Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marcouch keurt antifascistensticker bij FVD'er Luurssen af

Marcouch keurt antifascistensticker bij FVD'er Luurssen af

ARNHEM (ANP) - Burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem keurt af dat er op de voordeur van het woonhuis van Forum voor Democratie-fractievoorzitter Gino Luurssen een antifascistensticker is geplakt. Dat laat hij via zijn woordvoerster weten naar aanleiding van berichtgeving hierover door Omroep Gelderland.

Marcouch is op de hoogte gesteld van het voorval en noemt het "afkeurenswaardig". Omroep Gelderland meldt dat Luurssen vrijdagavond een sticker met de regenboogkleuren en de tekst 'antifascist action' aantrof. Het incident volgt op een woensdag uit de hand gelopen debat in Arnhem over genderidentiteit. Daarin gebruikte Luurssen woorden die anderen zo kwetsten, dat een aantal raadsleden huilend de raadszaal verliet.

Dat mensen kennelijk zijn huisadres weten en het nodig vinden om ernaar toe te komen geeft Luurssen een onveilig gevoel, zegt hij tegen Omroep Gelderland. "Wanneer je willens en wetens iemand zijn thuisfront opzoekt om een statement te maken, wordt het een griezelige zaak. Hoe weten de aanstichters waar ik woon? Wat was de intentie om dit te doen? Is het gewoon een baldadig statement, of word ik in de gaten gehouden? Dat soort vragen gaan dan wel een rol spelen", citeert Omroep Gelderland hem.

Aangifte

Tegen de regionale omroep zei de FVD-fractievoorzitter te overwegen aangifte te doen.

In het debat noemde Luurssen "genderideologie een onkruid dat bij de wortel aangepakt moet worden". Hij noemde het onder meer schadelijk voor jonge kinderen en sprak van indoctrinatie. Marcouch zei eerder deze week dat er geen reden was om in te grijpen in het debat "Je kunt een gekozen raadslid niet het woord ontnemen omdat de inhoud van zijn woorden je niet bevalt. Een debat is er juist opdat goede ideeën het winnen van de slechte", zo zei Marcouch donderdag.

Meer uit Binnenland

ANWB roept automobilisten op hele zomer Parijs te mijden

DEN HAAG (ANP) - De ANWB roept Nederlandse automobilisten op de hele zomer de wegen rondom Parijs te mijden. Ook al zijn de Olympische Spelen nog niet begonnen, volgt de organisatie daarmee het dringende advies van de Franse politie.

16 minuten geleden
Bedreigde vogelsoort heeft gebroed op de Hoge Veluwe

OTTERLO (ANP) - Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

1 uur geleden
Eerste exemplaar van encyclopedie over christendom is voor paus

TILBURG (ANP) - Paus Franciscus krijgt op 18 september het eerste exemplaar van een nieuwe encyclopedie over de geschiedenis van het christendom. Die is in de afgelopen vijftien jaar samengesteld onder leiding van hoogleraren Bert Jan Lietaert Peerbolte van de Vrije Universiteit in Amsterdam en Paul van Geest van de Erasmus Universiteit in Rotterdam en de universiteit in Tilburg.

1 uur geleden
Brussel keurt subsidieprogramma voor verhuizing van boeren goed

BRUSSEL (ANP) - Nederland krijgt toestemming van de Europese Commissie veehouders financieel te ondersteunen die vrijwillig vertrekken uit de buurt van een gevoelig natuurgebied. De boeren mogen bij elkaar voor 105 miljoen euro geholpen worden om een nieuw agrarisch bedrijf te beginnen. Dat mag zowel in een andere regio in Nederland als elders in de Europese Unie.

2 uur geleden
Tekstkarren weggehaald bij 'wolvengebied' Leusden na vandalisme

LEUSDEN (ANP) - De gemeente Leusden heeft de tekstkarren weggehaald die waren geplaatst bij het afgesloten gebied waar enkele incidenten met een wolf zijn geweest, nadat een van de lichtborden het doelwit was geworden van vandalisme. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat onder meer een accu van een tekstkar is meegenomen.

2 uur geleden
Lichaam in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw (73) gevonden

VACQUIÈRES (ANP) - Het lichaam van de in Frankrijk vermiste Nederlandse vrouw is gevonden, laat Stichting Reddingshonden RHWW weten. De 73-jarige Marjan Roozendaal had op 14 juli camping Parc Le Duc in Vacquières verlaten, daarna ontbrak elk spoor. Haar lichaam is "redelijk dicht bij de camping gevonden", aldus een woordvoerder van RHWW. Duidelijk is dat ze door een ongeval om het leven is gekomen.

3 uur geleden
Blauwtongvirus op meer dan 500 plekken

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is inmiddels op meer dan vijfhonderd plekken in Nederland opgedoken. De teller staat maandag op 503 gevallen, tegen 94 vorige week maandag. Dat heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit laten weten.

3 uur geleden