Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man schiet met pijl en boog mensen dood in Noorse stad

Man schiet met pijl en boog mensen dood in Noorse stad

OSLO (ANP/RTR) - Een man heeft met een pijl en boog meerdere mensen doodgeschoten in de Noorse stad Kongsberg. Volgens de politie raakten ook meerdere mensen gewond. De verdachte schutter is aangehouden. De politie sluit terrorisme niet uit, melden Noorse media.

Volgens de politie wordt er niet naar meer daders gezocht. De verdachte zou geen andere wapens hebben gebruikt. De politie houdt rekening met een terreurdaad. "De tijd zal het leren", aldus de politiebaas.

Een groter gebied in het centrum van Kongsberg was enkele uren na het incident nog steeds afgezet. De schutter heeft zich over een groot gebied verplaatst, en daar worden nu sporen onderzocht. Volgens de politie moet de man zijn aanval zijn begonnen in een supermarkt.

Kongsberg ligt 80 kilometer ten westen van de hoofdstad Oslo.

Meer uit Buitenland

Europol ontmantelt netwerk dat gevaarlijk paardenvlees verkoopt

DEN HAAG (ANP) - Europol heeft in Spanje en België 41 mensen gearresteerd voor het verkopen van mogelijk gevaarlijk paardenvlees. Het Europese criminele netwerk wordt in verband gebracht met voedselfraude, witwassen en valsheid in geschrifte. Ook is in Spanje een halve ton paardenvlees in beslag genomen.

1 uur geleden
Amerikaans ruimteschip kan beginnen aan terugreis van maan

HOUSTON (ANP) - Het nieuwe Amerikaanse ruimteschip dat bezig is aan een proefvlucht naar de maan kan donderdag beginnen met de terugkeer naar de aarde. Het onbemande vaartuig doet het beter dan verwacht, zegt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Het is de bedoeling dat de Orion op 11 december in de Grote Oceaan plonst.

1 uur geleden
Lavrov: Westen mist kans conflict Oekraïne te bezweren

MOSKOU (ANP/RTR) - Het Westen mist een kans om een brug te bouwen naar Rusland en het conflict in Oekraïne te bezweren, volgens de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov. Hij noemde onder meer "grote problemen" binnen de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) die donderdag en vrijdag een ministersconferentie houdt in het Poolse Lodz. Lavrov is niet uitgenodigd ondanks het lidmaatschap van Rusland van de OVSE, een overleggroep van 57 landen die al bijna een halve eeuw bestaat.

2 uur geleden
Spaanse premier Sánchez kreeg ook 'ontvlambare brief'

TORREJÓN DE ARDOZ/MADRID (ANP) - De Spaanse premier Pedro Sánchez heeft 24 november een brief toegezonden gekregen die volgens de politie "ontvlambaar" maar niet explosief was. De mededeling komt terwijl in het land bombrieven of brieven die bij opening in brand zouden vliegen op meerdere adressen zijn bezorgd die in verband worden gebracht met de oorlog in Oekraïne. De autoriteiten hebben de waakzaamheid verhoogd, omdat ze vrezen dat er meer van dit soort post komt.

3 uur geleden
Verenigde Naties hebben recordbedrag nodig voor humanitaire hulp

GENEVE (ANP/AFP) - De Verenigde Naties verwachten dat volgend jaar wereldwijd 339 miljoen mensen een vorm van noodhulp nodig zullen hebben. De organisatie heeft het recordbedrag van 51,5 miljard dollar (49,3 miljard euro) nodig om die hulp te kunnen bieden.

6 uur geleden
Vicepremier China hint op versoepeling coronamaatregelen

BEIJING (ANP/RTR) - Na protesten in verschillende steden in China lijken de autoriteiten in het land open te staan voor versoepeling van de strenge coronamaatregelen. Vicepremier Sun Chunlan heeft laten weten dat China toewerkt naar nieuwe vormen van preventie en beheersing van het virus.

6 uur geleden
Singapore en New York zijn duurste steden ter wereld

LONDEN (ANP/AFP/BLOOMBERG) - New York en Singapore delen de eerste plaats in de top tien van duurste steden ter wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van de Economist Intelligence Unit (EIU), de researchtak van de Britse uitgeverij The Economist Group.

10 uur geleden