Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man rijdt op snelweg meerdere keren hard in op politie

Man rijdt op snelweg meerdere keren hard in op politie

UTRECHT (ANP) - Een man die had getankt zonder te betalen is in de nacht van dinsdag op woensdag meerdere keren met hoge snelheid op de politie ingereden. Uiteindelijk crashte hij zelf. Hij is aangehouden op verdenking van onder meer meerdere pogingen tot doodslag. "De ellende die de verdachte met zijn handelen heeft veroorzaakt is enorm", aldus de politie.

Agenten van de Utrechtse politie werden ingeseind door collega’s van een ander team, dat op de A12 bij Utrecht een voertuig reed waarmee was getankt zonder te betalen in Gouda. Op de A28 in de buurt van Zeist gaven agenten het voertuig een volgteken. In plaats van te volgen, probeerde de bestuurder het politievoertuig met een snelheid van 120 kilometer per uur te rammen.

Na het nemen van diverse op- en afritten met hoge snelheden werd op de A1 bij Apeldoorn geprobeerd het voertuig tot stoppen te krijgen. De bestuurder besloot echter opnieuw op de politievoertuigen in te rijden. De verdachte verloor hierbij de macht over het stuur en crashte in de vangrail.

Na behandeling in het ziekenhuis werd de verdachte in de cel gezet.

Meer uit Binnenland

Code geel om zware windstoten langs kust en in Limburg

DE BILT (ANP) - Het KNMI verwacht zaterdag vanaf 11.00 uur zware windstoten in de kustprovincies en in Zuid-Limburg. Het weerinstituut heeft code geel afgekondigd.

1 uur geleden
Aandacht voor klimaatverandering tijdens Earth Hour

ZEIST (ANP) - Op verschillende plekken in Nederland gaat zaterdagavond om 20.30 uur het licht uit voor Earth Hour, een internationaal evenement om aandacht te vragen voor klimaatverandering en natuur. Ook de Pontjesbrug op Curaçao doet voor het eerst mee met Earth Hour.

4 uur geleden
Extinction Rebellion protesteert op Eindhoven Airport

EINDHOVEN (ANP) - Klimaatactivisten van Extinction Rebellion voeren actie op Eindhoven Airport. Het is niet bekend wat de groep precies van plan is. De luchthaven waarschuwt reizigers dat de actie mogelijk "je reis van, naar of via de luchthaven" beïnvloedt.

4 uur geleden
Ontevreden apothekersassistenten de straat op

ROTTERDAM (ANP) - Apothekersassistenten gaan zaterdagmiddag de straat op in Rotterdam. Ze willen onmiddellijk automatische prijscompensatie en een dertiende maand. Maar er is meer aan de hand

4 uur geleden
Vrouw en hond doodgereden in IJmuiden, drie personen aangehouden

IJMUIDEN (ANP) - Een automobilist heeft vrijdagavond in IJmuiden een vrouw en haar hond doodgereden en is daarna doorgereden. Later op de avond meldden zich op het politiebureau drie personen. Zij zijn aangehouden. Hun rol bij het verkeersongeval wordt onderzocht, meldt de politie.

7 uur geleden
Man door geweld omgekomen in Brabantse Wouwse Plantage

WOUWSE PLANTAGE (ANP) - In het Brabantse Wouwse Plantage is een man omgekomen na een "geweldsincident", meldt de politie vrijdagavond. Het incident gebeurde aan de Julianaweg. De politie doet onderzoek naar wat er is gebeurd.

9 uur geleden
KRO-NCRV en RTL voor de rechter om eerste docu over Kees Momma

HILVERSUM (ANP) - Omroep KRO-NCRV heeft een kort geding aangespannen tegen RTL over de uitzendrechten van de documentaire Het beste voor Kees uit 2014. De omroepbedrijven bevestigen vrijdag na berichtgeving van het AD dat zij elkaar dinsdag in de rechtszaal treffen.

12 uur geleden