Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Mané terug in selectie Bayern München voor duel met Union Berlin

Mané terug in selectie Bayern München voor duel met Union Berlin

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München-trainer Julian Nagelsmann heeft zondag weer de beschikking over de herstelde Sadio Mané. De Senegalese aanvaller zit bij de selectie van de koploper voor het thuisduel met 1. FC Union Berlin en kan als invaller minuten maken.

"Sadio is erbij, maar hij kan nog niet starten", verklaarde Nagelsmann twee dagen voor de wedstrijd tegen de ploeg die donderdag Ajax uitschakelde in Europa. "Hij heeft tweeënhalve sessie meegetraind met de groep. Hij geeft ons meer opties en daar zijn we blij mee."

Mané liep in november een beenblessure op en miste daardoor ook het WK in Qatar. Hij speelde tot op heden veertien competitieduels en maakte zes treffers.

Nagelsmann over slechte reeks Bayern

Nagelsmann kan Mané goed gebruiken. Bayern won sinds de jaarwisseling slechts twee van de zes competitiewedstrijden. De ploeg is op doelsaldo nog koploper, maar Borussia Dortmund en Union Berlin hebben inmiddels evenveel punten.

"Over het algemeen hebben we niet de resultaten bereikt die we hadden gewild. We weten allemaal dat we moeten presteren. Bij Bayern is het rustig als je wint. Als je niet wint, is het niet stil. Dus we moeten winnen. Dit is een topwedstrijd in de competitie en we weten dat de eerste plaats op het spel staat", aldus Nagelsmann.

Aftrap

De wedstrijd tussen de nummers 1 en 3 van de Bundesliga staat zondag om 17.30 uur op het programma.

Meer uit Voetbal

Fenerbahçe bevestigt komst trainer Mourinho met video

ISTANBUL (ANP) - Fenerbahçe heeft de komst van José Mourinho als nieuwe coach bevestigd. De 61-jarige Portugese oefenmeester groet de fans van de Turkse club op het clubkanaal op X. "Ik zie jullie morgen. Dan begint onze gezamenlijke reis." Fenerbahçe meldt nog niets over de duur van het contract.

5 uur geleden
Ancelotti wint Champions League voor vijfde keer als trainer

LONDEN (ANP) - Carlo Ancelotti heeft weer een prijs aan een indrukwekkende erelijst toegevoegd. De succesvolle trainer won met Real Madrid de finale van de Champions League. Borussia Dortmund werd met 2-0 verslagen op een uitverkocht Wembley.

6 uur geleden
Real Madrid is na lastige eerste helft weer de beste van Europa

LONDEN (ANP) - Real Madrid mag zich voor de vijftiende keer het beste clubteam van Europa noemen. De kampioen van Spanje was lang de mindere partij in de eindstrijd tegen Borussia Dortmund op een volgepakt Wembley. Maar de ploeg van de succesvolle coach Carlo Ancelotti trok de wedstrijd in het laatste kwartier van de finale naar zich toe (2-0).

6 uur geleden
Real wint van Dortmund en is weer de beste van Europa

LONDEN (ANP) - Real Madrid heeft opnieuw de Champions League gewonnen. De kampioen van Spanje rekende in de finale af met Borussia Dortmund (2-0), de nummer 5 van het afgelopen seizoen in de Bundesliga. Real mag zich na de eindstrijd op Wembley voor de vijftiende keer het beste clubteam van Europa noemen.

6 uur geleden
Voetbalsters zonder geblesseerde Egurrola naar Finland

ZEIST (ANP) - Damaris Egurrola mist dinsdagavond de uitwedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Finland in de EK-kwalificatie. Ze is onvoldoende fit om in actie te komen in Tampere.

7 uur geleden
Maatsen begint met Dortmund tegen Real Madrid in finale van CL

LONDEN (ANP) - Ian Maatsen begint met Borussia Dortmund aan de finale van de Champions League tegen Real Madrid. De linksback is niet opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal voor het EK in Duitsland. Hij geniet wel het vertrouwen van trainer Edin Terzic bij zijn Duitse club.

9 uur geleden
Trainer Mourinho wil naar Fenerbahçe en wacht op akkoord

LONDEN (ANP) - José Mourinho wil trainer van Fenerbahçe worden. "Ik wil daar heen", vertelde hij vlak voor de finale van de Champions League aan een verslaggever van Sky Sports in Londen. "Maar het is nog niet rond."

9 uur geleden