Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Manchester City neemt na rust afstand van Tottenham

Manchester City neemt na rust afstand van Tottenham

MANCHESTER (ANP) - Manchester City blijft meedoen in de strijd om het kampioenschap van Engeland. De formatie van trainer Pep Guardiola won donderdag in de Premier League met 4-2 van Tottenham Hotspur, na halverwege nog met 2-0 te hebben achtergestaan. De achterstand op koploper Arsenal is nog wel aanzienlijk, vooralsnog 5 punten.

In de slotminuten van de eerste helft scoorden de Spurs twee keer. De Zweed Dejan Kulusevski profiteerde van slecht uitverdedigen van doelman Ederson en schoot beheerst raak. Even later maakte Emerson Royal er 2-0 van. De Braziliaan scoorde in de rebound, nadat zijn landgenoot Ederson eerst nog een inzet van Harry Kane had weggewerkt.

Binnen 10 minuten werkte Manchester City na de hervatting de achterstand weg. Eerst scoorde de Argentijn Julián Álvarez na een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Hugo Lloris. Even later maakte Erling Haaland gelijk. De ook wel als wonderspits omschreven Noor kopte raak na een voorzet van Riyad Mahrez.

Na iets meer dan een uur maakte de uitblinkende Mahrez er 3-2 van. De Algerijn verraste Lloris met een hard schot in de zogenoemde 'korte' hoek, na een pass van Rodri. In de slotminuten maakte Mahrez er ook nog 4-2 van.

Nathan Aké stond in de beginopstelling bij City, dat het afgelopen weekeinde nog een gevoelige nederlaag leed in de derby tegen het Manchester United van trainer Erik ten Hag.

Meer uit Voetbal

Tennisser Nadal toont glimp van oude vorm bij zege op De Minaur

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de derde ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard versloeg de Australiër Alex de Minaur in twee sets: 7-6 (6) 6-3. De Minaur was eerder deze maand in het toernooi van Barcelona nog te sterk voor de 22-voudig grandslamwinnaar.

20 minuten geleden
Sheffield United gedegradeerd na nederlaag bij Newcastle

NEWCASTLE (ANP) - Newcastle United heeft met een 5-1-zege het lot van Sheffield United bezegeld. De bezoekers kwamen nog op voorsprong in Newcastle, maar gingen na een 1-1-ruststand in de tweede helft ten onder. Door de nederlaag is de degradatie na één jaar Premier League een feit.

55 minuten geleden
RB Leipzig neemt afstand van Dortmund in strijd om CL-ticket

LEIPZIG (ANP) - Vier dagen voordat Borussia Dortmund het in de halve finales van de Champions League opneemt tegen Paris Saint-Germain heeft de ploeg een gevoelige nederlaag geleden bij RB Leipzig: 4-1. De thuisploeg nam daarmee afstand van Dortmund in de strijd om de vierde plaats, die recht geeft op deelname aan het belangrijkste clubtoernooi voor volgend seizoen.

1 uur geleden
Ontstemde Liverpool-trainer Klopp wil niet meer over titel praten

LONDEN (ANP) - Trainer Jürgen Klopp van Liverpool was zeer ontstemd over het gelijkspel (2-2) bij West Ham United. De titel raakt daardoor verder uit zicht voor de club, waar zo goed als zeker Arne Slot volgend jaar trainer is. "Ik wil niet eens meer over de titel praten, ik ben er niet voor in de stemming", zei de Duitse coach na afloop op TNT Sports.

1 uur geleden
Champions League lonkt voor Girona na zege op Las Palmas

LAS PALMAS (ANP) - Girona is FC Barcelona weer voorbij in de Spaanse La Liga en klom naar de tweede plaats. De ploeg van Oranje-international Daley Blind won op Gran Canaria van Las Palmas met 2-0.

2 uur geleden
Titel uit zicht voor Liverpool door 2-2 bij West Ham United

LONDEN (ANP) - Liverpool heeft in de uitwedstrijd bij West Ham United twee punten verspeeld. De ploeg van Jürgen Klopp bleef in Londen steken op 2-2. De titel in de Premier League raakt door het puntenverlies verder uit zicht.

3 uur geleden
Leicester City zeker van promotie dankzij nederlaag Leeds United

LONDEN (ANP) - Koploper Leicester City heeft promotie naar de Engelse Premier League veiliggesteld zonder te spelen. Dat was te danken aan de ruime nederlaag van rivaal Leeds United tegen Queens Park Rangers (0-4). Hierdoor is een plek bij de eerste twee in de Championship, die recht geeft op directe promotie, zeker.

18 uur geleden