Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mars van de Levenden Auschwitz uitgesteld om coronavirus

Mars van de Levenden Auschwitz uitgesteld om coronavirus

WARSCHAU (ANP/AFP) - De jaarlijkse Mars van de Levenden tussen de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau wordt vanwege het coronavirus voor het eerst uitgesteld. De organisatie zegt dat wordt gevreesd voor het welzijn van Holocaustoverlevenden en andere deelnemers.

De herdenkingsmars zou in april plaatsvinden en is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. De mars wordt sinds 1988 georganiseerd. Er komen jaarlijks duizenden mensen uit tientallen landen op af. Holocaustoverlevenden, jongeren en prominenten lopen dan van Auschwitz naar Birkenau, een tocht van ongeveer 3 kilometer.

Nazi-Duitsland vermoordde tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim een miljoen mensen in Auschwitz-Birkenau in bezet Polen. De meeste slachtoffers waren joden uit Europese landen.

In Polen zijn tot dusver zeventien besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het zou vooral gaan om mensen die in het buitenland zijn geweest. De autoriteiten gaan extra controleren aan de grens met Duitsland en Tsjechië en roepen mensen op grote bijeenkomsten af te blazen.

Meer uit Buitenland

1500 mensen in Noordoost-Spanje geëvacueerd vanwege bosbrand

ZARAGOZA (ANP/DPA/AFP) - Door een bosbrand ten westen van de Spaanse stad Zaragoza hebben zo'n 1500 mensen hun huis moeten verlaten. De brand woedt in de buurt van Añón de Moncayo in het noordoosten van Spanje en wordt aangewakkerd door de sterke wind. In de regio bestrijden zo'n 300 brandweerlieden het vuur.

1 uur geleden
Auteur Salman Rushdie aan de beterende hand

CHAUTAUQUA (ANP/RTR) - Het gaat de goede kant op met de gezondheid van de neergestoken auteur Salman Rushdie. Zijn literair agent laat dat zondag weten.

4 uur geleden
Oekraïne: Russen in de problemen bij zuidelijke stad Cherson

KIEV (ANP/AFP) - Volgens Oekraïne komen de Russische bezetters steeds meer in de problemen bij Cherson, een grote stad in het zuiden die de Russen konden veroveren door de rivier Dnjepr over te steken. Inmiddels zijn alle bruggen daar door de Oekraïense strijdkrachten beschadigd.

5 uur geleden
Amerikaanse parlementariërs bezoeken Taiwan

TAIPEI (ANP) - Een delegatie van Amerikaanse parlementariërs is zondag in Taiwan gearriveerd voor ontmoetingen met hoge Taiwanese functionarissen. Het tweedaagse bezoek komt kort na het spraakmakende bezoek van Nancy Pelosi, de voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

6 uur geleden
Politie onderzoekt bedreiging van J.K. Rowling na Rushdie-tweet

GLASGOW (ANP) - De Schotse politie onderzoekt een onlinebedreiging tegen Harry Potter-auteur J.K. Rowling na haar tweet over de aanval op collega-schrijver Salman Rushdie.

7 uur geleden
Rondzwervende walrus Freya afgemaakt

OSLO (ANP/AFP) - Noorwegen heeft de rondzwervende en kattenkwaad uithalende walrus Freya laten afmaken. Het dier, dat vorig jaar nog voor de Nederlandse kust zwom, werd permanent belaagd door nieuwsgierige mensen. De autoriteiten hadden al gewaarschuwd haar in te laten slapen omdat mensen zichzelf door hun opdringerige gedrag in gevaar brachten. Freya zelf zou overmatig stress ervaren door alle belangstelling.

7 uur geleden
Tientallen doden door brand in kerk in Caïro

CAÏRO (ANP/RTR/AFP) - Bij een brand in een kerk in de Egyptische hoofdstad Caïro zijn tientallen mensen om het leven gekomen. Volgens kerkelijke autoriteiten zijn zeker 41 doden te betreuren. Ook zouden er rond de vijftig gewonden zijn. De meeste slachtoffers waren kinderen.

7 uur geleden