Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man komt om door ongeval in Erp (Noord-Brabant)

Man komt om door ongeval in Erp (Noord-Brabant)

ERP (ANP) - Een 78-jarige man uit Veghel is in de nacht van zaterdag op zondag in het Noord-Brabantse Erp om het leven gekomen bij een auto-ongeluk. De politie spreekt van een eenzijdig ongeval, wat betekent dat er geen anderen bij het ongeluk waren betrokken.

Het slachtoffer raakte met zijn auto door nog onbekende oorzaak van de weg en botste op een boom. De man zat alleen in de auto. Hulp mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse. Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd.

Meer uit Binnenland

Advies om geen hout te stoken geldt nu voor acht provincies

BILTHOVEN (ANP) - Omdat het in een groot deel van het land amper waait, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een advies om even geen hout te stoken verder uitgebreid. Het zogeheten stookalert geldt nu voor acht van de twaalf provincies: Groningen, Friesland, Overijssel, Drenthe, Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland.

4 minuten geleden
Advocaat: De Mos is totaal niet rijk geworden, dus geen corruptie

ROTTERDAM (ANP) - De Haagse oud-wethouder Richard de Mos is totaal niet rijk geworden van de contacten met bevriende ondernemers, en dat bewijst dat er geen sprake is van corruptie. Dat heeft zijn advocaat Peter Plasman dinsdag gezegd tijdens zijn pleidooi. De Mos is oprichter en leider van Hart voor Den Haag/Groep de Mos, de grootste partij in de Haagse gemeenteraad. Hij wordt ervan verdacht dat hij zich heeft laten omkopen.

45 minuten geleden
FNV: Niet 50 maar 75 procent van de dienstregeling rijdt niet

DEN HAAG (ANP) - Vakbond FNV is het niet eens met de schatting van vertegenwoordiger van de vervoersbedrijven VWOV dat de helft van de streekbussen rijdt op dag twee van de staking in het regionale openbaar vervoer. Volgens FNV ligt 75 procent van de dienstregeling stil.

54 minuten geleden
Studie: mensen eten eerder insecten als ze milieuvoordelen kennen

WAGENINGEN (ANP) - De meeste Nederlanders eten geen insecten, maar ze worden volgens Wageningse onderzoekers welwillender als ze zijn geïnformeerd over de duurzaamheidswinst die dat oplevert. De onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) hebben een groep van ruim duizend Nederlanders ondervraagd over hun kijk op entomofagie, zoals het eten van insecten ook wel wordt genoemd. Ze zien een "bescheiden, maar robuust effect" van voorlichting.

1 uur geleden
Turkse Nederlanders zamelen massaal hulpgoederen in

DEN HAAG (ANP) - Op diverse plekken in het land zamelen Turkse organisaties spullen en geld in voor de getroffenen van de zware aardbevingen in Turkije. Zo kwamen er al honderden mensen naar de Turks Islamitische Culturele Stichting Den Haag. Voorzitter Tahsin Çetinkaya verwacht de komende dagen zeven vrachtwagens vol met onder meer dekens en kleding naar het rampgebied te kunnen sturen.

2 uur geleden
BuZa: zes Nederlanders als vermist opgegeven in aardbevingsgebied

DEN HAAG (ANP) - Zes Nederlanders zijn door hun naasten bij het ministerie van Buitenlandse Zaken als vermist opgegeven in Turkije, dat maandag is getroffen door zware aardbevingen. "We maken ons ernstig zorgen over hun situatie en doen wat we kunnen om zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen voor hun familie en vrienden", meldt het ministerie.

2 uur geleden
Save the Children: 1,8 miljoen euro noodhulp slachtoffers beving

DEN HAAG (ANP) - Hulporganisatie Save the Children maakt 2 miljoen dollar (ruim 1,8 miljoen euro) vrij uit haar internationale noodhulpfonds om de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië te helpen. In Turkije is een team opgericht dat "nauw zal samenwerken met de overheid en andere aanwezige hulporganisaties".

3 uur geleden