelsmann blijft ook na het EK bondscoach Duitse voetballers

BERLIJN (ANP) - Julian Nagelsmann blijft voorlopig bondscoach van de Duitse voetballers. De 36-jarige voormalige trainer van Bayern München verlengde zijn contract met de Duitse bond tot 2026 en leidt Duitsland dus ook in de kwalificatie richting het WK, dat over twee jaar in de Verenigde Staten, Canada en Mexico plaatsvindt.

2 uur geleden
Voorzitter Lille hekelt houding Argentijnse doelman Martínez

LILLE (ANP) - Doelman Emiliano Martínez van Aston Villa heeft geen vrienden gemaakt in Frankrijk. De Argentijn probeerde in de strafschoppenserie van de kwartfinales van de Conference League tegen Lille er alles aan te doen de spelers uit hun concentratie te halen.

6 uur geleden
Klopp ziet Europese uitschakeling als voordeel voor competitie

BERGAMO (ANP/RTR) - Jürgen Klopp treurt niet lang om de uitschakeling van Liverpool in de kwartfinales van de Europa League door Atalanta. De Duitse trainer, die na dit seizoen bij de club vertrekt, ziet het als voordeel in de spannende strijd om de Engelse landstitel.

7 uur geleden
Club Brugge viert eerste Europese halve finale in 32 jaar

THESSALONIKI (ANP/BELGA) - Club Brugge heeft het bereiken van de eerste Europese halve finale in 32 jaar uitgebreid gevierd. "Dit is echt prachtig, een historisch moment", zei aanvoerder Hans Vanaken na de overwinning van 2-0 op PAOK Saloniki in de Conference League tegen Sporza. Club Brugge had het thuisduel al met 1-0 gewonnen.

7 uur geleden
Italië zeker van vijf plekken in Champions League

ROME (ANP/AFP) - Italië is zeker van vijf tickets voor het hoofdtoernooi van de Champions League van komend seizoen. Het Zuid-Europese land kan een plek bij de eerste twee op de coëfficiëntenlijst van de UEFA na donderdag niet meer ontgaan. Dat komt door de prestaties van AS Roma, Atalanta en Fiorentina, die zich alle drie verzekerden van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League (Roma en Atalanta) en Conference League (Fiorentina).

8 uur geleden
Bayer Leverkusen vier dagen na landstitel verder in Europa League

LONDEN (ANP) - Bayer Leverkusen heeft zich, vier dagen na het veroveren van de Duitse landstitel, verzekerd van een plek in de halve eindstrijd van de Europa League. De kampioen speelde in Londen met 1-1 gelijk tegen West Ham United. Invaller Jeremie Frimpong, na de rust in de ploeg gekomen, bepaalde vlak voor tijd de eindstand.

16 uur geleden