Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Marathon Amsterdam gaat definitief door op 17 oktober

Marathon Amsterdam gaat definitief door op 17 oktober

AMSTERDAM (ANP) - De marathon van Amsterdam kan definitief doorgaan op 17 oktober. Het stadsbestuur heeft toestemming gegeven om het hardloopevenement in de hoofdstad te organiseren, meldt organisator Le Champion.

Deelnemers kunnen meedoen zonder coronatoegangsbewijs en ook toeschouwers kunnen vrij aan de kant van het parcours gaan staan. Alleen bezoekers die op de tribunes van het Olympisch Stadion naar start en finish willen kijken, moeten aantonen dat ze gevaccineerd zijn of recent negatief getest op het coronavirus.

Wedstrijddirecteur René Wit is verheugd: "De laatste ontwikkelingen zijn ontzettend goed nieuws voor onze marathon. Na de afgelaste editie van vorig jaar en de onzekerheid van de afgelopen maanden zijn wij dolgelukkig dat we naar verwachting weer met vele hardlopers samen kunnen komen in onze prachtige hoofdstad."

Nederlands kampioenschap

Door het loslaten van de 1,5 meterregel per 25 september is de grootste beperkende maatregel weggenomen en kan de 45e editie van de marathon van Amsterdam bijna in vol ornaat worden opgetuigd. "De voorbereidingen waren al in volle gang en op dit moment wordt er hard gewerkt om het programma volgens de laatste richtlijnen definitief te maken", zegt Wit. "Wij verwachten dat iedereen die is blijven doortrainen, met de kennis van nu zich alsnog zal inschrijven voor een startplek. Zonder twijfel wordt dit een onvergetelijke editie."

In 2019 stonden er maar liefst 45.000 deelnemers uit 140 verschillende landen aan de start van de verschillende afstanden. Het aantal nationaliteiten zal bij de komende editie lager liggen, doordat veel landen nog steeds met reisbeperkingen te maken hebben. Hoeveel hardlopers precies aan de start zullen verschijnen, is nog niet duidelijk. Inschrijven kan nog tot en met 3 oktober.

De organisatie bracht eerder al wel naar buiten dat de marathon van Amsterdam ook weer geldt als Nederlands kampioenschap. Michel Butter, Björn Koreman en Frank Futselaar, die afgelopen zomer uitzending naar de olympische marathon in Japan misliepen, hebben hun deelname al toegezegd. Namen van de buitenlandse topatleten zijn nog niet bekend.

Meer uit Sport

Van Rijthoven maakt half mei rentree en speelt Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tennisser Tim van Rijthoven maakt half mei zijn rentree in het tenniscircuit. Hij wil eind volgende maand gaan deelnemen aan de kwalificaties van Roland Garros.

3 uur geleden
Schaatser Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma

HEERENVEEN (ANP) - Schaatser Kai Verbij vertrekt bij Jumbo-Visma. De ploeg zegt in een persbericht dat dit "in goed overleg" is besloten. Het is nog onduidelijk naar welke ploeg Verbij nu gaat.

3 uur geleden
Sabalenka verliest in kwartfinale van tennistoernooi Stuttgart

STUTTGART (ANP) - De Belarussische tennisster Aryna Sabalenka is in de kwartfinale van het WTA-toernooi van Stuttgart uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld verloor na ruim twee uur met 3-6 6-3 7-5 van de Tsjechische Marketa Vondrousova.

5 uur geleden
Van der Poel met Riesebeek aan de start in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel verschijnt met landgenoot Oscar Riesebeek aan de start van Luik-Bastenaken-Luik. Alpecin-Deceuninck heeft ook de Belgen Quinten Hermans en Stan van Tricht aangewezen om Van der Poel te ondersteunen.

5 uur geleden
Tennisster Rus grijpt naast halvefinaleplaats in Rouen

ROUEN (ANP) - Het is Arantxa Rus niet gelukt door te dringen tot de halve finales van het WTA-toernooi van Rouen. De beste tennisster van Nederland moest op het Franse graveltoernooi haar meerdere erkennen in de Poolse Magda Linette. Het werd 7-6 (9) 6-1.

6 uur geleden
Van der Poel twijfelt niet aan goede vorm in Luik-Bastenaken-Luik

LUIK (ANP) - Mathieu van der Poel twijfelt voorafgaand aan Luik-Bastenaken-Luik niet aan zijn goede vorm. Afgelopen weekend kwam de wereldkampioen tekort in de Amstel Gold Race, maar hij denkt dat het mogelijk is om komende zondag in België wel te winnen.

6 uur geleden
UCI brengt wereldbeker veldrijden terug tot twaalf crossen

AIGLE (ANP) - De internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de wereldbeker veldrijden teruggebracht tot twaalf wedstrijden. De wedstrijdreeks begint op 24 november in Antwerpen en eindigt op 26 januari in Hoogerheide. Er zijn komend seizoen geen wereldbekercrossen in Noord-Amerika.

7 uur geleden