Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man met explosief in bagage opgepakt op luchthaven Pennsylvania

Man met explosief in bagage opgepakt op luchthaven Pennsylvania

WASHINGTON (ANP/RTR) - Op Lehigh Valley International Airport in de Amerikaanse staat Pennsylvania is een man gearresteerd toen de koffer die hij wilde inchecken een explosief bleek te bevatten, meldt de FBI. De man wilde naar de zuidelijke staat Florida vliegen.

Bij de controle van de bagage van de man ging een alarm af. Medewerkers van de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) vonden vervolgens in de voering van zijn koffer een rond object, met twee lonten en poeder in vetvrij papier en plasticfolie. Het poeder, "vermoedelijk een mengsel van flitspoeder en de donkere korrels die worden gebruikt in commercieel vuurwerk", was volgens de FBI "vatbaar voor ontbranding door hitte en wrijving" en vormde daardoor een "aanzienlijk risico voor het vliegtuig en de passagiers".

Over het motief of de bedoeling van de 40-jarige man is niets bekend. Hij verschijnt volgens ABC News donderdag al voor de rechtbank. Hij wordt beschuldigd van poging tot het plaatsen van een explosief of brandgevaarlijk apparaat in een vliegtuig.

Meer uit Buitenland

Trump bespreekt oorlogen met Poolse president

NEW YORK (ANP/AFP/DPA) - De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York het Poolse staatshoofd Andrzej Duda ontvangen. Trump deelde beelden van de ontmoeting op zijn platform Truth Social en prees de president uitbundig.

28 minuten geleden
Indonesië evacueert duizenden mensen na vulkaanuitbarsting

JAKARTA (ANP/AFP/DPA) - De Indonesische autoriteiten evacueren duizenden mensen na meerdere uitbarstingen van de vulkaan Ruang. Er is een tsunamiwaarschuwing afgegeven en de internationale luchthaven van Manado is gesloten.

39 minuten geleden
NYT: Israël rekende niet op grote vergeldingsactie Iran

WASHINGTON (ANP) - Israël had geen grote Iraanse vergeldingsactie verwacht na het bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Damascus. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The New York Times. De Israëliërs zouden later ook hebben erkend dat ze de gevolgen van de luchtaanval niet goed hebben ingeschat.

1 uur geleden
EU-werkgroep moet Russische bemoeienis met verkiezingen tegengaan

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie zet een tijdelijke werkgroep op die buitenlandse beïnvloeding van de Europese verkiezingen in juni moet helpen tegengaan. Onthullingen over Europese politici die tegen betaling Russische propaganda verspreiden hebben aangetoond dat extra maatregelen nodig zijn, zegt de Belgische premier Alexander De Croo.

5 uur geleden
Neergestoken bisschop Sydney vergeeft aanvaller

SYDNEY (ANP/AFP) - Een bisschop uit Sydney die maandag tijdens een live gestreamde mis werd neergestoken, zei donderdag dat hij herstellende is en dat hij zijn aanvaller vergeeft.

6 uur geleden
Hoge functionaris: Israël valt waarschijnlijk pas na Pesach aan

WASHINGTON (ANP) - Het is onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint, vertelt een hoge Amerikaanse functionaris aan ABC News. De kans op een aanval zou groter zijn na de viering. Wel zegt hij dat dit altijd nog kan veranderen.

7 uur geleden
EU-top besluit tot opschroeven levering aggregaten aan Oekraïne

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen hebben op de Europese top in Brussel besloten de humanitaire hulp aan Oekraïne op te schroeven. De levering van onder meer elektriciteitsgeneratoren en stroomwisselaars voor publieke voorzieningen als ziekenhuizen moet omhoog.

9 uur geleden