Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marktplaats ziet sterke vraag naar campers door chaos luchthavens

Marktplaats ziet sterke vraag naar campers door chaos luchthavens

ROTTERDAM (ANP) - Door de chaos op luchthavens in Nederland is de vraag naar campers en caravans de afgelopen maanden omhooggeschoten, meldt verkoopsite Marktplaats. Volgens het handelsplatform werd hier het afgelopen half jaar ruim 14 miljoen keer naar gezocht. Dat komt neer op een stijging van 56 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen er nog meerdere coronarestricties golden.

Voor campers waren 8,6 miljoen zoekopdrachten en voor caravans bijna 5,5 miljoen. "Kamperen in eigen land met een camper of caravan is door veel mensen (her)ontdekt en lijkt deze zomer een blijvertje te worden. De interesse voor kampeerwagens trok tijdens de pandemie al aardig aan, en door de problemen op de luchthavens blijkt dat veel Nederlanders nu voor een kampeervakantie gaan", stelt het bedrijf.

Behalve campers en caravans, steeg ook de interesse naar dakkoffers. In de eerste helft van dit jaar werd hier bijna 1,2 miljoen keer naar gezocht vergeleken met 545.000 zoekopdrachten een jaar eerder. Ook het aantal zoekopdrachten naar een tent steeg, van 742.000 naar 881.000. Ook zochten Nederlanders ruim 1,1 miljoen keer naar een vouwwagen.

Meer uit Financieel

ABN AMRO verwacht te gaan profiteren van hogere rente

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO verwacht in de tweede helft van dit jaar het dieptepunt voor zijn rente-inkomsten te passeren, nu de marges op spaargelden profiteren van de oplopende rentes. Afgelopen kwartaal gingen deze inkomsten nog iets omlaag, al gingen de resultaten over de gehele linie wel omhoog. Topman Robert Swaak spreekt van een "goed kwartaal" voor de bank.

40 minuten geleden
Aziatische beurzen dalen in afwachting inflatiecijfer VS

TOKIO (ANP) - De belangrijkste aandelenmarkten in Azië lieten woensdag verliezen zien. Beleggers bleven voorzichtig voorafgaand aan de publicatie van de laatste inflatiegegevens uit de Verenigde Staten. De Amerikanen kampen met de grootste stijging van de consumentenprijzen in veertig jaar en de Federal Reserve heeft de rente al meerdere keren verhoogd in de strijd tegen de inflatie. Wanneer de inflatie geen tekenen van afkoeling vertoont zal de centrale bank de rente naar verwachting opnieuw met 0,75 procentpunt opschroeven.

42 minuten geleden
Productiegroei in Nederlandse industrie zwakt verder af in juni

DEN HAAG (ANP) - De productiegroei in de Nederlandse industrie is in juni verder afgezwakt na de piek in april. Toch bleven fabrieken volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) draaien op een relatief hoog niveau.

54 minuten geleden
ABN AMRO laat weten of de bank profiteert van gestegen rente

AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO heeft in het tweede kwartaal waarschijnlijk minder winst in de boeken gezet dan een jaar terug. Dat voorspellen analisten die de bank zelf heeft geraadpleegd in doorsnee. Het financiële concern presenteert woensdagochtend zijn resultaten over de voorbije maanden. Daarbij is het onder meer de vraag of ABN AMRO heeft weten te profiteren van de gestegen rentes.

4 uur geleden
Aandacht voor inflatie en bol.com bij cijfers Ahold Delhaize

ZAANDAM (ANP) - Supermarktconcern Ahold Delhaize maakt bekend hoe zijn winkelketens in het tweede kwartaal hebben gepresteerd. Daarbij wordt ook duidelijk in hoeverre het moederbedrijf van Albert Heijn en bol.com last heeft gehad van de inflatie. Een deel van de hogere kosten wisten de winkels door te berekenen aan de klant, maar analisten gaan er vanuit dat alle extra uitgaven aan inkoop, vervoer, personeel en energie ook een hap nemen uit de winstmarges.

4 uur geleden
Bloomberg: justitie VS begint zaak tegen Google om advertenties

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Openbaar Ministerie staat op het punt om een mededingingszaak te beginnen tegen Google, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het techbedrijf zou een te grote machtspositie hebben op de markt voor online-advertenties en daar ook misbruik van hebben gemaakt.

9 uur geleden
Novavax en Norwegian Cruise Line onderuit op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - Vaccinmaker Novavax en cruisebedrijf Norwegian Cruise Lines vielen dinsdag in negatieve zin op aan de aandelenbeurzen in New York. Novavax verlaagde zijn omzetverwachting voor dit jaar en werd haast een derde minder waard. Norwegian gaf aan in het derde kwartaal een verlies te verwachten en daar hadden beleggers niet op gerekend. Dat aandeel werd bijna 11 procent minder waard.

9 uur geleden