Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ManUnited zet opmars op beurs voort door overnamespeculatie

ManUnited zet opmars op beurs voort door overnamespeculatie

NEW YORK (ANP) - Manchester United heeft zijn opmars op de beurs in New York vrijdag voortgezet. Beleggers zetten het aandeel van de beursgenoteerde voetbalclub bijna 13 procent hoger te midden van allerlei speculatie over mogelijke overnames. Verder was het op Wall Street, waar vanwege Black Friday maar een halve dag werd gehandeld, een rustige beurssessie.

Manchester United werd woensdag al ruim een kwart meer waard na de bevestiging dat de Amerikaanse eigenaren, de familie Glazer, kijken naar een mogelijke verkoop van de Engelse club van de Nederlandse trainer Erik ten Hag. Intussen doen de wildste verhalen de ronde. Zo was er donderdag zelfs een Britse krant die had vernomen dat Apple interesse zou hebben in het inlijven van Manchester United. Waar dat gerucht precies vandaan kwam, bleef evenwel onduidelijk.

Wall Street was donderdag dicht vanwege de viering van Thanksgiving. Aangezien veel handelaren een lang weekeinde hebben genomen lag het al in de lijn der verwachting dat het vrijdag rustig zou blijven op de Amerikaanse beurzen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,5 procent hoger op 34.347,03 punten. De brede S&P 500 zakte een fractie tot 4026,12 punten en techgraadmeter Nasdaq verloor 0,5 procent tot 11.226,36 punten.

Apple

Apple leverde 2 procent in. Meer dan 20.000 werknemers van de Chinese iPhone-fabriek van Apple-leverancier Foxconn zijn naar verluidt vertrokken vanwege de aangekondigde lockdown in de stad Zhengzhou, waar de fabriek staat. Door de problemen bij de fabriek, waar deze week ook protesten uitbraken, nemen de zorgen toe over de beschikbaarheid van de producten van Apple in aanloop naar de feestdagen.

Amazon ging verder bijna 0,8 procent omlaag. Het webwinkelconcern kreeg tijdens koopjesfestijn Black Friday in zo'n veertig landen te maken met stakingen en protesten van duizenden werknemers. Onder andere in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië en Zuid-Afrika eist personeel hoger loon of betere arbeidsomstandigheden.

De euro was 1,0403 dollar waard, tegen 1,0398 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2 procent minder op 76,34 dollar. Brentolie werd 1,9 procent goedkoper op 83,75 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Felyx komt in handen van Spaans deelscooterbedrijf

AMSTERDAM (ANP) - Het Nederlandse deelscooterbedrijf Felyx komt in handen van de Spaanse branchegenoot Cooltra. Door de krachtenbundeling ontstaat volgens de partijen de grootste aanbieder van elektrische deelscooters in Europa. Felyx blijft wel onder de eigen naam actief in steden waar de scooters van het bedrijf nu al rondrijden.

5 minuten geleden
Lufthansa annuleert vluchten van en naar Schiphol om staking

SCHIPHOL (ANP) - Lufthansa schrapt de komende dagen een twintigtal vluchten van en naar Schiphol omdat het grondpersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij gaat staken. Op woensdagavond leggen de medewerkers zestig uur lang het werk neer, tot zaterdagochtend. Op al die dagen worden vluchten geschrapt, is te zien op de website van Schiphol. Het betreft vluchten van en naar de Duitse steden München en Frankfurt.

23 minuten geleden
Batterijproducent LeydenJar bouwt fabriek in Eindhoven

LEIDEN (ANP) - Batterijproducent LeydenJar gaat zijn productie fors opvoeren. Het Leidse bedrijf, dat een techniek heeft ontwikkeld waarmee batterijen veel langer meegaan, gaat in Eindhoven een fabriek bouwen die binnen enkele jaren plaats moet bieden aan honderden werknemers.

26 minuten geleden
Links-extremisten eisen sabotage Duitse Tesla-fabriek op

BERLIJN (ANP/AFP/RTR/DPA) - Een links-extremistische actiegroep eist de verantwoordelijkheid op voor de brandstichting bij een elektriciteitsmast en de stroomuitval bij de grote Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn. De claim komt van Vulkangruppe, oftewel Vulkaangroep. Volgens de actiegroep was het een daad van protest tegen de autofabrikant.

1 uur geleden
Woningbouwers willen overheidssteun om vraag aan te jagen

VOORBURG (ANP) - Om de markt van nieuwbouwwoningen te stimuleren is financiële steun van de overheid nodig en een aanpassing van de huidige reguleringen. Dat stelt WoningBouwersNL, brancheorganisatie voor ontwikkelaars en bouwondernemers, in een halfjaarlijks rapport.

1 uur geleden
Philips aangeklaagd voor niet nakomen afspraken bij overname

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Philips is in de Verenigde Staten aangeklaagd voor het niet nakomen van afspraken over bepaalde nabetalingen bij de overname van Vesper Medical. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf kocht het Amerikaanse Vesper, dat stents maakt om bloedvaten open te houden, twee jaar geleden voor 250 miljoen dollar. Bij de overname kwam Philips overeen nabetalingen te doen als Vesper bepaalde doelstellingen zou halen.

1 uur geleden
Nog onzeker of The Body Shop België doorstart maakt, zegt curator

UTRECHT (ANP) - Het is niet zeker of The Body Shop in België een doorstart gaat maken, meldt de curator. De Belgische tak van de keten ging vorige week failliet en ook in andere landen kampt The Body Shop met financiële problemen. In Nederland werkt de webshop al enige tijd niet, wat volgens het bedrijf zelf te maken zou hebben met geplande updates.

1 uur geleden