Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Márquez: ik zit nog lang niet op 100 procent

Márquez: ik zit nog lang niet op 100 procent

LE MANS (ANP) - Zesvoudig MotoGP-kampioen Marc Márquez is nog lang niet op zijn oude niveau. "Ik mis nog heel veel om 100 procent te zijn", vertelde de Spanjaard op het circuit van Le Mans in aanloop naar de Grote Prijs van Frankrijk. "Aan de wereldtitel denk ik niet, dat wordt wel heel moeilijk. Maar ik ben pas 28 jaar en hopelijk heb ik nog heel veel tijd om weer terug te keren op het niveau waar ik was vóór mijn val."

Márquez crashte vorig jaar in de eerste race van het seizoen in Jerez en liep een armbreuk op. Door complicaties waren verschillende operaties nodig en miste hij alle races. Ook de eerste twee races van dit seizoen kwamen nog te vroeg. Half april maakt de fabrieksrijder van Honda zijn rentree, met als resultaten de zevende plek in de GP van Portugal en de negende in de GP van Spanje. "Ik ben fysiek nog beperkt en merk dat ik niet kan racen zoals ik zou willen. Ik mis kracht en moet heel goed doseren tijdens een race. Dat ben ik niet gewend", aldus Márquez.

De titel zet hij uit zijn hoofd, maar in de tweede seizoenshelft wil de wegracer wel weer meedoen voor de podiumplekken. "Mijn belangrijkste doel op dit moment is om me weer goed te voelen op de motor, om te rijden zoals ik wil en niet zoals de motor wil. Ik eindigde mijn eerste twee races in de top 10 en dat is niet slecht, maar het zijn niet de resultaten die ik wil."

Meer uit Sport

Honkballers verliezen van Spanje en missen EK-finale

BRNO (ANP) - De Nederlandse honkballers zijn er niet in geslaagd de finale van het EK te bereiken. De ploeg van bondscoach Evert-Jan 't Hoen verspeelde in de halve eindstrijd tegen Spanje een voorsprong van 6-1 en verloor met 6-7.

1 uur geleden
Boksers Fury en Oesik gaan strijden om alle zwaargewichttitels

RIYAD (ANP) - Bokser Tyson Fury neemt het in Saudi-Arabië op een nader te bepalen datum op tegen de Oekraïner Oleksandr Oesik. De winnaar zal alle gordels in de zwaargewichtklassen in handen krijgen.

4 uur geleden
Judoka Korrel verdedigt zijn Europese titel in Montpellier

PAPENDAL (ANP) - Judoka Michael Korrel gaat zijn titel verdedigen in de klasse tot 100 kilogram op de EK in Montpellier. Hij is opgenomen in een selectie van zeven mannen en negen vrouwen voor de Europese titelstrijd, die van 3 tot en met 5 november in de Franse stad wordt gehouden.

6 uur geleden
Broch toch bij voorlopige handbalselectie voor WK

ARNHEM (ANP) - Handbalster Yvette Broch is opgenomen in de voorlopige WK-selectie voor het Nederlandse team. Daarmee lijkt een rentree tot de mogelijkheden te behoren. De 32-jarige Broch liet eerder weten nu niet beschikbaar te zijn voor Nederland.

7 uur geleden
Wereldkampioene Ferrand-Prévot past voor EK gravelfietsen

OUD-HEVERLEE (ANP) - Regerend wereldkampioene Pauline Ferrand-Prévot heeft zich afgemeld voor de EK gravelfietsen in het Belgische Oud-Heverlee. De 31-jarige Française heeft een coronabesmetting opgelopen.

8 uur geleden
Russische sporters mogen deelnemen aan Paralympische Spelen

PARIJS (ANP) - Russische sporters mogen volgend jaar deelnemen aan de Paralympische Spelen in Parijs. Het Internationaal Paralympisch Comité heeft gestemd tegen een volledig verbod op paralympische sporters uit het land.

10 uur geleden
Tsitsipas direct onderuit op tennistoernooi van Peking

PEKING (ANP) - Stefanos Tsitsipas is in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Peking uitgeschakeld. De Griekse tennisser ging in twee sets onderuit tegen de Chileen Nicolas Jarry: 6-4 6-4.

11 uur geleden