Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van buiten

Marken afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van buiten

MONNICKENDAM (ANP) - Marken is de komende tijd afgesloten voor auto- en motorverkeer van buiten het dorp. Daartoe heeft de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland besloten op verzoek van de gemeente Waterland en de eilandraad van Marken. Volgens de gemeente is dat nodig om de veiligheid van bewoners en bezoekers te waarborgen.

De parkeerterreinen zijn vrijdagmiddag afgesloten. Politie en gemeentelijke handhavers controleren of automobilisten en motorrijders die het schiereiland op willen onder het toegestane bestemmingsverkeer vallen. De maatregel is ten minste van kracht tot dinsdag 28 april.

"Het afgelopen paasweekend was Marken ook afgesloten en dat werkte goed", aldus een gemeentewoordvoerster. "Het was veel rustiger dan in andere zonnige paasweekenden." Volgens de woordvoerster worden fietsers en wandelaars door de grote aantallen automobilisten en motorrijders naar de kant van de weg gedrukt, waardoor het er moeilijk afstand houden is.

het Twiske

"Daarnaast heeft de veiligheidsregio ervoor gekozen om recreatiegebied het Twiske bij Oostzaan af te sluiten. Wij vreesden daarom een waterbed-effect, waarbij nog meer mensen naar Marken zouden komen. Dat zou niet verantwoord zijn geweest."

Tijdens de paasdagen hield niet iedereen zich aan de verordening op en rond Marken, meldt de woordvoerster. In de gemeente Waterland werden toen 75 boetes van 390 euro uitgedeeld, waarvan volgens haar het merendeel in en rond Marken.

Meer uit Binnenland

Putters hoopt formatie weer op gang te brengen in marathonsessie

DEN HAAG (ANP) - Informateur Kim Putters hoopt de formatie weer in beweging te krijgen door in een marathonsessie van twee dagen gesprekken te voeren met bijna alle politiek leiders. Maandag spreekt hij de fractieleiders van de zes grootste fracties PVV, BBB, GroenLinks-PvdA, NSC, D66 en VVD. Dinsdag komen de andere partijleiders op bezoek, behalve Stephan van Baarle van DENK, die heeft bedankt voor de uitnodiging.

1 uur geleden
Kort geding over komst 250 asielzoekers in hotel in Den Bosch

DEN BOSCH (ANP) - Bij de rechtbank in Den Bosch dient maandag een kort geding over een tijdelijk asielzoekerscentrum in een voormalig hotel in de stad. De gemeente wil vanaf dinsdag maximaal 250 asielzoekers opvangen in het hotel aan het Pettelaarpark, niet ver van de A2 en het provinciehuis van Noord-Brabant.

1 uur geleden
Grootste kas Hortus Botanicus Amsterdam dicht voor renovatie

AMSTERDAM (ANP) - De grootste kas van de Hortus Botanicus Amsterdam gaat vanaf maandag langer dan een jaar dicht voor een verbouwing. De zogeheten Drieklimatenkas, die in 1993 is gebouwd, moet vernieuwd en verduurzaamd worden. De rest van de Hortus blijft geopend voor publiek.

1 uur geleden
Twaalf dagen minder treinen naar Schiphol om werkzaamheden

SCHIPHOL (ANP) - Vanaf maandag rijden er bijna twee weken minder treinen van, naar en via Schiphol vanwege werkzaamheden. Tot en met vrijdag 8 maart moeten reizigers die via de luchthaven reizen rekening houden met een aangepaste dienstregeling.

1 uur geleden
Enquêtecommissie brengt verslag uit over fraudeaanpak overheid

DEN HAAG (ANP) - De parlementaire-enquêtecommissie die onderzoek deed naar het fraudebeleid en de dienstverlening van de overheid, komt met haar eindverslag. Het rapport moet meer inzicht geven in hoe het zo mis kon gaan in het schandaal rond de kinderopvangtoeslag, maar ook bij de aanpak van bijvoorbeeld (vermeend) misbruik van uitkeringen.

1 uur geleden
OM begint aan slotbetoog in liquidatieproces Eris

SCHIPHOL (ANP) - Het Openbaar Ministerie begint maandag aan het slotbetoog, het zogeheten requisitoir, in het omvangrijke liquidatieproces Eris, rond leden van de inmiddels verboden motorclub Caloh Wagoh. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden behandelt de zaak in hoger beroep, in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. De rechtbank Midden-Nederland veroordeelde in juli 2022 vier verdachten tot een levenslange gevangenisstraf.

1 uur geleden
Provincies hadden de kritiek op stikstofplannen al verwacht

DEN HAAG (ANP) - "In de lijn der verwachting", noemt het Interprovinciaal Overleg (IPO) de kritiek van onderzoeksinstanties op de plannen voor de hervorming van het landelijk gebied. Volgens een woordvoerder worden de pakketten met maatregelen "voortdurend bijgesteld".

5 uur geleden