Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Markt voor slimme beveiliging groeit met 4 procentpunt

Markt voor slimme beveiliging groeit met 4 procentpunt

DEN BOSCH (ANP) - Nederland telt 2,7 miljoen huishoudens met slimme beveiligingsapparatuur. De markt voor slimme beveiliging groeide het afgelopen jaar met 4 procentpunt. Dat heeft marktonderzoeksbureau Multiscope bekendgemaakt.

De meeste huishoudens zijn in het bezit van een slimme deurbel (19 procent). Veiligheid en controle zijn de grootste motivaties voor aanschaf. Het bureau voerde de achtste editie van de Smart Home Monitor uit, een onderzoek onder ruim 5.400 Nederlanders.

Bijna een derde (32 procent) van de huishoudens bezit slimme beveiligingsapparatuur. Dat is een groei van ongeveer 350.000 huishoudens ten opzichte van vorig jaar. In totaal komt dat neer op bijna 2,7 miljoen huishoudens. De stijging van 4 procentpunt is beduidend groter dan een jaar eerder (2 procentpunt). Hiermee zet de groei van de afgelopen jaren door.

In vier jaar tijd steeg het percentage bezitters van een slimme deurbel van 6 naar 19 procent.

Meer uit Binnenland

Verklaring kandidaat-minister Faber (PVV) stelt Omtzigt gerust

DEN HAAG (ANP) - NSC-leider Pieter Omtzigt is gerustgesteld door de belofte van kandidaat-minister Marjolein Faber (PVV) "binnen de lijnen van het hoofdlijnenakkoord en de rechtsstaatverklaring" te blijven. "Dat is een hele goede zin, het stelt mij gerust", zei Omtzigt er zaterdag bij Nieuwsuur over. Hij verlangt niet dat de kandidaat-minister voor Asiel en Migratie uitspraken uit het verleden terugneemt, bijvoorbeeld over de door haar gebruikte term "omvolking".

22 minuten geleden
Nederlandse en Poolse fans vieren feest in rosse buurt Hamburg

HAMBURG (ANP) - Enkele duizenden Nederlandse en Poolse supporters vieren zaterdag samen feest op de Reeperbahn, in de rosse buurt van Hamburg. Oranje speelt zondagmiddag de eerste wedstrijd van het EK in Duitsland tegen de Polen.

3 uur geleden
Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG (ANP) - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof). Ze heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat ze de twee luchthavens wel een bovengrens oplegt voor de stikstofuitstoot van het vliegverkeer. Die grens staat gelijk aan de bestaande uitstoot die de vliegvelden hebben berekend.

3 uur geleden
Rutte ziet 'dwaas' vredesvoorstel Poetin als teken van paniek

LUZERN (ANP) - Het "dwaze vredesvoorstel" dat de Russische president Vladimir Poetin vrijdag deed aan Oekraïne, laat zien dat hij "duidelijk in paniek is". Dat heeft demissionair minister-president Mark Rutte gezegd bij een top over Oekraïne in Zwitserland.

5 uur geleden
NS verwacht verbetering door nieuwe treinen Amsterdam-Frankfurt

AMSTERDAM (ANP) - Reizigers tussen Amsterdam en Frankfurt reizen vanaf deze zaterdag met nieuwe ICE-treinen. De snelle treinen van Deutsche Bahn (DB) lijken aan de buitenkant sterk op hun voorganger: ze zijn wit met een rode streep en hebben een gestroomlijnde neus. Toch zijn ze volgens de NS, die de dienstregeling samen met DB onderhoudt, "sterk verbeterd", zowel in technisch opzicht als qua comfort.

6 uur geleden
Honderden Limburgers in Den Haag voor behoud ziekenhuis

DEN HAAG (ANP) - Zo'n zevenhonderd mensen uit de Limburgse regio Parkstad demonstreren zaterdagmiddag in Den Haag voor het behoud van alle afdelingen van het Zuyderland-ziekenhuis in Heerlen. Door een reorganisatie dreigt onder meer de intensive care naar Sittard-Geleen te verdwijnen. Ook de spoedeisende hulp en de geboortezorg worden bedreigd.

7 uur geleden
Honderden deelnemers aan protestmars in Dordrecht tegen Chemours

DORDRECHT (ANP) - In Dordrecht hebben enkele honderden mensen meegedaan aan een protestmars tegen Chemours. Ze willen dat de chemische fabriek, gelegen langs de rivier de Beneden-Merwede, stopt met de uitstoot van PFAS. Ze liepen vanuit het Oranjepark in Dordrecht via de wijk De Staart naar de Baanhoekweg waar Chemours is gevestigd.

9 uur geleden