Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marktleider kinderopvang-apps neemt weer een bedrijf over

Marktleider kinderopvang-apps neemt weer een bedrijf over

HAARLEM (ANP) - KidsKonnect, dat software levert waarmee duizenden ouders hun kinderen op de crèche volgen, doet opnieuw een overname. Het is voor de onderneming alweer de vijfde overname dit jaar. Met het inlijven van branchegenoot ROSA versterkt KidsKonnect naar eigen zeggen zijn positie als grootste aanbieder van software voor de communicatie tussen kinderopvangmedewerkers met ouders of collega's.

ROSA biedt software binnen de kinderopvang en zorgopvang. Het bedrijf uit Hillegom is in 2005 opgericht als Muldata en bedient inmiddels ruim driehonderd opvangorganisaties met softwareoplossingen. Het team van ROSA gaat mee naar de nieuwe eigenaar.

Hoeveel geld er precies met de deal is gemoeid, wordt niet naar buiten gebracht. KidsKonnect nam eerder dit jaar al de Nederlandse kinderopvangsoftwarespecialisten Social Schools, PortaBase en Doenkids en het Belgische Deona over. Dat betekende onder meer ook een uitbreiding naar de markt voor digitaal lesmateriaal voor de allerjongsten.

De onderneming is in handen van de Haagse investeringsmaatschappij BB Capital. Het softwarebedrijf komt voort uit een reeks fusies tussen relatief kleine ontwikkelaars van kinderopvang-apps. De omzet van het bedrijf zal dit jaar naar verwachting uitkomen op 20 miljoen euro. Dat zou neerkomen op een vertienvoudiging ten opzichte van 2019, het laatste jaar voor de coronapandemie.

Meer uit Financieel

CBS: producentenprijzen dalen, consumentenprijzen stijgen

DEN HAAG (ANP) - Producentenprijzen van voedingsmiddelen daalden in de eerste helft van 2023, terwijl Nederlandse consumenten juist meer voor hun boodschappen in de supermarkt moesten betalen. Veel voedingsmiddelenproducenten verwachten niet dat de prijzen de komende maanden zullen stijgen. Dat komt naar voren uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Netflix daalt op Wall Street na nieuws over duurdere abonnementen

NEW YORK (ANP) - Netflix is dinsdag geëindigd tussen de dalers op de beurzen in New York. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldde op basis van bronnen dat de streamingdienst zijn tarieven weer wil verhogen. Dat zou Netflix willen doen in verschillende landen, maar waarschijnlijk gaan de prijzen in de Verenigde Staten en Canada als eerste omhoog.

4 uur geleden
Actiedag vakbonden legt donderdag groot deel ov in Vlaanderen plat

MECHELEN (ANP/BELGA) - Een landelijke actiedag van Belgische vakbonden legt donderdag een groot deel van het openbaar vervoer in Vlaanderen plat. Zo meldt ov-bedrijf De Lijn die dag te rijden met gemiddeld 58 procent van alle bussen en trams.

5 uur geleden
Brussel: houd moderne chip, AI, quantum- en biotech weg bij China

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie wil vier cruciale technologieën uit handen van China en andere rivalen houden. Het gaat om de modernste halfgeleidertechnieken van bedrijven als het Nederlandse ASML, kunstmatige intelligentie (AI), quantumtechnologie en biotech.

5 uur geleden
Air France-KLM neemt groot belang in noodlijdend SAS

PARIJS (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Air France-KLM neemt een aandelenbelang van 19,9 procent in de noodlijdende Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS. Ook de investeringsmaatschappijen Castlelake en Lind Invest steken geld in SAS.

8 uur geleden
Zonneautomaker Lightyear richt zich voorlopig niet op zonneauto's

HELMOND (ANP) - Zonneautomaker Lightyear uit Helmond richt zich voorlopig niet meer op de productie van auto's die rijden op zonne-energie. Dat bevestigt topman en medeoprichter Lex Hoefsloot van het bedrijf dinsdag na berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Lightyear focust zich in plaats daarvan de komende tijd op het maken van zonnepanelen voor op elektrische auto's.

8 uur geleden
NAM stapt naar Raad van State om uitblijven vergunning Ternaard

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) is dinsdag naar de Raad van State gestapt om het uitblijven van een vergunning voor gaswinning onder de Waddenzee bij het Friese dorp Ternaard. Volgens de NAM is er nog altijd geen duidelijkheid vanuit het ministerie van Economische Zaken, ook al is de aanvraag voor de vergunning al ruim drie jaar geleden ingediend.

8 uur geleden