Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marathonsensatie Brinkman start op 10 april in Rotterdam

Marathonsensatie Brinkman start op 10 april in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Atlete Nienke Brinkman doet volgende maand mee aan de marathon van Rotterdam. De in Leiderdorp opgegroeide hardloopster (28) is sinds haar officiële debuut in december in Valencia de derde snelste Nederlandse vrouw op de marathon ooit, met haar tijd van 2.26.34. Daarmee plaatste Brinkman zich voor de WK atletiek deze zomer in Eugene en de EK in München.

Brinkman zegt dat haar eerste marathon op Nederlandse bodem "bovenaan haar lijstje stond". "Het is extra speciaal dat ik nu de NN Marathon Rotterdam als lid van het NN Running Team kan lopen. Ik heb er enorm veel zin in." Ze werd begin dit jaar opgenomen in het NN Running Team van de Nederlandse manager Jos Hermens, waar ook mondiale toppers als Eliud Kipchoge, Joshua Cheptegei en Abdi Nageeye deel van uitmaken.

Brinkman krijgt op zondag 10 april concurrentie van onder anderen Stella Barsioso, de Keniaanse winnares van vorig jaar, en Haven Hailu, de deelneemster met het beste persoonlijk record. Brinkman heeft van de startende vrouwen het op drie na snelste persoonlijk record. Het parcoursrecord bij de vrouwen staat op 2.18.58, gelopen door de Ethiopische Tiki Gelana in 2012.

Bij de mannen starten onder anderen Bashir Abdi uit België en Nageeye, de houder van het Nederlands record (2.06.17). De twee vrienden pakten afgelopen jaar op de Olympische Spelen eremetaal op de marathon. Nageeye snelde in Sapporo achter de Keniaanse wereldrecordhouder Kipchoge naar het zilver en nam Abdi in zijn spoor mee naar het brons.

Meer uit Sport

Zwemmer Kamminga neemt revanche op Corbeau in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Arno Kamminga en Caspar Corbeau hebben bij limietwedstrijden zwemmen in Rotterdam er op de 100 meter schoolslag een mooi gevecht van gemaakt. Kamminga won in een tijd van 59,26 seconden. Dat was onder de limiet (59,49) voor deelname aan de Spelen, een grens die hij in oktober in Boedapest al had geslecht.

9 uur geleden
Schaatssters grijpen in Stavanger naast zege op teamsprint

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatssters hebben bij de wereldbeker in Stavanger naast het goud gegrepen op de teamsprint. Marrit Fledderus, Femke Kok en Antoinette Rijpma-de Jong konden met 1.28,17 niet tippen aan de tijd van de Verenigde Staten (1.27,92) en werden tweede. Canada eindigde als derde.

10 uur geleden
Schaatsers vallen uit op teamsprint na val Scheperkamp

STAVANGER (ANP) - De Nederlandse schaatsers zijn bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger uitgevallen op het onderdeel teamsprint. Bij de start ging de schaats van Merijn Scheperkamp kapot, die daardoor ten val kwam. Hein Otterspeer en Tijmen Snel waren de andere schaatsers.

11 uur geleden
Streep door super-G in Beaver Creek door harde wind en sneeuwval

BEAVER CREEK (ANP) - Ook de super-G bij de mannen van zondag in het Amerikaanse Beaver Creek is afgelast. De internationale skifederatie FIS laat weten dat de harde wind en de hevige sneeuwval daartoe hebben geleid. Op vrijdag en zaterdag ging er al een streep door de eerste en tweede afdaling.

11 uur geleden
Schaatsster Groenewoud tweede achter Sablikova op 5000 meter

STAVANGER (ANP) - Schaatsster Marijke Groenewoud is bij de wereldbekerwedstrijd in het Noorse Stavanger als tweede geëindigd op de 5000 meter. De 24-jarige Friezin was met 7.03,27 alleen langzamer dan Martina Sablikova uit Tsjechië. Ragne Wiklund uit Noorwegen werd derde.

11 uur geleden
Veldrijder Iserbyt troeft Nederlanders af in wereldbekercross

FLAMANVILLE (ANP) - De Belgische veldrijder Eli Iserbyt heeft zijn leidende positie in het wereldbekerklassement verstevigd. De renner van Pauwels Sauzen - Bingoal troefde in het Franse Flamanville de Nederlanders Lars van der Haar (tweede) en Pim Ronhaar (derde) af en boekte zo zijn zesde zege van het seizoen. In de wereldbeker was Iserbyt eerder de beste in Troyes.

12 uur geleden
Schaatsster Kok pakt brons op 500 meter in Stavanger

STAVANGER (ANP) - Femke Kok is bij de wereldbekerwedstrijden in Stavanger als derde geëindigd op de 500 meter. De 23-jarige wereldkampioene reed 38,01 en was daarmee langzamer dan de Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, die won in 37,73. Olympisch kampioene Erin Jackson zat daar met 37,75 vlak achter en werd tweede.

12 uur geleden