Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Manchester United plust op Wall Street na verkoopgeruchten

Manchester United plust op Wall Street na verkoopgeruchten

NEW YORK (ANP) - De aandelen van de beursgenoteerde voetbalclub Manchester United klommen dinsdag stevig op Wall Street. Volgens tv-zender Sky News staan de Amerikaanse eigenaars op het punt de voetbalclub te verkopen. Andere aandeelhouders zagen dat wel zitten, want het aandeel eindigde haast 15 procent hoger. De geruchten komen op de dag dat bekend is geworden dat Cristiano Ronaldo Manchester United per direct verlaat.

De Dow-Jonesindex eindigde 1,2 procent hoger op 34.098,10 punten. De brede S&P 500 ging 1,4 procent vooruit tot 4003,58 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg ook 1,4 procent op 11.174,41 punten.

Best Buy behoorde tot de grootste stijgers en eindigde 12,8 procent hoger. De elektronicaketen boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan beleggers en analisten hadden verwacht. Daarbij handhaafde de retailer de verwachtingen voor het huidige belangrijke feestdagenkwartaal, ondanks de druk van de hoge inflatie op de koopkracht van consumenten. Dankzij de sterke prestatie in het derde kwartaal werd het bedrijf ook iets positiever over de omzetverwachting voor het hele jaar.

Zoom Video Communications

Onder de grootste dalers behoorde Zoom Video Communications, dat een kleine 4 procent zakte. De videochatdienst zag de omzet en het aantal gebruikers toenemen, maar de verwachting voor het huidige kwartaal viel tegen. Zoom werd tijdens de coronacrisis enorm populair, maar het bedrijf waarschuwde eerder dit jaar al dat die stormachtige groei tot het verleden behoort.

Het aandeel van Facebook- en Whatsapp-moeder Meta fluctueerde gedurende de dag. Dat kwam door geruchten over een aanstaand vertrek van topman Mark Zuckerberg, die zijn taken volgend jaar zou neerleggen. Meta sloot de dag uiteindelijk met een plus van 1,4 procent af.

Rentevergadering Federal Reserve

De Federal Reserve zal woensdag de notulen van de laatste rentevergadering vrijgegeven. Beleggers kijken daar naar uit, omdat daarin mogelijk aanwijzingen staan over de toekomstige rentestappen van de Amerikaanse centrale bank. Daarnaast is deze handelsweek maar kort. Zo blijven de beurzen in New York donderdag dicht vanwege Thanksgiving Day. Op vrijdag wordt er slechts een halve dag gehandeld.

De euro noteerde aan het einde van de handelsdag 1,0302 dollar, tegen 1,0267 dollar bij het slot van de handel in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,4 procent op 81,13 dollar en Brentolie werd 1,2 procent duurder op 88,49 dollar. Daarmee stabiliseerden de prijzen na de onrust van maandag, toen zakenkrant The Wall Street Journal berichtte over een productieverhoging door oliekartel OPEC+. Saudi-Arabiƫ ontkende het bericht en gaf aan dat de productieverlaging nog altijd doorloopt.

Meer uit Financieel

China wil akkoord over fossiel dat aanvaardbaar is voor iedereen

DUBAI (ANP/AFP/RTR) - China wil dat er op de klimaattop in Dubai een akkoord over fossiele brandstoffen komt dat "aanvaardbaar" is voor iedereen. "We willen allemaal samenwerken om een taal te vinden die de juiste richting geeft voor verdere inspanningen, die zoveel mogelijk inclusiviteit weerspiegelt en die ook aanvaardbaar is voor alle partijen", zei de Chinese klimaatgezant Xie Zhenhua zaterdag.

1 uur geleden
Noors staatsfonds: Tesla moet arbeidsrechten respecteren

OSLO (ANP/RTR) - De Amerikaanse autofabrikant Tesla moet fundamentele arbeidsrechten respecteren, waaronder collectieve onderhandelingen. Dat stelt het Norges Bank Investment Management, 's werelds grootste aandelenbelegger uit Noorwegen met een belang in Tesla.

3 uur geleden
China blijft in de ban van deflatie

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - China, de op een na grootste economie ter wereld, blijft ook in november in de ban van deflatie. De consumentenprijzen daalden vorige maand met 0,5 procent ten opzichte van een jaar geleden, maakte het Chinese statistiekbureau bekend. Volgens economen is dit opnieuw een teken dat het land moeite heeft om de economische groei via de binnenlandse vraag te stimuleren.

4 uur geleden
Schiphol: probleem vliegschema opgelost, alles weer normaal

SCHIPHOL (ANP) - Nadat er de afgelopen dagen veel vluchten van en naar Schiphol werden geannuleerd door slechte weersomstandigheden, zijn de problemen in het vliegschema zaterdag opgelost. "We hebben een normale dag vandaag, er wordt gevlogen zoals gepland", zegt een woordvoerster van de luchthaven.

6 uur geleden
NS: treinen tussen Nederland en Duitsland rijden weer normaal

UTRECHT (ANP) - De Internationale treinen tussen Nederland en Duitsland rijden zaterdag weer volgens de normale dienstregeling, laat een woordvoerder van de NS weten. "Er zijn geen treinen uitgevallen en er zijn geen bijzonderheden meer", aldus de zegsman.

7 uur geleden
EU eens over regels voor kunstmatige intelligentie

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen en het Europees Parlement hebben een voorlopig akkoord bereikt over regels voor kunstmatige intelligentie (AI). De EU is de eerste die de baanbrekende technologie, die veel belooft, maar ook grote zorgen baart, aan banden legt. Zij kreeg haast door de stormachtige ontwikkeling van AI, met spraakmakende toepassingen als ChatGPT.

7 uur geleden
Rabobank: storing bij online overboeken verholpen

UTRECHT (ANP) - Rabobank zegt een storing bij het online overboeken van geld te hebben verholpen. Eerder op vrijdag waarschuwde de bank klanten voor problemen bij het afronden van overboekingen. Het ging om de tweede storing in een week tijd.

16 uur geleden