Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man ernstig gewond door schietpartij Capelle aan den IJssel

Man ernstig gewond door schietpartij Capelle aan den IJssel

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP) - Op het Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel is vrijdag rond 23.20 uur een man ernstig gewond geraakt door een schietpartij. Volgens een politiewoordvoerster wordt hij ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en "vecht hij voor zijn leven".

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Volgens de politie ontbreekt van de verdachte(n) tot nu toe ieder spoor. Rond hetzelfde tijdstip als de schietpartij stond een auto in brand op de Burgemeester van Beresteijnlaan. De politie onderzoekt of beide zaken iets met elkaar te maken hebben.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Centrale opvang vol: 200 asielzoekers verhuizen naar Heumensoord

TER APEL (ANP) - Ongeveer 200 asielzoekers verhuizen dinsdagavond naar de noodopvang Heumensoord in Nijmegen omdat de centrale asielopvang in Ter Apel vol zit. Dat laat een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) desgevraagd weten.

2 uur geleden
Nieuwe getuigen melden zich in Mallorca-zaak

HILVERSUM (ANP) - In het onderzoek naar de fatale mishandeling op Mallorca hebben zich nieuwe getuigen gemeld. Dat meldde een politiewoordvoerder dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht, dat aandacht besteedde aan de zaak. Ook heeft zich iemand gemeld met nieuw beeldmateriaal en zijn er zo'n twintig nieuwe tips binnengekomen.

3 uur geleden
Gemeenten voelen zich gehoord door het kabinet

DEN HAAG (ANP) - "Prinsjesdag 2021 laat zien dat er door het demissionaire kabinet geluisterd is naar de zorgen van gemeenten." Met die woorden reageert de Haagse burgemeester Jan van Zanen op de miljoenennota. Dat doet hij namens de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waarvan hij voorzitter is.

4 uur geleden
Burgemeester Van Zanen spreekt van 'waardige' Prinsjesdag

DEN HAAG (ANP) - De Haagse burgemeester Jan van Zanen kijkt terug op een "waardige" en "wederom bescheiden" Prinsjesdag. Vanwege de coronamaatregelen vond die voor het tweede jaar op rij in uitgeklede vorm plaats, zonder rijtoer door de stad, balkonscène en Ridderzaal. "Hoewel Prinsjesdag in beperkte vorm plaatsvond, was er ruimte voor de tradities die horen bij de opening van het parlementaire jaar", aldus Van Zanen.

6 uur geleden
Voorzitter politiebond teleurgesteld: bezuinigingen gaan door

BAARN (ANP) - Jan Struijs, voorzitter van de Nederlandse Politiebond, reageert teleurgesteld dat de extra investeringen van het kabinet beperkt blijven tot 524 miljoen euro voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Daarbij maakt de onderwereld voor illegale activiteiten gebruik van diensten van de bovenwereld, bijvoorbeeld voor financiële handelingen. "De bezuinigingen bij de politie gaan door", concludeert Struijs.

6 uur geleden
Universiteiten: kwaliteit van onderwijs staat onder druk

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse universiteiten zijn niet te spreken over de plannen van het kabinet. De instellingen zeggen dat ze dit jaar 1,1 miljard euro tekortkomen en dat dit door "de trage formatie" in stand blijft. "We gaan zo als kennisland verder omlaag, en de werkdruk gaat nog verder omhoog", stelt de vereniging van universiteiten VSNU. Volgens de koepel "komen de kwaliteit van onderwijs en onderzoek nog verder onder druk te staan".

6 uur geleden
Basisscholen: kabinet doet niets tegen lerarentekort

UTRECHT (ANP) - Het demissionaire kabinet doet te weinig tegen het lerarentekort en voor gelijke kansen van scholieren. Dat zegt de PO-Raad, de organisatie van basisscholen, die wil dat er snel een nieuw kabinet komt.

6 uur geleden