Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Manchester United blij met mix van jeugd en routine

Manchester United blij met mix van jeugd en routine

BERN (ANP) - De kracht van Manchester United is de mix van jeugd en routine. Dat zei coach Ole Gunnar Solskjaer in Zwitserland, aan de vooravond van de ontmoeting met Young Boys in de Champions League. Hij denkt voldoende kwaliteit in huis te hebben om het belangrijkste Europese toernooi in het clubvoetbal te winnen.

Vorig seizoen overleefde Manchester United de groepsfase niet. Met spelers als Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho en Raphaël Varane moet dat nu wel lukken. "We willen winnen, al weten we heel goed dat het niet gemakkelijk gaat worden", aldus Solskjaer. "We hebben ervaren spelers erbij gekregen, we hebben ook zeer goede jonge jongens. Gezamenlijk moeten ze tot veel in staat zijn."

Volgens de Noor heeft Manchester United hier enkele jaren naar toegewerkt. "De selectie is per seizoen sterker geworden. Ik denk dat we nu ongeveer daar zijn waar we van plan waren te komen. Nu moet het zich gaan vertalen in resultaten. Dat we met deze groep prijzen willen en kunnen winnen lijkt me duidelijk."

Na vier speelronden deelt Manchester United de koppositie in de Premier League met Chelsea en Liverpool. Oud-Ajacied Donny van de Beek behoort tot de selectie.

Meer uit Voetbal

Feyenoord legt middenvelder 't Zand vast tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft Shiloh 't Zand beloond voor zijn ontwikkeling dit seizoen bij FC Dordrecht. De 21-jarige middenvelder tekende een contract tot de zomer van 2028 bij de bekerwinnaar.

7 uur geleden
Deschamps neemt verrassend Kanté op in Franse EK-selectie

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft in zijn voorlopige EK-selectie verrassend een plek ingeruimd voor de 33-jarige N'Golo Kanté, die momenteel in Saudi-Arabië voor Al-Ittihad speelt. Ook de jonge aanvaller Bradley Barcola van Paris Saint-Germain behoort tot de 25-koppige groep.

8 uur geleden
Voorselectie Oranje telt 30 spelers, Wieffer ontbreekt

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor het komende EK voetbal bekendgemaakt. De 61-jarige coach riep in totaal dertig spelers op, onder wie Steven Bergwijn, Ryan Gravenberch, Nick Olij en Ian Maatsen. De geblesseerde Feyenoorder Mats Wieffer ontbreekt.

8 uur geleden
Oekraïne met oud-PSV'er Zinchenko en Girona-spits Dovbyk naar EK

KYIV (ANP) - Voormalig PSV'er Oleksandr Zinchenko en Girona-goalgetter Artem Dovbyk zijn de bekendste namen in de voorlopige EK-selectie van Oekraïne. Ook Real Madrid-doelman Andriy Lunin en Chelsea-aanvaller Mykhaylo Mudryk kregen van bondscoach Serhiy Rebrov een oproep.

9 uur geleden
Ondernemingskamer benoemt twee commissarissen voor Vitesse

AMSTERDAM (ANP) - Rechters van de ondernemingskamer hebben Barbara van Hussen en Richard le Grand benoemd tot commissaris bij de noodlijdende voetbalclub Vitesse. De Arnhemse club had de ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gevraagd om onafhankelijke commissarissen aan te wijzen.

9 uur geleden
Brenet krijgt toestemming van FIFA om voor Curaçao te spelen

WILLEMSTAD (ANP) - Verdediger Joshua Brenet is speelgerechtigd voor het nationale elftal van Curaçao. Dat heeft de Curaçaose voetbalbond (FFK) laten weten op Instagram.

10 uur geleden
City-doelman Ederson mist seizoensfinale door oogblessure

MANCHESTER (ANP) - Het seizoen voor Manchester City-doelman Ederson zit erop. Hij kampt met een blessure aan zijn oog en komt niet meer in actie. Hij mist daardoor ook de finale van de FA Cup op 25 mei, meldt de club. Manchester United is dan de tegenstander.

13 uur geleden