Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ManpowerGroup merkt dat spanning op arbeidsmarkt aanhoudt

ManpowerGroup merkt dat spanning op arbeidsmarkt aanhoudt

DIEMEN (ANP) - De spanning op de arbeidsmarkt is voorlopig nog niet voorbij. Daarvoor waarschuwt uitzendconcern ManpowerGroup, dat constateert dat veel werkgevers in Nederland nog steeds naarstig op zoek zijn naar personeel.

Bijna de helft van de werkgevers zou hier nog meer personeel willen aannemen, komt naar voren uit een internationaal onderzoek van het bedrijf onder duizenden bedrijven in meer dan veertig landen. Op Europees niveau zou Nederland zelfs behoren tot de top 5 van landen waarin werkgevers het hardst op zoek zijn naar extra arbeidskrachten.

"Hoewel het bemoedigend is om te zien dat werkgevers zich meer focussen op personeelsbehoud en meer aandacht besteden aan het aantrekken van nieuwe collega's, blijft het ontzettend lastig om het juiste talent te vinden", stelt Mark Cahill, algemeen directeur bij ManpowerGroup Nederland. Hij wijst erop dat bedrijven niet alleen te maken hebben met een gebrek aan personeel, maar bijvoorbeeld ook met de oplopende inflatie en verstoringen van de leveringsketen als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

De Nederlandsche Bank (DNB) constateerde maandag al dat de grote krapte op de arbeidsmarkt in Nederland nog jaren kan voortduren. Hoofdeconoom Olaf Sleijpen van de centrale bank drong daarom onder meer aan op maatregelen die het aantrekkelijker maken voor parttimers om weer voltijds aan de slag te gaan. Hij gaf aan dat er nog bijna een half miljoen deeltijdwerkers zijn die best meer uren zouden willen werken maar dit nu nog niet doen. De overheid zou hen bijvoorbeeld met fiscale prikkels kunnen stimuleren extra te gaan werken.

Meer uit Financieel

ABN AMRO: EK en Olympische Spelen helpen mediasector aan groei

AMSTERDAM (ANP) - Mediabedrijven kunnen dit jaar rekenen op groei, mede dankzij de Olympische Spelen en het EK voetbal. Adverteerders pakken dan flink uit met reclames en dat levert veel bedrijven in de mediasector extra inkomsten op, schrijven economen van ABN AMRO.

3 uur geleden
Aandeel economisch zelfstandige vrouwen nadert mannen

DEN HAAG (ANP) - Het aandeel economisch zelfstandige vrouwen in Nederland nadert het aandeel economisch zelfstandige mannen, komt naar voren uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Tegenwoordig is bijna 70 procent van de vrouwen en 83 procent van de mannen tussen de 15 jaar oud en de AOW-leeftijd economisch zelfstandig. Dat wil zeggen dat ze een inkomen van tenminste het bijstandsniveau hebben en geen onderwijs meer volgen. In 1977 was het aandeel economisch zelfstandige vrouwen nog geen 20 procent, terwijl het aandeel mannen bijna 80 procent was.

4 uur geleden
Meeste vergunningen in jaren verstrekt voor tijdelijke woningen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal vergunningen dat is verstrekt voor de bouw van tijdelijke woningen is vorig jaar flink gestegen, stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In totaal werden er bijna 4200 vergunningen afgegeven, dat zijn er 28 procent meer dan een jaar eerder en is het grootste aantal in jaren. De hoeveelheid verleende vergunningen is volgens het CBS een indicator voor het aantal woningen dat binnenkort gebouwd zal worden.

4 uur geleden
Gemengd slot op Wall Street, Nvidia stijgt verder

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met een gemengd beeld gesloten. Beleggers wachten vooral af hoe vrijdag een voor de Federal Reserve belangrijke graadmeter voor inflatie uitvalt. Chipbedrijf Nvidia ging verder met zijn opmars en won ruim 7 procent.

6 uur geleden
FNV kraakt achterblijvende resultaten Banenafspraak

UTRECHT (ANP) - Vakbond FNV is kritisch over de Banenafspraak die tot begin 2026 minstens 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking moet hebben opgeleverd. Uit het nieuwste jaarverslag van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt naar voren dat de doelstellingen voor 2022 niet werden gehaald. Voor FNV is dat het bewijs dat de afspraken tussen werkgevers, de overheid en vakbonden uit 2013 niet goed werken bij het begeleiden van mensen met een arbeidsbeperking naar werk, staat in een brandbrief aan de Tweede Kamer.

6 uur geleden
Bloomberg: Shell schrapt banen bij windenergie-activiteiten

LONDEN (ANP) - Shell maakt zich op om banen te schrappen bij zijn onderdeel voor windparken op zee. De ontslagen vallen binnen enkele maanden, schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Vooral in Europa gaan banen verloren, zeggen de bronnen.

7 uur geleden
PVV en NSC: Tata moet vergroening zoveel mogelijk zelf betalen

DEN HAAG (ANP) - De coalitiepartijen PVV en NSC willen dat Tata Steel zoveel mogelijk zelf investeert in verduurzaming van de staalfabriek in IJmuiden. Ook willen zij, net als BBB, harde garanties dat het bedrijf ook op de lange termijn in Nederland blijft. Zo niet, dan moet het mogelijk zijn geld dat de overheid in vergroening heeft gestoken, terug te halen.

8 uur geleden