Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man rijdt in op politie in centrum Amsterdam

Man rijdt in op politie in centrum Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Een 30-jarige man uit Zaanstad is vrijdagochtend vroeg op het Muntplein in Amsterdam met een busje tot drie keer toe ingereden op een politieauto. Daarna is hij weggereden, waarbij hij twee politiemotoren, die op de weg waren geplaatst om hem tegen te houden, heeft overreden.

In de politieauto zaten twee agenten, die beiden lichtgewond zijn geraakt. Volgens een politiewoordvoerder zijn de agenten "heel erg geschrokken" en hebben ze onder andere nekklachten opgelopen. Op de motoren zaten geen bestuurders.

Het busje, dat was vastgelopen op een roadblock, vloog in brand. Toen agenten de verdachte eruit wilden halen, is pepperspray gebruikt om hem te kunnen aanhouden. De verdachte is lichtgewond geraakt.

Tijdens het incident, rond 04.25 uur, heeft de politie waarschuwingsschoten gelost. Het inrijden op de politieauto gebeurde volgens een politiewoordvoerder schijnbaar uit het niets. Het motief van de verdachte is nog onbekend.

Meer uit Binnenland

Ook provincie Gelderland heeft coalitieakkoord

ARNHEM (ANP) - Na Limburg heeft ook de provincie Gelderland een nieuwe coalitie. De BoerBurgerBeweging (BBB), VVD, CDA, ChristenUnie en SGP laten zaterdag weten dat ze een coalitieakkoord hebben bereikt. De vijf partijen bezetten samen 30 van de 55 zetels in Provinciale Staten. Het akkoord wordt woensdag gepresenteerd.

3 minuten geleden
Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

43 minuten geleden
Luchtkwaliteit onvoldoende tot slecht door hitte en pollen

WAGENINGEN (ANP) - Het nationale Luchtmeetnet verwacht dat de luchtkwaliteit de komende dagen vanaf het middaguur onvoldoende tot slecht zal zijn door de hoge temperaturen, vooral in het midden en zuiden van het land. Hitte zorgt voor snel oplopende ozonconcentraties in de lucht. Aangezien het ook nog volop pollenseizoen is, stijgt de kans op luchtwegklachten en neemt het risico op hart- en vaatklachten toe.

47 minuten geleden
BBB bereidt zich voor op gemeenteraadsverkiezingen in 2026

DEN HAAG (ANP) - De BoerBurgerBeweging (BBB) gaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2026. Het BBB-bestuur heeft dat besloten tijdens een digitale ledenvergadering waarin veel interesse naar voren kwam over deelname aan lokale verkiezingen, meldt voorzitter Erik Stegink van de partij van Caroline van der Plas.

1 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

1 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

1 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

1 uur geleden