Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mannen aangehouden voor opruiing bij demonstratie

Mannen aangehouden voor opruiing bij demonstratie

EINDHOVEN (ANP) - De politie heeft zondag in Eindhoven twee mannen aangehouden die via social media opriepen tot gewelddadigheden bij demonstraties rondom Zwarte Piet in Eindhoven. De 52-jarige man uit Son en Breugel en een 27-jarige man uit Mierlo deden hun oproepen via berichten op Facebook om voor onrust te zorgen in aanloop naar en tijdens de demonstraties en de openbare orde te verstoren.

Het tweetal zit vast op het politiebureau voor verder onderzoek.

In Eindhoven demonstreert zondag de extreem-rechtse groepering Pegida voor het behoud van Zwarte Piet. Aanvankelijk zou ook Kick Out Zwarte Piet naar Eindhoven komen. Maar de actiegroep liet zaterdag weten de demonstratie af te blazen vanwege de komst van Pegida. Ook zou een andere actiegroep een pro-pietendemonstratie houden, maar die is niet komen opdagen.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Burgemeester Roosendaal: broze sociale structuur in gemeenten

HILVERSUM (ANP) - Na een week van rellen en vuurwerkoverlast door jongeren in verschillende plaatsen zoals Urk, Arnhem en Roosendaal, doet de burgemeester van de laatste stad een oproep aan politiek Den Haag: heb oog voor de broze sociale structuur in verschillende middelgrote gemeenten in het land.

1 uur geleden
Kabinet: nooit verzoek gehad om Black Friday te verbieden

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet heeft nooit het verzoek gehad om Black Friday te verbieden. Dat zegt een woordvoerder tegen het ANP, na uitspraken van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb hierover.

4 uur geleden
'Toestroom Belgische bezoekers speelt rol in drukte'

ARNHEM (ANP) - De toestroom van Belgische bezoekers speelde dit weekend een rol in de drukte bij steden en winkelcentra in het zuiden van het land. Dat stelt het Veiligheidsberaad zondag in een verklaring over de drukte in winkelgebieden.

5 uur geleden
Eerste officiële vorst van het najaar: -0,2 graden in De Bilt

DE BILT (ANP) - De eerste officiële vorst van dit najaar is een feit. In De Bilt koelde het aan het begin van de avond af naar -0,2 graden, meldt Weeronline.

6 uur geleden
Vuurwerkbom huis burgemeester Woensdrecht mogelijk bewuste actie

HOOGERHEIDE (ANP) - De politie houdt er rekening mee dat de vuurwerkbom die bij het huis van de burgemeester van de gemeente Woensdrecht is ontploft, daadwerkelijk gericht was tegen de burgemeester. Het huis van burgemeester Steven Adriaansen in Hoogerheide (N-B) werd zondagochtend in alle vroegte beschadigd door de bom. Niemand raakte gewond, Adriaansen toonde zich verbijsterd. Zondag aan het eind van de middag was nog niemand aangehouden in de zaak, zo meldt een politiewoordvoerder.

6 uur geleden
Uiterlijk 17 uur besluit uitzending documentaire Nicky Verstappen

AMSTERDAM (ANP) - De rechter beslist "uiterlijk" zondagmiddag om 17 uur over het uitzenden van de documentaire 'De zaak Nicky Verstappen: Achter de schermen bij het politieonderzoek' die gepland staat voor uitzending op zondag- en maandagavond op RTL4. Jos B. wil uitzending voorkomen. Hij vindt dat hij ten onrechte als dader wordt neergezet, want hij is verdachte. De zaak loopt namelijk nog in hoger beroep.

7 uur geleden
Gemeente Amsterdam: kom niet naar winkelgebied binnenstad

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam roept mensen op niet meer naar het winkelgebied in de binnenstad te komen met het oog op het coronavirus. "Het is daar te druk", aldus de gemeente zondag op Twitter.

8 uur geleden