Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Martens keert terug bij Oranjevrouwen voor duel met Denemarken

ZEIST (ANP) - Paris Saint-Germain-voetbalster Van Donselaar keert dinsdag terug op het veld als de Oranjevrouwen het in een oefenwedstrijd opnemen tegen Denemarken. Dat meldde bondscoach Andries Jonker tijdens de persconferentie een dag voor het duel. Lineth Beerensteyn (Juventus) en Daphne van Domselaar (FC Twente) maken eveneens hun opwachting in Zwolle.

"Lieke speelt een gedeelte van de wedstrijd, als ze geen reactie krijgt op de training van vandaag. We moeten nog een keuze maken of ze begint aan de wedstrijd of van de bank komt. Ze zal in ieder geval geen 90 minuten spelen", verklaarde Jonker. "Lieke zal tegen Denemarken achter de spits spelen, om Lineth heen."

Martens kwam sinds het teleurstellend verlopen EK van afgelopen zomer niet meer in actie voor Oranje. De 29-jarige aanvalster kampte met de naweeën van een blessure en kreeg tijdens de vorige interlandperiode rust. Ze ontbrak afgelopen week vanwege fysieke problemen op het trainingsveld en miste de 4-0-zege op Costa Rica van afgelopen vrijdag.

Eerste keeper

Ook Van Domselaar keert terug in het elftal. De eerste keepster zat tegen Costa Rica op de bank, terwijl Lize Kop een kans kreeg om zich te tonen. Beerensteyn krijgt tegen Denemarken eveneens speeltijd. "Zij was nog niet aan de beurt geweest", verklaarde Jonker.

Esmee Brugts heeft een blessure overgehouden aan de wedstrijd tegen Costa Rica. De speelster van PSV zal dinsdag niet in actie komen.

De wedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Denemarken staat dinsdag om 20.00 uur op het programma in Zwolle.

Meer uit Voetbal

Spelers Willem II feestelijk onthaald in Tilburg

TILBURG (ANP) - In hun thuisstad Tilburg zijn de spelers van Willem II enthousiast onthaald door supporters na hun wedstrijd tegen Dordrecht vrijdagavond. In de stad en bij het Koning Willem II stadion, waar de wedstrijd werd uitgezonden op een groot scherm, is een volksfeest uitgebroken.

11 uur geleden
Willem II-aanvoerder Heerkens dolblij na 'fantastisch seizoen'

DORDRECHT (ANP) - Willem II-aanvoerder Freek Heerkens was na het 1-1-gelijkspel in en tegen Dordrecht uiteraard gelukkig met de promotie naar het hoogste niveau. "Willem II hoort thuis in de Eredivisie", zei hij tegen ESPN.

12 uur geleden
Puntenverlies voor aanvaller Zirkzee met Bologna in Turijn

TURIJN (ANP) - Joshua Zirkzee is in de Serie A met Bologna blijven steken op een 0-0-gelijkspel bij Torino. Bologna had bij een zege de derde plek kunnen innemen, maar staat een punt achter op Juventus. Die ploeg komt zondag in actie bij AS Roma.

14 uur geleden
Simons krijgt rode kaart en haalt einde duel RB Leipzig niet

SINSHEIM (ANP) - Xavi Simons heeft in het competitieduel van RB Leipzig bij Hoffenheim (1-1) het einde niet gehaald. De Oranje-international kreeg na 72 minuten zijn tweede gele kaart, en dus rood, en moest vertrekken.

Fortuna en Go Ahead Eagles scoren niet, blessure voor Sierhuis

SITTARD (ANP) - Fortuna Sittard en Go Ahead Eagles zijn niet tot scoren gekomen in de competitiewedstrijd in Limburg (0-0). Door het gelijkspel is de ploeg uit Deventer van coach René Hake dicht bij het bereiken van de play-offs voor Europees voetbal. Fortuna staat elfde.

15 uur geleden
Roda JC en FC Groningen strijden op laatste speeldag om promotie

KERKRADE (ANP) - Roda JC is door een 2-0-zege op SC Cambuur nog niet zeker van promotie naar de Eredivisie. Omdat FC Groningen bij Telstar diep in blessuretijd met 1-1 gelijkspeelde, valt de beslissing volgende week.

Geen winnaar bij Eredivisiewedstrijd Almere City - sc Heerenveen

ALMERE (ANP) - De wedstrijd tussen Almere City en sc Heerenveen is in een gelijkspel geëindigd. In Almere kwamen de Friezen via Osame Sahraoui terug tot 1-1 na een vroege achterstand. Kornelius Hansen had de ploeg van coach Alex Pastoor op voorsprong gezet.