Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marcelo na 15 jaar weg bij Real Madrid, Modric gaat bijtekenen

Marcelo na 15 jaar weg bij Real Madrid, Modric gaat bijtekenen

PARIJS (ANP) - De Braziliaanse linksback Marcelo verlaat Real Madrid na ruim vijftien jaar. De 34-jarige verdediger bevestigde dat na de gewonnen finale van de Champions League tegen Liverpool (1-0). Marcelo kwam weliswaar niet in actie in Parijs, maar mocht als eerste aanvoerder van de club wel de beker in ontvangst nemen. Karim Benzema, de captain van Real tijdens de finale, schoof kort voor de huldiging de band om de bovenarm van Marcelo.

"De emoties zijn groot, dit was mijn laatste wedstrijd met Real Madrid", zei Marcelo, wiens aflopende contract niet wordt verlengd. De Braziliaan was sinds zijn komst naar Madrid, begin 2007, lange tijd de vaste linksback. De laatste jaren kreeg hij steeds minder speeltijd. Als wisselspeler won Marcelo in het Stade de France voor de vijfde keer de Europese hoofdprijs. "Hiermee is een prachtige cirkel rond." Het is nog niet bekend waar Marcelo zijn carrière voortzet.

De Kroatische spelmaker Luka Modric, die net als Marcelo na 2014, 2016, 2017 en 2018 voor de vijfde keer de Champions League won met Real, blijft wel in Madrid voetballen. Volgens de krant Marca staat de 36-jarige Modric op het punt zijn aflopende contract met een jaar te verlengen. De Kroaat speelt sinds 2012 voor Real.

Meer uit Voetbal

Engelse media: trainer Slot topkandidaat voor Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Trainer Arne Slot is de belangrijkste kandidaat om Jürgen Klopp bij Liverpool op te volgen. Dat melden Engelse media als Sky Sports, The Guardian, The Times, The Athletic en The Telegraph.

21 minuten geleden
Internationaal politiecentrum monitort veiligheid EK voetbal

NEUSS (ANP/DPA) - De Duitse autoriteiten hebben een speciaal coördinatiecentrum opgetuigd in Neuss om de veiligheidssituatie te monitoren tijdens het EK voetbal van dit jaar. In het zogeheten International Police Cooperation Centre (IPCC) werken dan honderden Duitse en buitenlandse medewerkers.

1 uur geleden
Trainer Emery verlengt zijn contract bij Aston Villa

BIRMINGHAM (ANP) - Trainer Unai Emery heeft zijn contract bij Aston Villa verlengd. De Spanjaard is nu tot medio 2027 aan de club uit Birmingham verbonden.

1 uur geleden
Ten Hag boos op Engelse media: jullie reactie was beschamend

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Manchester United is in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Sheffield United in aanvaring gekomen met Engelse journalisten. Manchester verspeelde zondag in de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City een voorsprong van drie doelpunten (3-3), maar bereikte de eindstrijd na strafschoppen alsnog.

4 uur geleden
Twente-trainer Oosting rekent tegen Almere op terugkeer Sadilek

ENSCHEDE (ANP) - Michal Sadilek maakt woensdag in het thuisduel met Almere City FC naar alle waarschijnlijkheid zijn terugkeer in de selectie van FC Twente. De Tsjechische middenvelder miste de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax (2-1 verlies) door een blessure.

4 uur geleden
FC Eindhoven neemt na dit seizoen afscheid van trainer Weijs

EINDHOVEN (ANP) - FC Eindhoven neemt na één seizoen alweer afscheid van trainer Willem Weijs. Dat meldt de huidige nummer 15 van de eerste divisie op de clubwebsite.

5 uur geleden
Scheidsrechter Makkelie opnieuw naar EK

NYON (ANP) - Scheidsrechter Danny Makkelie is komende zomer actief op het Europees kampioenschap in Duitsland. De 41-jarige Nederlander is door de UEFA aangewezen als een van de achttien arbiters.

6 uur geleden