Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marcouch verbiedt rondvaart Sinterklaas in Arnhem

Marcouch verbiedt rondvaart Sinterklaas in Arnhem

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft een rondvaart die Sinterklaas zaterdag over de Rijn bij Arnhem zou maken verboden. Hij wil niet dat tot en met 6 december activiteiten rond het Sinterklaasfeest worden georganiseerd die publiek zouden kunnen trekken, schrijft hij in een brief aan de stichting Comité Die Blide Incomst van Sinterniclaesz. Wie toch zoiets organiseert, kan rekenen op een dwangsom van 10.000 euro.

Het comité, vele jaren verantwoordelijk voor de intocht in Arnhem, heeft zich woensdag "onder dwang" bij het verbod neergelegd. "Het is een bijzonder grote teleurstelling, omdat wij ervan overtuigd waren dat we de aankomst van de Sint coronaproof konden laten verlopen door een livestream in te zetten." Het comité waarschuwde op de website om niet naar de Rijnkade te komen. Sinterklaas zou daar ook niet aan land gaan, maar met pieten aan boord heen en weer varen tussen twee Rijnbruggen.

Marcouch heeft zijn brief geschreven als voorzitter van de veiligheidsregio Gelderland-Midden. De Arnhemse burgemeester heeft ook een rol gespeeld in het landelijke Sinterklaasjournaal op televisie. Op Facebook schrijft hij: "De Sint komt bij ons in de nacht aan, in het geheim, als iedereen slaapt. Door corona is het dit jaar anders dan anders. Maar dat gaat de pret niet drukken, dat beloof ik je."

Meer uit Binnenland

Brandweer nog hele nacht bezig met blussen enorme brand Ter Aar

TER AAR (ANP) - De brand in meerdere bedrijfspanden in Ter Aar (Zuid-Holland) is na middernacht nog altijd niet onder controle. Een woordvoerder van de brandweer meldt dat het nog de hele nacht gaat duren om het vuur te blussen. De brand en de rookwolken zijn volgens hem nog altijd niet afgenomen. Voor zover bekend zijn er geen slachtoffers.

1 uur geleden
Journalistieke prijzen voor artikelen over gaswinning Groningen

AMSTERDAM (ANP) - De Loep 2022, prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek, gaat naar de artikelen van NRC en Dagblad van het Noorden (DVHN) over de gaswinning in Groningen en de parlementaire enquête. De producties hebben in de categorie Controlerende onderzoeksjournalistiek gewonnen. Alle winnaars van de Loep 2022 zijn vrijdag op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek bekendgemaakt.

4 uur geleden
Voorzitter Geel legt functie mensenrechtencollege tijdelijk neer

DEN HAAG (ANP) - Jacobine Geel legt haar functie als voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (CvRM) tijdelijk neer. Ze doet dat, schrijft ze in een brief aan collega's, omdat ze ze ziek is geworden van de situatie die is ontstaan na een melding van intimidatie, discriminatie en vriendjespolitiek over haar. Ze ervaart de situatie als onveilig.

5 uur geleden
Weer hoogst mogelijke celstraf geëist tegen Martien R.

DEN BOSCH (ANP) - Tegen de vermeende drugs- en wapenhandelaar Martien R. uit Oss is vrijdag in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch opnieuw zestien jaar cel geëist. Een hogere straf is voor de feiten waarvan hij is verdacht niet mogelijk.

8 uur geleden
Cordaid opent Giro 667 voor slachtoffers damdoorbraak Oekraïne

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Cordaid heeft vrijdag het gironummer 667 geopend om geld in te zamelen voor slachtoffers van de damdoorbraak in Oekraïne. In het zuiden van het land is dinsdag de Kachovka-dam in de rivier Dnipro doorgebroken waardoor er duizenden mensen zijn geëvacueerd. Ook zijn er meerdere doden.

9 uur geleden
Limburgse Arcen noteert eerste lokale tropische dag van het jaar

HOUTEN (ANP) - Voor het eerst dit jaar is de temperatuur ergens in Nederland boven de 30 graden uitgekomen. In het Limburgse Arcen ging het kwik om 15.30 uur naar 30,5 graden. Daarmee is sprake van de eerste lokale tropische dag, meldt Weeronline.

10 uur geleden
Hoogste alarmfase risico natuurbrand nu ook in Noord-Nederland

GRONINGEN (ANP) - De hoogste alarmfase voor het risico op een natuurbrand geldt vanaf dit weekeinde ook voor Groningen, Drenthe en Friesland. Tot nu toe was het in de drie noordelijke provincies nog nat genoeg, maar de brandweer constateert dat het steeds droger wordt en dat het bovendien flink waait, waardoor extra alertheid nodig is. De hoogste alarmfase gold al sinds het midden van de week voor de rest van Nederland.

12 uur geleden