Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Manchester United zet opmars voort op afwachtend Wall Street

Manchester United zet opmars voort op afwachtend Wall Street

NEW YORK (ANP) - Manchester United zette woensdag de opmars voort op Wall Street. De beursgenoteerde voetbalclub bevestigde dat de Amerikaanse eigenaren, de familie Glazer, met financiële adviseurs kijken naar een mogelijke verkoop van de Britse club, waar Erik ten Hag momenteel trainer is. Het aandeel won 15 procent, waar de club een dag eerder ook al 15 procent aan beurswaarde won door geruchten over een mogelijk afscheid van de Amerikaanse geldschieters.

Of de voetbalclub daadwerkelijk wordt verkocht is echter nog onzeker. Manchester United benadrukte alle opties open te houden. Een gedeeltelijke verkoop van het belang van de familie Glazer aan nieuwe investeerders behoort ook tot de mogelijkheden. Ook wordt gekeken naar nieuwe investeringen in de herontwikkeling van het stadion en de infrastructuur.

Beleggers begonnen verder terughoudend aan de laatste volle handelsdag van de week in New York. Donderdag zijn de Amerikaanse beurzen gesloten vanwege Thanksgiving Day en op vrijdag wordt er een halve dag gehandeld. Daarnaast wordt vooral uitgekeken naar de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse centrale bank, die later op de dag verschijnen. De aantekeningen bevatten mogelijk aanwijzingen over de omvang van toekomstige rentestappen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,2 procent hoger op 34.170 punten. De brede S&P 500 steeg ook 0,2 procent tot 4012 punten en techgraadmeter Nasdaq klom 0,4 procent tot 11.214 punten.

Apple won 0,2 procent. Bij de grote iPhone-fabriek in de Chinese stad Zhenzhou zijn protesten uitgebroken onder de werknemers over de strenge coronamaatregelen, die bijna een maand geleden werden ingevoerd, en over onbetaalde lonen. De fabriek is eigendom van het Taiwanese Foxconn, dat de iPhone en andere apparaten van het Amerikaanse techbedrijf maakt.

HP steeg 1,5 procent. De computermaker gaat de komende jaren duizenden banen schrappen. Dat is het gevolg van een dalende vraag naar computers, waardoor HP de omzet in het afgelopen kwartaal zag dalen.

Nordstrom kelderde bijna 8 procent. De Amerikaanse keten van luxe warenhuizen zag de verkopen in de afgelopen maanden vertragen en verlaagde de winstverwachting voor het hele jaar. Deere klom dik 5 procent na resultaten van de fabrikant van landbouwmachines.

De euro was 1,0333 dollar waard, tegen 1,0267 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,5 procent minder op 78,13 dollar. Brentolie werd 3,6 procent goedkoper op 85,29 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Peiling: wereldwijde economische groei vertraagt volgend jaar

LONDEN (ANP) - De wereldwijde economische groei zal volgend jaar verder vertragen, denken economen bij grote banken volgens een peiling van persbureau Reuters. De verhoogde rentes, gestegen energieprijzen en onzekerheden in de twee grootste economieën, de Verenigde Staten en China, zorgen volgens hen voor minder groei.

21 minuten geleden
Duitsland mag uitbater sluitende kolencentrales miljarden betalen

BRUSSEL (ANP) - Duitsland mag de exploitant van bruinkoolcentrales die vervroegd moeten sluiten miljarden euro's betalen. Die schadeloosstelling is geen verboden staatssteun, oordeelt de Europese Commissie.

1 uur geleden
Onderzoek: Duitse huizenbouwers niet eerder zo somber

MÜNCHEN (ANP/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse huizenbouwers is gedaald naar het laagste niveau ooit gemeten door een gebrek aan nieuwe opdrachten en toenemende financiële problemen in de sector. Dat zegt het vooraanstaande economische onderzoeksinstituut ifo. De sector kampt met hogere leen- en materiaalkosten terwijl de huizenprijzen flink zijn gedaald. Daardoor zijn projectontwikkelaars veel terughoudender geworden.

1 uur geleden
ECB: betalen met biljetten leidt nauwelijks tot klimaatschade

FRANKFURT (ANP/DPA) - Het betalen met bankbiljetten heeft maar een geringe impact op het milieu. De Europese Centrale Bank (ECB) heeft de kwestie onderzocht en concludeert dat het jaarlijkse gebruik van contant geld van één persoon gelijkstaat aan de uitstoot van een autorit van 8 kilometer.

1 uur geleden
Duitse autotoeleverancier Bosch schrapt 1500 banen

STUTTGART (ANP/AFP/DPA) - Het Duitse industrieconcern Bosch gaat in eigen land 1500 banen schrappen bij de tak die versnellingsbakken maakt. Bosch wijst daarbij op de overgang naar elektrisch rijden, maar ook op de zwakkere economie en gestegen kosten.

2 uur geleden
Pensioenfondsen roepen Tesla op arbeidsrechten te respecteren

KOPENHAGEN (ANP/RTR) - Een groep Scandinavische pensioenfondsen stuurt deze week een gezamenlijke brief naar Tesla. Daarin zullen ze de Amerikaanse elektrische autofabrikant oproepen om collectieve onderhandelingen voor zijn werknemers in Scandinavië te respecteren. Dat meldde het Deense pensioenfonds PFA maandag.

2 uur geleden
Studie: een op vijf exporteurs verwacht volgend jaar minder omzet

ZOETERMEER (ANP) - Exporteurs hebben niet al te hoge verwachtingen voor het nieuwe jaar. Bijna de helft van de handels- en productiebedrijven denkt dat de omzet gelijk zal blijven, terwijl een op de vijf een krimp voorziet. Dat meldt ondernemersvereniging evofenedex, die samen met kredietverzekeraar Atradius onderzoek deed naar de internationale handel in november.

3 uur geleden