Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Managers wankelend vastgoedbedrijf Evergrande braken regels

Managers wankelend vastgoedbedrijf Evergrande braken regels

SHENZHEN (ANP/DPA) - Zes bestuurders van de wankelende Chinese vastgoedontwikkelaar Evergrande hebben investeringsproducten van het bedrijf laten uitbetalen terwijl dat niet mocht, maakte Evergrande bekend. Het bedrijf eist dat het zestal het geld terugbetaalt. Bovendien wil de vastgoedontwikkelaar de zes "stevige boetes" opleggen.

De zes hoge managers hadden geld gestoken in een eigen investeringsproduct van Evergrande. Daarvoor houdt het bedrijf regels aan voor wanneer ze mogen worden uitbetaald. De zes lieten zich echter uitbetalen voor die datum. Die vroege uitbetalingen hangen vermoedelijk samen met de financiële positie van Evergrande.

Evergrande verkeert al geruime tijd in grote financiële problemen. Het bedrijf heeft voor meer dan 200 miljard euro aan schulden en eerder deze week werd duidelijk dat schuldeisers deze maand niet op rentebetalingen hoeven te rekenen. Ook lukt het al enige tijd niet om bezittingen van de hand te doen en liggen verschillende projecten van het bedrijf stil, waardoor Evergrande er ook niet aan kan verdienen.

Sinds begin dit jaar is de beurswaarde van Evergrande, dat ruim 800 projecten in uitvoering heeft in 220 steden, met driekwart gekelderd. Beleggers zijn bang voor een faillissement, dat voor een domino-effect kan zorgen op de Chinese vastgoedmarkt. Net als Evergrande financieren veel bedrijven nieuwe projecten met de aanbetalingen van klanten. Daardoor blijft er weinig financiële armslag over als het misgaat.

Meer uit Financieel

Moederbedrijf Douglas verwacht meer op te halen met beursgang

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Investeringsmaatschappij CVC Capital Partners verwacht meer op te halen bij de introductie op de Amsterdamse beurs. Het bedrijf is onder andere eigenaar van cosmeticaketen Douglas en horlogemerk Breitling en investeerde in de Franse en Spaanse voetbalcompetities.

28 minuten geleden
Bodycam in supermarkt is geen goed idee, volgens FNV

AMSTERDAM (ANP) - FNV vindt het gebruik van bodycams in de supermarkt "geen goed idee". De vakbond betwijfelt of het gebruik van de kleine camera's de-escalerend werkt, zoals supermarkt Dirk van den Broek beweert.

38 minuten geleden
Unilever-topman predikt 'realistische' duurzaamheidsdoelen

LONDEN (ANP) - Topman Hein Schumacher van Unilever wil dat het verzorgings- en voedingsmiddelenconcern voortaan vooral "realistische" doelen nastreeft op het gebied van duurzaamheid. In het verleden stelde het bedrijf "met opzet ambitieuze doelen", maar nu is het volgens de Nederlander zaak om op de kortere termijn concrete resultaten te boeken.

51 minuten geleden
Facebook onder vuur om gerichte reclame over geaardheid

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Facebook mag geen openbare gegevens over seksuele geaardheid gebruiken voor persoonlijke advertenties, volgens een advies aan de hoogste Europese rechter. Volgens advocaat-generaal Athanasios Rantos van het Europese Hof van Justitie is dit in strijd met de Europese privacyregels.

1 uur geleden
Boete van 100 miljoen voor Continental over rol dieselschandaal

HANNOVER (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse fabrikant van banden en auto-onderdelen Continental heeft een boete gekregen van 100 miljoen euro voor zijn rol bij het sjoemeldieselschandaal bij Volkswagen. Volgens de Duitse autoriteiten heeft Continental niet genoeg gedaan om te voorkomen dat het bedrijf en werknemers werden betrokken bij de zaak.

1 uur geleden
Noodlijdend IT-bedrijf Atos stelt deadline reddingsplan uit

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-bedrijf Atos heeft de deadline van zijn reddingsplan uitgesteld tot 3 mei. Atos, dat ook in Nederland diensten levert aan overheidsinstellingen en bedrijven, diende eerder deze maand een herstructureringsplan in bij banken en andere schuldeisers. Het bedrijf stelde daarin 1,2 miljard euro aan nieuw kapitaal nodig te hebben om zijn activiteiten voort te zetten en de schulden met ongeveer de helft te verminderen. Ook wil het bedrijf de looptijd van andere schulden met vijf jaar verlengen.

3 uur geleden
Modebedrijf Hermès verkoopt meer, met name in Azië

PARIJS (ANP) - Het Franse modebedrijf Hermès, vooral bekend van de Birkin- en Kelly-handtassen, heeft in het eerste kwartaal de verkoop verhoogd, geholpen door sterke groei op de grote Aziatische markt. Maar ook in de andere regio's verkocht het concern meer dure handtassen en zijden sjaals.

3 uur geleden