Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marcouch sluit woning in Geitenkamp om vuurwerk

Marcouch sluit woning in Geitenkamp om vuurwerk

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem heeft een woning in de wijk Geitenkamp vrijdag gesloten omdat de 31-jarige bewoner is betrapt op de handel in zwaar illegaal vuurwerk. De man heeft volgens Marcouch zijn buurtbewoners in groot gevaar gebracht. "De gevolgen zijn niet te overzien als dergelijk opgeslagen vuurwerk in een woning per ongeluk ontploft", aldus de Arnhemse burgemeester. "Het kan, dus het moet. De woning afsluiten is hard voor de daders en zacht voor hun buren, de bewoners die met hun gezinnen naast de opslag wonen van drugs, wapens, mortieren, shells en ander illegaal en gevaarlijk vuurwerk."

In de wijk Geitenkamp is het al ruim een week onrustig door vuurwerkoverlast. Er zijn al meer dan twintig mensen opgepakt. Marcouch kondigde donderdagmorgen vroeg aan dat hij mensen uit hun huis zou zetten als ze zouden worden betrapt op het bezitten van of handelen in zware knallers als Italiaanse bommen, nitraten en mortierbommen.

De Arnhemmer is woensdag door de politie gearresteerd. Hij had toen zes kilo zwaar vuurwerk bij zich. In zijn rijtjeshuis vond de politie nog eens zeven kilo zware knallers. "Dit vuurwerk heeft meer weg van oorlogsmaterieel", zegt Marcouch. "Het is onacceptabel dat een hele wijk de dupe wordt van een kleine groep raddraaiers."

De laatste dagen is het rustiger geweest in de wijk Geitenkamp. De politie is steeds opvallend en onopvallend aanwezig in de wijk.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ikbenboos 1 maand geleden
bravo meneer Marcouch. u doet tenminste wat. wij kunnen allemaal trots op u zijn en blij.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Den Bosch stelt onderzoek in naar rellen

DEN BOSCH (ANP) - Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch wil een onafhankelijk onderzoek naar de ongeregeldheden in zijn stad maandagavond. Hij wil zo achterhalen of de autoriteiten juist gehandeld hebben. "Het duurde best lang tot de ME beschikbaar was", zegt Mikkers tegen het Brabants Dagblad. "Dat is geen verwijt, maar een constatering."

38 minuten geleden
Dierenwelzijnsorganisatie op de bres voor de kweekvis

DEN HAAG (ANP) - Er moet meer aandacht komen voor het welzijn van kweekvissen. Dat zegt dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) in aanloop naar een debat over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) volgende week dinsdag. De organisatie heeft een brandbrief geschreven aan politiek Den Haag.

40 minuten geleden
Onderzoek Greenpeace: 65 procent minder uitstoot in 2030 haalbaar

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse klimaatdoel kan nog verder worden aangescherpt, stellen onderzoekers die in opdracht van Greenpeace hebben berekend wat daarvoor nodig is. Grote vervuilers moeten harder worden aangepakt om de CO2-uitstoot verder omlaag te krijgen. Als de veestapel fors wordt ingekrompen en de belasting op CO2-uitstoot wordt verhoogd, is het volgens onderzoeksbureau Ecorys haalbaar om de uitstoot voor 2030 met 65 procent te verminderen.

43 minuten geleden
Burgemeester Aboutaleb over plunderingen: schaamteloze dieven

ROTTERDAM (ANP) - Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam veroordeelt de relschoppers die maandagavond in Rotterdam-Zuid de politie belaagden en winkels plunderden. "Schaamteloze dieven, ik kan niet anders zeggen", aldus Aboutaleb.

56 minuten geleden
Relschoppers plunderen winkels Rotterdam, vernielen politiebureau

ROTTERDAM (ANP) - Relschoppers in Rotterdam hebben winkels aan de Groene Hilledijk geplunderd. Ook hebben ze stenen door de ruit van het politiebureau op het nabijgelegen Sandelingplein gegooid, zei een woordvoerster.

2 uur geleden
'Plunderingen en vernielingen in onrustig Den Bosch'

DEN BOSCH (ANP) - Vele tientallen jongeren lopen rellend en plunderend door het stadscentrum in Den Bosch. Ze gooien ruiten in en vernielen auto's. Ook gooien ze met stenen en vuurwerk. Een woordvoerder van de politie laat weten dat het erg onrustig is in Den Bosch. De politie is aanwezig en grijpt zoveel mogelijk in.

2 uur geleden
Politiechef: tientallen aanhoudingen in hele land

DRIEBERGEN (ANP) - In diverse plaatsen in het land heeft de politie maandagavond bij rellen al zeker zeventig personen aangehouden, zei politiechef Willem Woelders in Nieuwsuur. Volgens hem was er ook weer sprake van plunderingen, met name in Rotterdam. Waterkanonnen zijn ingezet en de mobiele eenheid heeft ook traangas gebruikt, onder meer in Haarlem, om groepen te verspreiden en agenten te ontzetten.

2 uur geleden