Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Man die tegen hek Merkel reed vrijgelaten

Man die tegen hek Merkel reed vrijgelaten

BERLIJN (ANP) - De man die woensdag met een auto tegen het hek reed van het kantoor van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, is door de politie na verhoor vrijgelaten. Duitse media meldden dat justitie in Duitsland geen reden ziet om de man vast te houden of onder te brengen in een psychiatrische instelling.

De 54-jarige Duitser reed tegen een hek van het Bundeskanzleramt aan de Platz der Republik nabij het Duitse parlement. Zijn motief is nog niet duidelijk. Een bureau voor staatsveiligheid doet het onderzoek, wat wijst op een mogelijk politieke beweegreden.

De auto was beschilderd met slogans. Op foto's op internet is te zien dat aan een kant "Stop de globaliseringspolitiek" stond. Op het andere portier was de tekst "Jullie verdomde kinderen en oude mensen moordenaars" te lezen.

In 2014 reed de man in dezelfde auto ook al tegen het hek. Toen stond er een tekst over de klimaatverandering op de auto en een liefdesverklaring aan een vrouw.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Aantal coronadoden België stijgt voor het eerst in maanden

BRUSSEL (ANP) - Voor het eerst sinds begin november zijn weer meer Belgen bezweken aan het coronavirus. Het aantal mensen dat het virus oploopt, in het ziekenhuis terechtkomt of zelfs op de intensive care belandt, steeg al langer.

1 uur geleden
China neemt ook anale coronatesten in gebruik

PEKING (ANP/AFP) - China heeft ook anale coronatesten in gebruik genomen. Die kunnen naar verluidt nauwkeuriger zijn dan uitstrijkjes uit de neus en keel. De testmethode leidt wel tot ongemakkelijke reacties op sociale media.

1 uur geleden
Poppetje politicus Bernie Sanders levert 40.000 dollar op

WASHINGTON (ANP) - Een gehaakt poppetje van de Amerikaanse politicus Bernie Sanders heeft tienduizenden dollars opgeleverd op een veilingsite. De maker had de linkse senator afgebeeld zoals hij erbij zat tijdens de beëdiging van Joe Biden tot president: met mondkapje op en dikke wanten aan. Beelden van Sanders in winterkleding waren de wereld overgegaan en zorgden voor veel hilariteit.

2 uur geleden
Burgemeester Moskou: pandemie op retour, restaurants langer open

MOSKOU (ANP) - De Russische hoofdstad Moskou versoepelt het coronabeleid nog verder. Restaurants en horecazaken mogen ook in de late avond en 's nachts weer open, maakte burgemeester Sergej Sobjanin bekend. Ook regels met betrekking op thuiswerken gaan volgens nieuwssite The Moscow Times van tafel.

2 uur geleden
Internationale megastudie: vooral jongeren zien klimaatcrisis

GENEVE (ANP/RTR/AFP/BLOOMBERG) - Jongeren maken zich vaker zorgen over het klimaat dan de generaties van hun ouders en grootouders. Dat komt naar voren uit het grootste internationale opinieonderzoek naar de opwarming van de aarde tot dusver. Daar deden zo'n 1,2 miljoen mensen uit tientallen landen aan mee. Ruim een half miljoen deelnemers is jonger dan 18.

3 uur geleden
Afghaanse Taliban steunen inentingscampagne tegen coronavirus

KABUL (ANP/RTR) - De extremistische Taliban hebben hun steun uitgesproken voor een vaccinatiecampagne om Afghanen in te enten tegen het coronavirus. Daar heeft het COVAX-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie 112 miljoen dollar (92 miljoen euro) voor toegezegd.

4 uur geleden
Aantal nieuwe besmettingen Duitsland neemt weer toe na afname

BERLIJN (ANP/RTR) - Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus dat in het afgelopen etmaal in Duitsland is vastgesteld, neemt weer toe na een paar dagen afname. Het Robert Koch Instituut (RKI), de Duitse tegenhanger van het RIVM, heeft woensdagochtend 13.202 nieuwe besmettingen gemeld, meer dan het dubbele van het aantal van dinsdag.

5 uur geleden