Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marinebrandweer houdt Fremantle Highway in Eemshaven in de gaten

Marinebrandweer houdt Fremantle Highway in Eemshaven in de gaten

DEN HAAG (ANP) - Het uitgebrande vrachtschip Fremantle Highway wordt door een brandweerteam van de marine in de gaten gehouden, meldt het ministerie van Defensie. Het schip is inmiddels afgemeerd in de Eemshaven en daar staan elf brandweerlieden klaar die zijn gespecialiseerd in brandbestrijding op schepen, mocht het vuur weer oplaaien.

Het Korps Marine Brandweer is gekomen op verzoek van Koen Schuiling, die als burgemeester van Groningen de voorzitter is van de veiligheidsregio van de gelijknamige provincie. De brandweerlieden zullen de Fremantle Highway naar verwachting tot en met het weekend in de gaten houden. Toen de brand uitbrak werd de Kustwacht ook al ondersteund door adviseurs van de marinebrandweer.

Het brandweerteam heeft speciaal materieel meegebracht naar de haven in Noord-Groningen. Het gaat om een hoogwerker die volgens Defensie de grootste is van de Benelux, een tankautospuit en een ondersteunend voertuig.

Meer uit Binnenland

Nikkie de Jager deelt punten toch niet uit bij songfestivalfinale

MALMÖ (ANP) - Nikkie de Jager deelt toch niet namens Nederland de punten uit tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. De visagiste vindt het niet goed voelen, vertelt ze in een videoboodschap die te zien was in de voorbeschouwing op de finale.

15 minuten geleden
Zeven aanhoudingen na aanval op pro-Palestijnse demonstratie

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zeven personen aangehouden nadat deelnemers van een pro-Palestijnse mars werden aangevallen. Een groep van zo'n tien tegendemonstranten rende na afloop van de mars in op de groep pro-Palestijnse demonstranten op een hoek van het Museumplein in Amsterdam. De tegendemonstranten begonnen in het wilde weg in te slaan op de groep, aldus een politiewoordvoerder. Ook werd er geschopt en hebben de mannen illegaal vuurwerk in de groep gegooid.

1 uur geleden
AVROTROS: Klein maakte dreigende beweging, raakte niemand

MALMÖ (ANP) - Joost Klein heeft slechts "een dreigende beweging" naar een camera gemaakt en daarbij niemand geraakt. Dat stelt omroep AVROTROS in een reactie op de diskwalificatie van de Nederlandse songfestivalinzending. De omroep heeft naar eigen zeggen "verschillende oplossingen" aangedragen bij organisator EBU, maar die besloot Klein toch te diskwalificeren.

2 uur geleden
EBU blijft ondanks demonstraties achter deelname Israël staan

MALMÖ (ANP) - De European Broadcasting Union (EBU) blijft ondanks de vele demonstraties achter de keuze staan om Israël te laten deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. "Ik kan niet terugkijken en zeggen dat de EBU de verkeerde beslissing heeft genomen", zegt directeur-generaal Noel Curran tegen de Zweedse omroep SVT. Volgens Curran heeft de Israëlische omroep "geen regels" overtreden die gelden voor deelnemers.

2 uur geleden
Petitie voor terugkeer Joost Klein passeert 60.000 handtekeningen

LEEUWARDEN (ANP) - Meer dan 60.000 mensen hebben hun handtekening gezet onder de onlinepetitie om Joost Klein toch weer mee te laten doen aan het Eurovisie Songfestival. De actie werd zaterdagmiddag gestart nadat bekend was gemaakt dat de Nederlander is gediskwalificeerd. De eerste 10.000 handtekeningen waren al snel binnen. Enkele uren later staat de teller op ruim 60.000.

3 uur geleden
Joost Klein krijgt er honderdduizenden volgers bij op Instagram

MALMÖ (ANP) - Zanger Joost Klein heeft er zaterdag honderdduizenden volgers op Instagram bijgekregen. De teller stond eerder deze week op 600.000. Zaterdag aan het einde van de middag had Klein nog net geen miljoen volgers.

3 uur geleden
Kort onrustig aan de rand Museumplein na pro-Palestijnse mars

AMSTERDAM (ANP) - Na afloop van de pro-Palestijnse mars was het zaterdag kort onrustig aan de rand van het Museumplein. Na twee knallen van mogelijk vuurwerk ontstond onrust in een groep demonstranten. Een aantal van hen zette de achtervolging in op verschillende mannen. Twee van hen zijn daarna afgevoerd door de politie.

3 uur geleden