Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man opgepakt in België na schietincident met oud-prof Hoefdraad

Man opgepakt in België na schietincident met oud-prof Hoefdraad

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft een verdachte aangehouden voor het schietincident dat oud-profvoetballer Jergé Hoefdraad (35) het leven heeft gekost. Hoefdraad werd zondagochtend slachtoffer van een schietincident in Amsterdam. Hij bezweek dinsdagochtend aan zijn verwondingen, meldt de politie.

De schietpartij vond plaats in een pand aan de Stekkenbergweg in Amsterdam-Zuidoost. Daar was een feest aan de gang toen zondagochtend even voor 06.00 uur werd geschoten, meldde de politie eerder. Volgens de politie had het slachtoffer geprobeerd een ruzie te beëindigen door "ertussen te springen".

De 34-jarige verdachte is maandagavond door Belgische politiemensen aangehouden in een plaatsje vlak bij de grens met Nederland. In afwachting van zijn overlevering aan het parket Amsterdam zit de man vast in België, aldus de politie

Rectificatie

De politie gaf al aan te weten wie de verdachte was en riep hem op zich te melden. Door getuigenverklaringen en een duidelijk signalement ging het vizier volgens de politie "naar een verdachte richting België". De man is aangehouden met hulp van de Belgische politie en justitie.

De politie meldde maandag abusievelijk al dat het slachtoffer was overleden, maar rectificeerde dat later en maakte daarvoor excuses aan de familie van de man.

Meer uit Binnenland

Rechtbank doet uitspraak in zaak tegen complotdenker Huig Plug

BREDA (ANP) - De rechtbank in Breda doet vrijdag uitspraak in de zaak tegen de bekende complotdenker Huig Plug uit Katwijk en twee medeverdachten. Het Openbaar Ministerie heeft negen maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk, tegen hem geëist.

1 minuut geleden
Scholen hebben weer Paarse Vrijdag

AMSTERDAM (ANP) - Op scholen in het hele land is het weer Paarse Vrijdag, de jaarlijkse actiedag in samenwerking met lhbti+-belangenbehartiger COC Nederland en de leerlingengroepen aangesloten aan de GSA, de Gender & Sexuality Alliance. Volgens het COC doen elk jaar meer dan duizend middelbare scholen en mbo's mee aan de dag ter ondersteuning van de genderdiversiteit en seksuele diversiteit, maar haken ook steeds meer basisscholen aan.

2 minuten geleden
Nabestaanden Carlo krijgen woord in hoger beroep Mallorcazaak

LEEUWARDEN (ANP) - Op de vierde zittingsdag van het hoger beroep van de Mallorcazaak krijgen de nabestaanden van Carlo Heuvelman het woord. Zijn ouders maken bij het hof in Leeuwarden gebruik van het spreekrecht, evenals zijn vriendin.

3 minuten geleden
COA: dertig asielzoekers voor de nacht naar opvang Stadskanaal

TER APEL (ANP) - Dertig asielzoekers zijn van het aanmeldcentrum in Ter Apel naar de tijdelijke nachtopvang in Stadskanaal gebracht, laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. De opvang in Stadskanaal ging donderdagavond open en moet het aanmeldcentrum ontlasten. Al bijna twee maanden sliepen asielzoekers daar noodgedwongen op matrassen of stoelen in onder meer de wachtruimtes van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

1 uur geleden
Man (60) overleden na verblijf in politiecel in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Een 60-jarige man uit Rotterdam is donderdag overleden nadat hij een tijd had vastgezeten in het hoofdbureau aan het Doelwater in Rotterdam. Dat meldt de politie.

5 uur geleden
Johan Derksen voor het eerst in top 3 Media100, Arjen Lubach op 1

AMSTERDAM (ANP) - Johan Derksen staat dit jaar op de derde plek in de Media100, de jaarlijkse lijst van de honderd meest invloedrijke mensen in de Nederlandse media. Het is voor het eerst dat de tv-analist zo hoog in de lijst staat. Hij moet zijn baas John de Mol, die op de tweede plek staat, nog wel voor zich dulden. Arjen Lubach staat net als vorig jaar op de eerste plek.

5 uur geleden
Barendrecht wil alsnog opvanglocatie bij grens met Rotterdam

BARENDRECHT (ANP) - Barendrecht wil tegen de grens met Rotterdam alsnog een opvanglocatie voor asielzoekers realiseren. Dat meldt het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

5 uur geleden