Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marco Kroon vecht boete wildplassen aan bij rechter

Marco Kroon vecht boete wildplassen aan bij rechter

ARNHEM (ANP) - Majoor Marco Kroon, drager van de militaire Willemsorde, staat donderdagmiddag voor de militaire kantonrechter in Arnhem wegens de boete die hij vorig jaar kreeg voor wildplassen tijdens het carnaval in Den Bosch.

Het betreft een geldboete van 95 euro die Kroon aanvecht, zegt zijn advocaat Geert-Jan Knoops. Het is volgens Knoops voor het eerst dat een rechter zich buigt over deze geldboete, een zogeheten strafbeschikking van het Openbaar Ministerie waartegen Kroon in verzet komt.

Kroon kreeg eind vorig jaar van de militaire rechtbank in Arnhem een taakstraf van honderd uur voor onder meer het uitdelen van een kopstoot aan een agent. De rechter achtte ook bewezen dat hij zich schuldig had gemaakt aan schennis van de eerbaarheid door het tonen van zijn geslachtsdeel aan een agente. Kroon ging tegen deze uitspraak in hoger beroep, die zaak dient op 3 december bij het gerechtshof in Arnhem.

De zaak die donderdagmiddag op de rol staat bij de militaire kantonrechter gaat over de boete voor het wildplassen dat aan de kopstoot voorafging. Marco Kroon zal donderdagmiddag met zijn advocaat aanwezig zijn om zijn bezwaren toe te lichten.

De rechtszaak valt in de eerste werkweek van Kroon, die deze week terugkeerde naar de Landmacht na een jaar thuis te hebben gezeten. In het afgelopen jaar nam Defensie disciplinaire maatregelen tegen de majoor, wat inhoudt dat van de kopstoot melding is gemaakt in zijn personeelsdossier, wat zijn functiemogelijkheden binnen Defensie beperkt. Per 1 september is voor hem een nieuwe functie gecreëerd. Hij gaat contacten en relaties met veteranen onderhouden en reünies organiseren.

Meer uit Binnenland

Publiek kan afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in Westerkerk

AMSTERDAM (ANP) - Mensen die daar behoefte aan hebben kunnen maandagmiddag afscheid nemen van fotograaf Erwin Olaf in de Amsterdamse Westerkerk. Olaf overleed vorige week woensdag onverwacht op 64-jarige leeftijd, enkele weken na een longtransplantatie. In 1996 werd longemfyseem bij hem geconstateerd. Woensdag is in besloten kring zijn afscheid, zo staat te lezen in een rouwadvertentie die zijn familie zaterdag in de Volkskrant plaatste.

3 uur geleden
Centrumzijde westelijke reizigerstunnel Amsterdam Centraal dicht

AMSTERDAM (ANP) - Op station Amsterdam Centraal is vanaf maandagochtend de ingang van de westelijke reizigerstunnel aan de centrumzijde gesloten vanwege werkzaamheden. Aan de IJ-zijde blijft de ingang naar de tunnel wel open. ProRail verwacht dat de verbouwing van de tunnel duurt tot medio 2024, waarna de toegangspoortjes aan de centrumzijde weer opengaan.

3 uur geleden
Burgemeester Halsema wil dat clubs en KNVB maatregelen treffen

AMSTERDAM (ANP) - Het is hoog tijd dat de KNVB en voetbalclubs maatregelen treffen. Dat vindt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema. Ze reageert zondagavond laat op de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA.

7 uur geleden
Politievakbond ACP: tijd dat clubs en KNVB hard optreden

DEN HAAG (ANP) - Politiebonden ACP en de Nederlandse Politiebond (NPB) roepen op tot maatregelen na de ongeregeldheden zondag bij de Johan Cruijff ArenA. Na de gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord werden vernielingen aangericht bij de hoofdingang van het stadion en voerde de ME charges uit.

11 uur geleden
Drie aanhoudingen na gestaakte wedstrijd Ajax - Feyenoord

AMSTERDAM (ANP) - Tijdens de ongeregeldheden bij de Johan Cruijff ArenA zondagmiddag na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zijn drie mensen aangehouden. De politie zegt meer aanhoudingen niet uit te sluiten.

12 uur geleden
Politie: orde is hersteld rond Johan Cruijff ArenA

AMSTERDAM (ANP) - Na de gestaakte voetbalklassieker Ajax - Feyenoord zondagmiddag zijn ongeregeldheden uitgebroken en zijn aanhangers van Ajax de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA binnengedrongen. De politie meldt dat inmiddels "de orde is hersteld".

13 uur geleden
Politie zet traangas in bij ongeregeldheden rond ArenA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft zondag traangas gebruikt om supporters die zich rond de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam hebben verzameld uiteen te drijven. Na de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord verzamelden aanhangers van Ajax zich bij de hoofdingang. Ze riepen leuzen aan het adres van het bestuur en eisten het vertrek van technisch directeur Sven Mislintat, meldt een ANP-verslaggever ter plaatse.

14 uur geleden