Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man uit Haaksbergen hangt ander spandoek tegen coronaprikken op

Man uit Haaksbergen hangt ander spandoek tegen coronaprikken op

HAAKSBERGEN (ANP) - Een inwoner van het Twentse Haaksbergen heeft maandag een nieuw spandoek aan zijn balkon gehangen tegen "de priktatuur" rond het coronabeleid. In het weekend haalde de politie een vorig spandoek weg op last van het Openbaar Ministerie, omdat er mogelijk sprake was van strafbare uitingen. Het nieuwe spandoek is niet aanstootgevend en mag van de gemeente blijven hangen.

De Haaksbergenaar plaatste op zijn eerdere anticoronaspandoek een afbeelding van The Happy Merchant, een karikaturale pentekening van een Joodse koopman. Algemeen wordt de bekende tekening van de handenwrijvende Joodse man gezien als antisemitisch en dat is strafbaar. Het spandoek leidde landelijk tot ophef.

Volgens de politie is afgesproken dat er aangifte gedaan wordt, zodat het OM kan uitzoeken of er daadwerkelijk sprake is geweest van strafbare uitingen. In elk geval doet burgemeester Rob Welten van Haaksbergen aangifte, mede namens de geschokte Joodse gemeenschap in zijn gemeente.

Meer uit Binnenland

Woning in Rotterdam beschadigd door explosie, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - Bij een woning aan de Karmozijnbes in Rotterdam is zondag rond 05.30 uur een explosief afgegaan. Door de ontploffing zijn het rolluik en een ruit van het huis in de wijk Ommoord beschadigd. Niemand is gewond geraakt.

7 minuten geleden
Dode en drie gewonden na brand in woning in Gouda

GOUDA (ANP) - In een woning aan de Westerkade in Gouda is zondagmorgen vroeg na een brand een overleden persoon aangetroffen. Ook zijn drie gewonden naar het ziekenhuis gebracht.

8 minuten geleden
Ontploffing in woning in Hoofddorp

HOOFDDORP (ANP) - In een woning in het Noord-Hollandse Hoofddorp is zondag rond 05.50 uur een ontploffing geweest. Er is schade aan de voordeur van het huis aan de Kelloggstraat en de benedenverdieping staat vol rook. Niemand is gewond geraakt.

9 minuten geleden
Gaskraan in Groningen dichtgedraaid

GRONINGEN (ANP) - De gaskraan in Groningen is zondag om 06.00 uur in het kantoor van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) dichtgedraaid, meldt een ANP-fotograaf die ter plaatse is. Daarmee stopt de gaswinning in de noordelijke provincie na zestig jaar.

10 minuten geleden
Gaswinning stopt na zestig jaar, maar nog geen feest in Groningen

GRONINGEN (ANP) - Na zestig jaar stopt zondag de gaswinning in Groningen, vanwege de aardbevingsrisico's en het leed dat de inwoners is aangedaan. Maar omdat in uitzonderlijke gevallen de kans bestaat dat de gaskraan komend jaar toch weer wordt opengezet, vinden velen in de provincie het nog geen tijd voor een feestje.

2 uur geleden
Duizenden mensen willen stoppen met roken in tiende Stoptober

DEN HAAG (ANP) - Duizenden mensen gaan de komende vier weken proberen om van hun verslaving aan sigaretten af te komen. Ze doen mee aan Stoptober, dat voor de tiende keer wordt gehouden.

3 uur geleden
Grote brand in schuur op Texel

OOSTEREND (ANP) - In een schuur in Oosterend op het eiland Texel is in de nacht van zaterdag op zondag een grote brand uitgebroken. Brandweereenheden van het vasteland zijn opgeroepen om de eenheden op het eiland te ondersteunen, laat de veiligheidsregio weten.

4 uur geleden