Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man opgepakt voor betrokkenheid bij ongeluk waarbij gezin omkwam

Man opgepakt voor betrokkenheid bij ongeluk waarbij gezin omkwam

ZEVENBERGSCHEN HOEK (ANP) - De politie heeft woensdagochtend een 33-jarige man aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijke ongeluk op de A59 bij Sprang-Capelle. Bij dat ongeluk kwam een gezin uit Raamsdonksveer om het leven. De slachtoffers waren een meisje van 10 jaar oud, een 13-jarige jongen en een man en een vrouw van 46 jaar oud.

De man uit Zevenbergschen Hoek was de bestuurder van één van de vier auto’s die betrokken waren bij het ongeluk dat op vrijdagavond 10 maart gebeurde. Hij raakte lichtgewond bij het ongeval. Destijds meldde de politie al dat de man waarschijnlijk te veel alcohol op had en drugs had gebruikt. Dat bleek uit een indicatieve test. Er moet nog definitief worden vastgesteld of hij onder invloed was.

De man werd destijds na het ongeluk niet aangehouden. "Maar we zijn nu verder in het onderzoek en nu zijn er een aantal dingen naar voren gekomen waardoor we wel verdenking van betrokkenheid hebben en daarom is hij nu wel aangehouden", aldus een politiewoordvoerder.

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die beslist of de man langer vast blijft zitten.

Meer uit Binnenland

Politie: te weinig oog voor humanitaire situatie Ter Apel in 2022

GRONINGEN (ANP) - De politie erkent dat het in de zomer van 2022 bij het aanmeldcentrum in Ter Apel te veel gefocust was op de veiligheid en te weinig oog had voor de humanitaire situatie van asielzoekers daar. Dat laat politiechef Noord-Nederland Martin Sitalsing weten na publicatie van het kritische rapport van de Nationale ombudsman over het optreden van de overheid destijds.

33 minuten geleden
Dijkstra bezorgd over groep die donorregister niet zelf invult

DEN HAAG (ANP) - Zorgminister Pia Dijkstra vindt het zorgelijk dat een kwart van de volwassenen het donorregister nog niet zelf heeft ingevuld. Sinds 2020 is het wettelijk zo geregeld dat in het register wordt opgeschreven dat deze groep 'geen bezwaar' heeft tegen donatie van organen of weefsel bij overlijden. Dat leidt vaak tot verwarring als de familie van iemand die overleden is met een arts overlegt over orgaandonatie, schrijft de demissionair bewindsvrouw in de eerste evaluatie van de nieuwe wet.

47 minuten geleden
Kaagbaan op Schiphol weer open na wekenlang onderhoud

SCHIPHOL (ANP) - De Kaagbaan op Schiphol, een van de meest gebruikte start- en landingsbanen van de luchthaven, gaat donderdag om 19.00 uur weer open voor vliegverkeer. De baan was sinds 19 februari dag en nacht afgesloten in verband met onderhoudswerkzaamheden. Het was al de verwachting dat de Kaagbaan donderdagavond weer in gebruik zou worden genomen. Volgens Schiphol had de hoeveelheid regen van de afgelopen periode weliswaar "impact" op de planning, maar is die planning uiteindelijk wel gehaald.

1 uur geleden
Avondspits beduidend drukker door begin meivakantie

DEN HAAG (ANP) - De avondspits is donderdag "beduidend drukker dan normaal", laat een woordvoerster van de ANWB weten. Met ruim 500 kilometer file is het "behoorlijk druk" op de Nederlandse wegen. Eerder deze week zei de verkeersdienst al donderdag en vrijdag een flinke avondspits te verwachten door de meivakantie die dan voor veel mensen begint.

1 uur geleden
Overijssel trekt bemestingsverbod door om PAS-melders te helpen

ZWOLLE (ANP) - Overijssel heeft het bemestingsverbod voor provinciale landbouwgronden nu al weer met een jaar verlengd. Ook in 2025 mogen boeren die grond van de provincie in erfpacht hebben daar geen mest op uitrijden. Het provinciebestuur creëert zo stikstofruimte, bedoeld om de zogeheten PAS-melders te helpen.

1 uur geleden
Nederlandse mariniers gewond bij parachutesprong in België

BRUSSEL (ANP) - Twee Nederlandse mariniers zijn donderdag gewond geraakt tijdens hun parachutesprong in België. Eén militair raakte gewond geraakt toen hij met zijn parachute verstrengeld raakte met die van een collega, meldt Defensie. De gewonde militair is naar het ziekenhuis gebracht; de ander was niet gewond. Een andere marinier liep lichte verwondingen toen hij verkeerd terechtkwam bij zijn landing. Defensie wil niks kwijt over de verwondingen, maar stelt dat de betrokkenen goed aanspreekbaar zijn.

2 uur geleden
Kamer wil 'tochtkorting' voor huurder slecht geïsoleerde woning

DEN HAAG (ANP) - Huurders in een slecht geïsoleerde woning hebben recht op een 'tochtkorting' om de hogere energierekening te compenseren. De Tweede Kamer heeft donderdag een GroenLinks-PvdA-voorstel gesteund om dit wettelijk vast te leggen.

2 uur geleden