Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marokko ook tegen Spanje met Ziyech, Mazraoui en Amrabat

Marokko ook tegen Spanje met Ziyech, Mazraoui en Amrabat

DOHA (ANP) - De voormalige Eredivisiespelers Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui en Sofyan Amrabat zijn ook in de achtste finale van het WK tegen Spanje basisspeler bij Marokko. Oud-AZ’er Zakaria Aboukhlal moet wederom genoegen nemen met een plek op de bank. Bondscoach Walid Regragui heeft zijn opstelling op één plek gewijzigd vergeleken met het laatste groepsduel met Canada, dat met 2-1 werd gewonnen.

Middenvelder Selim Amallah komt in de ploeg voor Abdelhamid Sabiri. Het meespelen van oud-Feyenoorder Amrabat was naar verluidt onzeker vanwege rugklachten, maar hij is fit genoeg om te spelen. Ziyech en Mazraoui speelden samen bij Ajax en staan nu onder contract bij respectievelijk Chelsea en Bayern München. Het duel met de wereldkampioen van 2010 begint dinsdag om 16.00 uur.

De Spaanse bondscoach Luis Enrique kiest voor Marco Asensio als spits in plaats van Álvaro Morata, die in alle drie zijn WK-wedstrijden in Qatar tot nu toe scoorde. Atlético Madrid-speler Marcos Llorente krijgt op de rechtsbackpositie de voorkeur boven César Azpilicueta en Dani Carvajal, die in de groepswedstrijden afwisselend startten. Verder houdt Enrique vast aan het FC Barcelona-middenveld met Sergio Busquets, Pedri en Gavi.

Meer uit Voetbal

Kompany bescheiden over benoeming als coach Bayern

MÜNCHEN (ANP/RTR/DPA) - De als coach nog relatief onervaren Vincent Kompany ziet zijn nieuwe functie als hoofdtrainer van Bayern München nog niet als een prestatie op zichzelf. "Het gaat erom wat je in de functie presteert. Ik wil niet alleen dat iedereen op voorhand van mij overtuigd is, maar juist van het werk dat ik lever op het veld", zei de 38-jarige oud-voetballer tijdens zijn presentatie.

2 uur geleden
Ook spits Ziemer laat kampioensploeg Twente-vrouwen achter zich

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente moet de vrouwenploeg, die afgelopen seizoen kampioen werd, opnieuw opbouwen. Ook de Amerikaanse spits Taylor Ziemer, goed voor tien doelpunten de voorbije jaargang, vertrekt. De 25-jarige Ziemer maakt net als haar partner Anna-Lena Stolze de overstap vanuit Enschede naar het Duitse 1. FC Köln.

3 uur geleden
FC Utrecht legt 30 stadionverboden op, reageert alsnog fel op straf

UTRECHT (ANP) - FC Utrecht heeft in de vier dagen na het door rellen ontsierde nacompetitieduel met Go Ahead Eagles dertig stadionverboden uitgedeeld. Ook komt de nummer 7 van afgelopen seizoen nogmaals terug op de door de gemeente opgelegde straf van een thuiswedstrijd zonder publiek. "De maatregelen zijn buitenproportioneel. Ik voel me vreselijk in de steek gelaten door de gemeente en burgemeester", stelt eigenaar Frans van Seumeren in een scherpere reactie op de sanctie dan in een verklaring van de club van maandag.

6 uur geleden
Olympiakos 'hoort bij Europese elite' na winnen Conference League

ATHENE (ANP/RTR) - De spelers en trainer van Olympiakos konden hun historische Conference League-titel vlak na het verslaan van Fiorentina (1-0 na verlenging) nauwelijks geloven. "Ik heb hier geen woorden voor. Het moet nog even binnenkomen", zei buitenspeler Giorgos Masouras, omringd door huilende en feestende teamgenoten.

7 uur geleden
Olympiakos verslaat Fiorentina en wint Conference League

ATHENE (ANP) - Olympiakos heeft als eerste Griekse club een Europese hoofdprijs gewonnen. De ploeg van coach José Luis Mendilibar versloeg in Athene Fiorentina met 1-0 in de verlenging door een treffer van Ayoub El Kaabi. Voor de Italianen is het de tweede keer op rij dat ze de finale verliezen. Vorig jaar was West Ham United te sterk.

15 uur geleden
Real-keeper Lunin kampt met koorts in aanloop naar CL-finale

MADRID (ANP) - Het is onzeker of Real Madrid zaterdag in de finale van de Champions League tegen Borussia Dortmund de beschikking heeft over keeper Andriy Lunin. De 25-jarige Oekraïener was woensdag afwezig op de training door koorts.

19 uur geleden
FC Dordrecht ziet trainer Santoni naar Italië vertrekken

DORDRECHT (ANP) - FC Dordrecht heeft afscheid genomen van trainer Michele Santoni. De 44-jarige Italiaans-Nederlandse coach gaat aan de slag bij US Triestina, dat uitkomt op het derde niveau in Italië.

19 uur geleden