Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marineminister VS biedt excuses aan kapitein vliegdekschip aan

Marineminister VS biedt excuses aan kapitein vliegdekschip aan

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse minister van Marine Thomas Modly heeft zijn excuses aangeboden aan de voormalig commandant van het vliegdekschip USS Theodore Roosevelt, Brett Crozier. Hij noemde eerder Crozier, die vanwege kritiek op de aanpak van het coronavirus op zijn schip werd overgeplaatst, "naïef en dom."

De uitspraken van de minister leidden tot flinke ophef en er werd door meerdere Democraten gevraagd om zijn aftreden. Tijdens een persconferentie in het Witte Huis suggereerde president Donald Trump maandag dat hij de situatie mogelijk zou kunnen oplossen. Niet veel later kwamen de excuses van Modly. "Ik denk niet dat kapitein Brett Crozier naïef en dom is", aldus de minister. Ook verontschuldigde hij zich aan de bemanning van het schip en de familie van de commandant.

In een door Crozier gelekte brief schreef de kapitein dat het virus op het schip om zich heen greep en vroeg hij om maatregelen. De brief lekte deze week naar de media en bracht het Pentagon in verlegenheid. Niet om de inhoud maar om het lekken moest Crozier wijken.

Op de USS Theodore Roosevelt, een van de grootste oorlogsschepen ter wereld, waren zondag 155 coronabesmettingen vastgesteld. Ook Crozier is geïnfecteerd. Zeker de helft van de 5000 opvarenden was toen getest. Het vliegdekschip ligt in de haven van het eiland Guam.

Meer uit Buitenland

Japanner omgekomen in Oekraïne die voor Rusland vocht

KYIV (ANP/AFP) - In Oekraïne is vorige maand mogelijk voor de eerste keer een Japanse staatsburger omgekomen terwijl hij er aan de zijde van Rusland vocht, heeft de Japanse regering dinsdag bekendgemaakt.

33 minuten geleden
Harris heeft genoeg steun van gedelegeerden voor nominatie

WASHINGTON (ANP) - Vicepresident Kamala Harris heeft maandag genoeg gedelegeerden achter zich geschaard om de Democratische presidentiële nominatie binnen te halen, zegt haar campagneteam aan persbureau Reuters. Daarmee neemt de oud-hoofdaanklager van Californië het zo goed als zeker op tegen Donald Trump in de presidentsverkiezing op 5 november.

2 uur geleden
Biden dinsdag terug naar Witte Huis

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden keert dinsdag terug naar het Witte Huis, na bijna een week in zijn persoonlijke residentie waar hij herstelde van covid en voor het eerst sinds hij zijn herverkiezingscampagne staakte.

3 uur geleden
Democratische partij belooft uiterlijk 7 augustus presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - Uiterlijk 7 augustus, nog voor de Democratische partijconventie, wordt duidelijk wie de nieuwe presidentskandidaat van de partij wordt. Dat zei de voorzitter van het partijbestuur Jaime Harrison maandagavond.

3 uur geleden
VS waarschuwen voor samenwerking Rusland en China bij Noordpool

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Ministerie van Defensie waarschuwt voor toenemende samenwerking tussen Rusland en China in het Noordpoolgebied, nu klimaatverandering de regio ontsluit voor grotere concurrentie over maritieme routes en hulpbronnen. Dat zegt het Pentagon in een nieuw beleidsdocument.

4 uur geleden
Harris wil van recht op abortus prioriteit maken in campagne

WASHINGTON (ANP) - Kamala Harris wil in haar komende kiescampagne prioriteit geven aan het recht op abortus, strengere wapenwetgeving en het versterken van de middenklasse. Dat zei de Amerikaanse vicepresident tijdens een toespraak in haar campagnehoofdkwartier.

6 uur geleden
Ik ga campagne voeren voor Harris, zegt Biden

WASHINGTON (ANP) - Joe Biden gaat campagne voeren voor vicepresident Kamala Harris en heeft zijn campagnestaf opgeroepen om haar te steunen als Democratische kandidaat voor de verkiezingen in november. Dat zei de Amerikaanse president in een telefoongesprek met zijn team maandag, dat voor iedereen was te horen voorafgaand aan een speech van Harris.

6 uur geleden