Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man overleden na mishandeling op pride-evenement in Münster

Man overleden na mishandeling op pride-evenement in Münster

MÜNSTER (ANP) - Een man is overleden aan de verwondingen die hij vorige week opliep tijdens een pride-evenement in de Duitse stad Münster. Hij werd door een onbekende man geslagen toen hij opkwam voor vrouwen die "lesbische hoeren" werden genoemd en te horen kregen dat ze moesten "oprotten". Ook zou de verdachte de vrouwen dreigend hebben benaderd.

Het 25-jarige slachtoffer ontving vorige week zaterdag meerdere klappen in zijn gezicht en viel bewusteloos met zijn hoofd op de grond. Hij werd vanwege de ernst van zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij vervolgens in kunstmatige coma werd gehouden. De politie meldt dat de twintiger daar vrijdagochtend is overleden.

Het lijkt er volgens de politie op dat de man werd aangevallen omdat hij probeerde te bemiddelen tussen de vrouwen en de verdachte. Duitse media schrijven dat het slachtoffer de verdachte had verzocht te stoppen met zijn beledigingen. De verdachte, vermoedelijk tussen de 18 en 20 jaar oud, vluchtte na het geweldincident te voet. De politie is naar hem op zoek.

Meer uit Buitenland

Israëlische gijzelaars aan Rode Kruis overgedragen in Gaza

TEL AVIV/DOHA/GAZA (ANP/RTR) - Israëlische gijzelaars zijn door Hamas in de Gazastrook overgedragen aan het Internationale Rode Kruis, aldus Palestijnse functionarissen. Het gaat naar verluidt om tien gijzelaars die door Hamas werden vastgehouden.

8 minuten geleden
Tickets voor liveshows Eurovisie Songfestival uitverkocht

MALMÖ (ANP) - De kaarten voor de halve finales en de finale van het Eurovisie Songfestival in het Zweedse Malmö zijn uitverkocht. Dat heeft de organisatie dinsdag laten weten op X.

51 minuten geleden
Wereldexpo 2030 wordt in de Saudische hoofdstad Riyad gehouden

PARIJS (ANP/RTR) - De Wereldexpo van 2030 wordt gehouden in de Saudische hoofdstad Riyad. Van de 182 leden van de organisatie Bureau International des Expositions stemden 119 op Saudi-Arabië. De Zuid-Koreaanse stad Busan en de Italiaanse hoofdstad Rome moesten het afleggen.

1 uur geleden
Alle bouwvakkers gered uit ingestorte tunnel in India

UTTARKASHI (ANP/RTR) - Reddingswerkers zijn erin geslaagd de 41 bouwvakkers te redden uit een deels ingestorte tunnel in de Indiase staat Uttarakhand. De groep kwam daar op 12 november vast te zitten.

2 uur geleden
Malawi wil duizenden mensen naar Israël sturen voor boerderijwerk

LILONGWE (ANP/RTR) - De regering van Malawi heeft plannen aangekondigd om duizenden mensen naar Israël te sturen om daar op boerderijen te werken. "We denken in eerste instantie aan ongeveer 5000 mensen, daar mikken we nu op", zegt minister van Informatie Moses Kunkuyu tegen de BBC.

3 uur geleden
Finland sluit laatste grensovergang met Rusland

HELSINKI (ANP/RTR) - Finland sluit in de nacht van woensdag op donderdag ook zijn laatste grensovergang met Rusland voor reizigers. Deze blijft vervolgens twee weken dicht. De regering gaf eerder al opdracht tot de sluiting van de andere grensovergangen na een toestroom van immigranten uit derde landen vanuit Rusland.

4 uur geleden
Amerikaans-Israëlisch overleg met Qatar over meer vrijlatingen

TEL AVIV/DOHA (ANP/AFP) - De leiders van de Amerikaanse inlichtingendienst CIA, William Burns, de Israëlische dienst Mossad, David Barnea en de premier van Qatar, Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim al-Thani, overleggen dinsdag in Qatar over de overeenkomsten tussen Israël en Hamas. Volgens Israëlische media zouden de strijdende partijen willen praten over een langere wapenstilstand en de vrijlating van meer mensen dan tot dusver was afgesproken. Ze zouden ook spreken over de vraag of er ook andere gijzelaars of gevangenen vrij zouden kunnen komen. Het hoofd van de Egyptische geheime dienst is volgens nieuwszender Al Jazeera ook in Qatar neergestreken.

5 uur geleden