Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man gearresteerd voor bedreigen premier Rutte

Man gearresteerd voor bedreigen premier Rutte

AMSTERDAM (ANP) - Een man is vrijdagavond in Amsterdam gearresteerd op verdenking van het bedreigen van premier Mark Rutte. Een woordvoerster van de politie bevestigt berichtgeving van de NOS hierover. Hij is inmiddels vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte in de zaak.

De Telegraaf meldde eerder dat een 61-jarige man uit Amsterdam was aangehouden op verdenking van het plannen van een aanslag op Rutte. Een politiewoordvoerster bevestigde de aanhouding, maar zei dat inmiddels was gebleken dat de verdenking tegen de man niet klopt.

Volgens de woordvoerster was een melding binnengekomen, waarop "snel is gereageerd". Na onderzoek bleek dat er van het plannen van een aanslag geen sprake was. Verdere details over de zaak kon de zegsvrouw niet geven.

Volgens De Telegraaf zou de recherche de man op het spoor zijn gekomen door geluidsopnames van een gesprek tussen hem en een tweede, onbekende persoon. De man zou zijn plannen in dat gesprek expliciet hebben verteld, meldde de krant. Hij zou in het verleden vaker met de politie in aanraking zijn gekomen.

Meer uit Binnenland

Sint-Maarten op 18 juli opnieuw naar de stembus

PHILIPSBURG (ANP) - Sint-Maarten mag op 18 juli weer naar de stembus, nadat de bevolking op 11 januari ook al kon stemmen bij parlementsverkiezingen. Dat heeft gouverneur Ajamu Baly dinsdagavond (lokale tijd) bekendgemaakt.

1 uur geleden
CPB bevestigt: relatief minder belasting voor grootverdieners

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders met de hoogste inkomens betalen relatief minder belasting dan de groep daar net onder. Dit komt doordat hun belastingdruk niet zoals bij veel Nederlanders vooral door de sociale premies en belastingen in box 1 wordt bepaald, maar door de vennootschapsbelasting. Dit heeft het Centraal Planbureau (CPB) bekendgemaakt in nieuw, langjarig onderzoek naar de hoogste inkomens.

4 uur geleden
Dashboard voor biodiversiteit kleurt vooralsnog oranje en rood

AMSTERDAM (ANP) - Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.

5 uur geleden
Vrouwen werken nauwelijks vaker, verschil met mannen blijft gelijk

DEN HAAG (ANP) - Nederlandse vrouwen zijn de afgelopen vijf jaar nauwelijks vaker gaan werken, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Bijna 69 procent van de vrouwen tot en met 75 jaar had in het eerste kwartaal van 2024 betaald werk, vergeleken met ruim 65 procent in 2019.

6 uur geleden
Vakbonden kritisch na doorrekening coalitieplannen door CPB

UTRECHT (ANP) - Vakbonden CNV en FNV reageren kritisch op de doorrekening van de coalitieplannen door het Centraal Planbureau (CPB). Zo spreekt CNV-voorzitter Piet Fortuin van een "gemiste kans dat middeninkomens er niet op vooruitgaan in de kabinetsplannen".

9 uur geleden
Adoptiestichting: stop is "verschrikkelijk en onbegrijpelijk"

DEN HAAG (ANP) - Voorzitter Inez Teurlings van de Stichting Interlandelijk Geadopteerden (SIG) noemt de adoptiestop "verschrikkelijk en onbegrijpelijk". "Dit is heel slecht nieuws voor kinderen die niemand meer hebben. Zij hadden een mooie toekomst kunnen krijgen in Nederland, maar die kans wordt hen nu ontnomen."

9 uur geleden
Afsluitdijk weer open na ongeval

DEN OEVER (ANP) - De Afsluitdijk (A7) is weer open nadat er eerder op de avond een ongeluk was gebeurd, meldt de politie. Het ongeval was in de richting van Friesland naar Noord-Holland. Bij het ongeluk waren volgens Rijkswaterstaat een vrachtwagen, een auto en een busje met aanhanger betrokken.

9 uur geleden