Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mars van de Levenden Auschwitz uitgesteld om coronavirus

Mars van de Levenden Auschwitz uitgesteld om coronavirus

WARSCHAU (ANP/AFP) - De jaarlijkse Mars van de Levenden tussen de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau wordt vanwege het coronavirus voor het eerst uitgesteld. De organisatie zegt dat wordt gevreesd voor het welzijn van Holocaustoverlevenden en andere deelnemers.

De herdenkingsmars zou in april plaatsvinden en is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. De mars wordt sinds 1988 georganiseerd. Er komen jaarlijks duizenden mensen uit tientallen landen op af. Holocaustoverlevenden, jongeren en prominenten lopen dan van Auschwitz naar Birkenau, een tocht van ongeveer 3 kilometer.

Nazi-Duitsland vermoordde tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim een miljoen mensen in Auschwitz-Birkenau in bezet Polen. De meeste slachtoffers waren joden uit Europese landen.

In Polen zijn tot dusver zeventien besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het zou vooral gaan om mensen die in het buitenland zijn geweest. De autoriteiten gaan extra controleren aan de grens met Duitsland en Tsjechië en roepen mensen op grote bijeenkomsten af te blazen.

Meer uit Buitenland

Gantz dreigt noodkabinet Israël te verlaten zonder plan voor Gaza

TEL AVIV (ANP/RTR/DPA/AFP) - De Israëlische minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, wil dat premier Benjamin Netanyahu met een plan komt over het bestuur van Gaza na de oorlog. Als Netanyahu dit niet doet, dreigt Gantz zijn centrumpartij terug te trekken uit de noodregering.

7 uur geleden
Israëlisch leger maakt opnieuw vondst gedode gijzelaar bekend

JERUZALEM (ANP/RTR) - Het Israëlische leger zegt nog een lichaam van een gijzelaar te hebben teruggevonden. In een verklaring zegt het leger dat Ron Binyamin bij de aanval van Hamas op 7 oktober werd gedood en dat zijn lichaam door militanten is meegenomen naar Gaza.

8 uur geleden
VN-agentschap: 800.000 mensen uit Rafah op de vlucht

RAFAH (ANP) - Het hoofd van VN-organisatie UNRWA zegt dat de afgelopen tijd zo'n 800.000 mensen uit Rafah noodgedwongen op de vlucht zijn geslagen. "Het gaat om bijna de helft van de bevolking van Rafah", aldus Philippe Lazzarini op berichtendienst X.

9 uur geleden
Wateroverlast in Voeren waarschijnlijk als ramp erkend

VOEREN (ANP/BELGA) - De overstromingen in het Belgische Voeren, niet ver van Maastricht, worden door de Vlaamse regering waarschijnlijk als ramp erkend. Dat zeiden de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister van Omgeving Zuhal Demir tijdens een bezoek aan de gemeente.

10 uur geleden
President Georgië spreekt veto uit over buitenlandse-agentenwet

TBILISI (ANP/AFP) - President Salome Zoerabisjvili van Georgië heeft haar veto uitgesproken over de zogenoemde buitenlandse-agentenwet. Die is afgelopen week aangenomen door het parlement, ondanks massaprotesten en internationale kritiek.

10 uur geleden
Verdachte neerschieten Slowaakse premier blijft vastzitten

PEZINOK (ANP/AFP) - De verdachte van het neerschieten van de Slowaakse premier Robert Fico blijft vastzitten. Dat besloot de Slowaakse rechtbank, waar de man zaterdag is voorgeleid. Hij wordt verdacht van poging tot moord.

12 uur geleden
Rusland meldt verovering dorp in Charkiv

CHARKIV (ANP/AFP) - Rusland heeft een nieuw militair succes geclaimd in de Oekraïense regio Charkiv, waar het een offensief uitvoert. Het Russische ministerie van Defensie meldt dat het dorp Starytsja is "bevrijd" en dat verder wordt opgerukt.

15 uur geleden