Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam

Marathonlopers overspoelen eindelijk weer Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam wordt zondag na ruim 2 jaar wachten weer overspoeld door tienduizenden hardlopers. De 40e editie van de marathon van Rotterdam kon vanwege het coronavirus niet doorgaan in het voorjaar van 2020 en evenmin in het voorjaar van 2021, maar mag wél in het najaar van 2021 het jubileum vieren.

De Keniaan Marius Kipserem gaat proberen voor de derde keer de wedstrijd over 42,195 kilometer door de Maasstad te winnen. Hij zegevierde in 2019 op de Coolsingel in een parcoursrecord van 2.04.11. Het betekende tevens een persoonlijk record voor de Keniaan, die in 2016 ook al de sterkste was in Rotterdam.

De Belg Bashir Abdi is een van zijn uitdagers. De winnaar van olympisch brons wil in Rotterdam een aanval doen op het Europees record, dat met 2.04.16 in handen is van Kaan Kigen Özbilen. Deze tot Turk genaturaliseerde Keniaan liep die tijd in 2015 in Valencia. Abdi's beste tijd staat op 2.04.49.

De Nederlandse marathontoppers ontbreken in Rotterdam. Zij streden een week geleden in Amsterdam om de Nederlandse titel. Roy Hoornweg is de enige Nederlandse atleet van naam die aan de start komt in Rotterdam. In totaal 17.000 deelnemers wagen zich in aan de hele afstand, ongeveer 16.000 lopen de halve marathon. De start is om 10.00 uur.

Meer uit Sport

Djokovic wint eenvoudig eerste partij op masterstoernooi Rome

ROME (ANP) - Novak Djokovic heeft de derde ronde bereikt van het masterstoernooi van Rome. De als eerste geplaatste Serviër won in twee sets van de Fransman Corentin Moutet: 6-3 6-1.

23 minuten geleden
Hordeloper Smidt eindigt ver achter Dos Santos op plek zes in Doha

DOHA (ANP) - Nick Smidt is tijdens de Diamond League in Doha als zesde geëindigd op de 400 meter horden. De Nederlander zette een tijd neer van 49,97. De Braziliaanse winnaar Alison dos Santos kwam in 46,86 over de finish en bleef daarmee de concurrentie ruim voor. De wereldkampioen van 2022 noteerde bovendien de beste jaartijd.

1 uur geleden
Griekspoor verliest van Italiaanse qualifier op ATP-toernooi Rome

ROME (ANP) - Tallon Griekspoor is uitgeschakeld in de tweede ronde van het masterstoernooi van Rome. De als 23e geplaatste Nederlander verloor in drie sets van de Italiaanse qualifier Francesco Passaro: 4-6 6-3 7-6 (5).

1 uur geleden
Welten stopt na dit seizoen als tophockeyster

UTRECHT (ANP) - Hockeyster Lidewij Welten stopt aan het eind van dit seizoen. Kampong, de club van de 33-jarige hockeyster, maakte bekend dat Welten in de play-offs van dit seizoen haar laatste wedstrijden speelt.

3 uur geleden
Pogacar wint eerste tijdrit in Giro d'Italia, Arensman vierde

PERUGIA (ANP) - Tadej Pogacar heeft de eerste tijdrit in de Giro d'Italia op zijn naam geschreven. De rozetruidrager van UAE Team Emirates was in de tijdrit over 40,6 kilometer tussen Foligno en Perugia zeventien seconden sneller dan de Italiaan Filippo Ganna. De Amerikaan Magnus Sheffield was de nummer drie. Thymen Arensman werd op een minuut van Pogacar vierde.

3 uur geleden
Wielrenster Bredewold wint eerste rit van Ronde van Baskenland

ELGOIBAR (ANP) - Wielrenster Mischa Bredewold heeft de eerste etappe van de Ronde van Baskenland gewonnen. De Europees kampioene was de snelste in een massasprint na een rit over 140 kilometer van Vitoria-Gasteiz naar Elgoibar.

7 uur geleden
Zieke Rybakina kan haar titel in Rome niet verdedigen

ROME (ANP) - Elena Rybakina kan haar titel van het tennistoernooi in Rome niet verdedigen. De nummer 4 van de wereld uit Kazachstan is ziek en heeft zich afgemeld voor haar wedstrijd van vrijdag in de eerste ronde tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu.

8 uur geleden